От 1 ноември Оловно-цинковият комбинат в Кърджали, собственост на Валентин Захариев, е без ръководство. Едномесечното предизвестие на изпълнителния директор Славея Стоянова е изтекло вчера, а от днес тя е безработна.
Вчера икономическият директор Валентин Манев и техническият Красимир Кутелов са внесли заявленията си за напускане заради неизплащането на възнагражденията им за повече от половин година.
Над 60 металурзи само за последните два дни са затрупали деловодството с документи за напускане. Все още в завода се водят на работа 98 души, сред които десетина жени в майчинство. Това са предимно работници от цинковото производство, които се надяват да бъдат наети от новия собственик "Хармони 2012". Първа инвестиционна банка, която е основен кредитор на металургичното предприятие и с която новият инвеститор е свързан, е оторизирала двама служители от клона в Кърджали да контролират все още неясната ситуация в комбината.
Не е известно и кога ще бъде възстановен производственият цикъл, окончателно спрян през миналия декември. От назначените на граждански договор към банката 17 работници, поддържащи непрекъсваемия режим на пещите и енергоснабдяването, са останали 11. На тях временният работодател е предложил 280 лева заплата, 10 лева по-малко от минималната, докато първоначалното възнаграждение по договора е било 400 лева. Това се прави с цел да не плащат данъци, но не е възможно да се работи на 5-сменен режим срещу такива пари, коментираха работници.
На последната публична продажба на активите на ОЦК фирмата на Валентин Захариев "Стил комотидис" спечели пречиствателната станция за промишлени отпадни води, като предложи цена от 1 933 000 лева при първоначална цена 1 538 153 лева. Сумата обаче не беше внесена по специалната сметка на съдебния изпълнител в 7-дневния срок. По неофициална информация днес "Хармони 2012", втора в класацията на офертите тогава, е превела парите и на практика става собственик и на това възлово звено в комбината.
Поредният търг е насрочен за 27 ноември, когато ще се продават останалите активи на завода.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/12 16:08

    Честито другари, с пари всеки може!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/11/12 17:45

    Ахх какви големи циркове се разиграват на гърба на хората.То не бяха областни,то не бяха депутати.Даже самия ББ със свитата си от министри дойде да си прави ефтини пиар акции с нещастните хора.Няма край наглостта на тия хора.Всичко е ясно чакат се изборите и тогава с фанфари ще се пуска завода.Разбира се ако хората доживеят до този заветен момент.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/11/12 18:24

    Ей тия тримата будители се събудиха

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/11/12 18:26

    ЗАВОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ...
    СЪС СТОЛА, СЪС СТОЛА КАКВО ПРАВИМ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/11/12 19:04

    Най-сетне на источния фронт бече е спокойно.Сега всичко ще си дойде на място.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/11/12 19:11

    Каквото трябваше да се случи стана.ОТЗК е освободено от 5 годишните поробители и тиранини,да живее Б.Б. и свободата.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/11/12 23:40

    nali ima inspekciq po truda da proveri tezi deto sa na dogovori kam bankata na 4 ri 4asa tolkova li ba4kat :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/11/12 23:40

    boiko piara 6te mu izqde glavata na izborite

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/11/12 07:40

    кой още вярва на инспекцията по труда,кой??? звънят предварително на фирмите срещу които има сигнал...за кво говорим....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/11/12 08:36

    по тъп човек от манев не познавам.понеже е от сдс а вече не знам от кого е защото търси постоянно партия да му даде комат хляб.тези некадърници само по този начин могат да преживеят

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/11/12 08:52

    Абе какво стана с мозъчния тръст Апостолов? Къде е този мишок?Миналата седмица оглеждаше офис заедно с Мюфтиев във В-ци блока на ОЦК.Сигурно ще командват от тук тези търти пърчове.А ония тримата си пият кафето в Закуски Кравай .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/11/12 09:08

    Заглавието на статията не вярно.Че от 6 години там няма ръководство а крадци затова се стигна до тук.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.