Всички казват „Колега е!", но не смеят да изрекат имената

 

Оперативното бюро на ДПС в Кърджали ще разпита човека, който е сочен за виновник за скандала с почетното звание на ген. Делов, разкриха за „24х7 Родопи" източници от партията.

Кърджалиецът  отишъл в Одрин и на своя глава накарал лидери на Федерацията на балканските турци да разпространят декларация, в която остро се атакуват съветниците на ДПС, че ще гласуват решение, с което посмъртно ген. Делов се прави почетен гражданин. В документа се посочва, че „ген. Делов е виновен за прогонването на хиляди турци от Кърджали през 1912 година".

На този етап всички политически сили в Общинския съвет сочат техен колега като „Провокатора от Одрин", но никой не изрича имена на глас. 7-те съветници от БСП напуснаха сесията и ще се върнат едва когато чуят името от устата на председателя на разпоредителния орган на Кърджали Раиф Мустафа.

Както вече „24х7 Родопи" писа, на 17 октомври – сряда, от федерацията разпространиха обръщение до медиите. В него на остра критика се подлагаше намерението на Общинския съвет в Кърджали да удостои посмъртно със званието „почетен гражданин" ген. Васил Делов. По отношение на общинските съветници от ДПС, които смятали да подкрепят предложението, се отправяха заплахи, че ще бъдат съдени от времето и народа.

Още на 16 октомври – вторник, обаче, в следобедните часове е пратен факс до централата на ДПС, а така също и SMS-и, твърдят източници от Федерацията. Съдържанието било с още по-тревожни определения. „В него бяха посочени и две имена – едното на политик от ДПС, който заради гафа трябвало да си ходи. Другото беше на човек, който заслужава да направи голяма крачка в партийната йерархия, защото е постъпил достойно като предупредил за почетното звание", поясни източникът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

44 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/12 14:23

    abe stiga steni zanimali s gluposti,horata ne pasat treva raif doyde posle soltashaka rasim i vsicko pocna dase razrushi,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/11/12 14:47

    ДПСарите на върха са учениците на Тодор Живков.Защо не искате да знаете,че ДПС е Турската алтернатива на БСП. Тези две партии са близнаци с различни имена. Всички на върха са агети или наследниците на ДС агенти.
    Какъв провокатор търсят подлизурките. Няма провокатор а има истина.Истината е,че Деолов не е освободител на Кърджали. За това,че е казал истината провокатор ли се става.
    ПРОВОКАТОРИТЕ СА ГЕРБберите.
    Те нарочн о подклаждат етническа омраза и религиозна омраза в страната.
    Министър председателя гн.Бойко Борисов трябва да накаже тези ГЕРБери в Кърджали за това като са предложили въпростният генерал за почитен гражданин на Кърджали. Те много добре занят последствията от предложението и по този начин съботират етническият мир в Кърджалийско. Насилсвеността е признак на малоумие и е присъщ на Комунизма.
    Кърджали не е била освободена а присъединена ким днешна България. Турчина от Турчина ли е освободил генерала. Срамота е да се подиграва с местното население в Кърджалийско.Българина още не дозрял за демокрацията.Все още мисли по комунистически. ЖАЛКО.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/11/12 14:48

    Като дойде бащицата в неделя ще го изрекат на глас.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/11/12 15:17

    Tenev

    Saglasiavam se s 14.47 samo dali sa vinovni GERB ili komunistite

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/11/12 15:45

    Какво ще го разпитват човека , това което е мислил това е казал - живеем в свободна страна . Нека да разпитат общинските съветници които единоушно са гласували "против". тези общински саветници собствено мнение нямат ли и защо се влияят от мнението на изселническите организации. Те в България ли са общински съветници или в Турция, те за благото на Кърджали ли работят или за Турция. Това е срам за общинските съветници трябва незабавно да си подадът оставките или да бъдат сменени и ако не се направи това то ще е срам за хорато от които зависи това.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/11/12 15:47

    ДПС ако изка да излезне счест от ситуацията трябва да смени целия си общински съвет, а не да търсят изикупителна ЖЕРТВА.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/11/12 15:49

    Като е провокатор защо всички общински съветници му се връзват.

    ОтговорИзтриване
  8. Дон Кихот1/11/12 15:58

    Към 14:47. Нещо се пообърках,драги. Щом Кърджали е бил турски, защо се е налагало Мурад 1 да праща войска да го завоюва.?Кърдж али какво е правил тук с войниците си? Момчил юнак срещу кого се е бил? Защо е имало църква в тогавашната крепост,а не джамия? Орфей какъв е?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/11/12 16:25

    ЕДИН ТУРЧИН СИ ЖИВЕЕЛ СРЕД ДРУГИТЕ ТУРЦИ В КЪРДЖААЛИ ПРЕЗ 1912Г.
    ПО ЕДНО ВРЕМЕ ДОШЛА ЧУЖДА/БЪЛГАРСКА/ ВОЙСКА ДА ЗАВОЮВА ГРАДА, ИМАЛО Е БИТКА ИМАЛО Е И БИТИ ГРАЖДАНИ БЕЗ ПРИЧИНА, ЧУЖДИТЕ ВОЙСКИ БИЛИ ПРЕДВОЖДАНИ ОТ КОМАНДИР С ИМЕТО ДЕЛОВЬ.
    МИНАЛИ МНОГО ГОДИНИ ДРУГИ ХОРА/БУЛГАРИ/ ЗАСЕЛИ ЛИ СЕ В КЪРДЖА АЛИ СЛЕД 1913Г. СА ПОИСКАЛИ ПОЧЕТНО ЗВАНИЕ ЗА ДЕЛОВ.
    НО ПОРАДИ ДЕМОКРАЦИЯТА ТУРЧИНА ИМАЛ ПОСЛЕДНАТА ДУМА, ПОГЛЕДНАЛ КЪМ ДЕЛОВ ВИДЯЛ ЗАВОЕВАТЕЛЯ НА СВОЕТО НАСЕЛЕНО МЯСТО И ГЛАСУВАЛ ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ, МОЖЕЛ Е ДА ГЛАСУВА И ПРОТИВ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОПАГАНДА ТОЛКАВА ГО Е СМАЧКАЛА ЗА 100Г. ЧЕ СЕГА ВЕЧЕ КУРАЖЪТ НА ТУРЧИНА Е БИЛ СЛОМЕН!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/11/12 16:33

    Ген. Делов беше предложен за почетн гражданин от Хасан Азис.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/11/12 16:39

    Ey DON KİHOT mn s prost mn ti slabi poznaniata po istoria po vremeto na ORFEY tvoite PRABILGARİ s bili 4isti turki i s bili v stepite na mongolia i sredna aziya....

    ОтговорИзтриване
  12. Дон Кихот1/11/12 17:28

    Към 16:39. Скъпи "историко",Орфей наистина е бил митичен цар на траките. Те са населявали тези земи до 6 век. Постепенно се елинизират и славянизират. Преди нашествието на войските на Мурад 1, тук са живяли славяни,прабългари,аизантийци,но не и турци. Ахридос е бил християнски център. Една част от състава на турския етнос са селчуките. Те,драги,произхождат от прабългарите. Моите антропологични белези са на типичен славянин.( висок,рус,сини очи). Не ме пращай в Монголия или степите,от където може би произхождаш. Не знам дали разбра изобщо нещо...Не е лошо да отскочиш до църквата срещу КАТ-Кърджали. Там ще научиш от кой век е,и кога е била разрушена.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/11/12 17:36

    AMA Q KAJEVET VIE TURCITE KAKVO ISKATE.KARDJALI DA E SAMO NA TURCI LI? NE ISKATE NAS BALGARITE LI? PREDPOCHITATE TURCIAPRED BG? OTGOVORETE MOLQ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/11/12 18:16

    Към Дон Кихот:

    Орфей е трак и е митологичен персонаж. Няма доказателства, че е съществувала такава реална личност.
    Момчил през 1912 година срещу никого не се е бил. Бъркате историческите времена. И Кърджа Али го е нямало през 1912 година тук.
    Реалността е важна. Историята е минало. Не можеш да имаш претенции за нещо, което си притежавал преди векове. Гърците могат да претендират за територията на цяла България, защото е била византийска територия до 681 година. Италианците, като наследници на римляните, също, защото в още по старо време е била римска територия. Не може така.
    Важна е реалността. През 1912 година тук живее турско население. Това е. Извода си направете саами.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/11/12 18:46

    DO17:28 BE 4ovek zasto s kosish nikoy neti kazal 4e imash obsto s PRABILGARİTE za sıjalenie ot tyh nisto nevie ostanalo vie ste prosto samo SLAVYNİ koito s korenno drug narod...Ta vas vie sram ot prabılgarski koren ....Ostaneti s slavyni...A za tuy 4e s rus i visok moga dati kaja ti 4e ima tuırski plemena rusi i s pastri o4i....Oste ima turski plemeno koito izpovydvat hristiyanstvoto i yudeystvoto .Za tuy izlishno e da vmıkvash religiata kat s tolkova na4eten sigurno znaesh i tia fakti Do vaprosa na 17:36 razbirase 4e predpo4itame TR zasto sme TURCİ i s gordem s tova a TURCİA e ote4estvoto na vsi turci....Vaprosa izlishen...

    ОтговорИзтриване
  16. Дон Кихот1/11/12 18:55

    Към 18:16. Тогава приятелю,да се върнем към реалноста. Ако не се лъжа датата е 01.11.2012г.,Кърджали,град в Р.България. Не знам защо Вашата реалност е 1912г.Само и единственно. Всъщност знам. Така Ви е изгодно. Съжалявам,реалноста е тук и сега. Не може да имаш претенции за нещо,което не притежаваш..

    ОтговорИзтриване
  17. Дон Кихот1/11/12 19:37

    Към 18,46. Уважаеми,явно изобщо не си ме разбрал. Не се срамувам,че съм българин. Никои не избира какъв да се роди. До колкото съм запознат,турците са състав от над 80 етноса. Поправи ме ако бъркам. Щом искаш да сте руси с пъстри очи-моля. И още нещо. Отечество,драги,е страната където си роден и отрасъл. В този смисъл,Турция не е отечество на всички турци. Отговорът май беше излишнен...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен1/11/12 20:04

    Към 18;16 - Виж си календара, сега сме 2012 г. И ако трябва да връщаме историята, защо спираш на 1912 г.?
    Всъщност, то е ясно, за тебе тя започва и свършва с Османската империя - 1299-1923 г.! Не мислиш ли, че 600 г. Империя стигат?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен1/11/12 20:44

    Никой не спира на 1912. Говоря за тогавашната реалност. И кой кого е "освободил". И от кого е "освободил".
    Тя днешната реалност е ясна. 2012 сме. И този град е част от България. Никой не претендира за нещо различно. И няма никакви претенции.
    Историята е минало. Единствената ми претения е да не се преиначава историята.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен1/11/12 20:49

    Уважаеми дон кихоте, личи си че си от Англия, щом не можеш да направиш разлика между родина и отечество. Аз съм турчин роден в България, моята родина е България, но моето отечество е Турция.

    ОтговорИзтриване
  21. Дон Кихот1/11/12 21:49

    Към 20:49. Драги,не е лошо да погледнеш в тълковният речник. Можем да поспорим по въпроса. Ще останеш изненадан.

    ОтговорИзтриване
  22. Дон Кихот1/11/12 21:53

    Към 20:44. Тук вече сме на едно мнение,братко. Моите уважения.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен1/11/12 22:18

    В спора се ражда истината. Жалко, че Кърджали си няма един истински форум, където да събеседват хората спокойно и сериозно. И в коментарите на 24родопи става, но коментарите си отиват с новините, а форума остава. И се чете и препрочита.

    Към 20.49. И аз съм турчин, роден и живеещ в България. Родина и отечество са едно и също - ватан. Няма разлика между двете думи. Ти имаш впредвид роден край - мемлекет. Това е друго.

    ОтговорИзтриване
  24. Дон Кихот1/11/12 22:40

    Към 22:18. Не братко.Имах впредвид точно родина и отечество. Благодаря за разбирането. Бъди жив и здрав.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен1/11/12 23:23

    Към дон кихот: уважаеми, отечество означава " anavatan " и за всички турци родени извън Турция, анаватан е Турция.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен2/11/12 09:28

    КЪМ 23:23.
    ЕТО ЗАРАДИ ТОВА КАК ДА ВИ ОБИЧА И УВАЖАВА ЧОВЕК , КАТО ВИЕ САМИТЕ НЕ ОБИЧАТЕ И УВАЖАВАТЕ ДЪРЖАВАТА В КОЯТО СТЕ СЕ РОДИЛИ ?

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен2/11/12 09:32

    Към Дон Кихот: И ти бъди жив и здрав. Не писах на теб, а на 20.49.
    Към същия: Анаватан е друго. Родина и отечество са ватан. Анаватан има по-широк смисъл и се превежда майката-родина. Българският еквивалент на Анаватан Тюркийе е Майка България. Именно в името на Майка България е започната Балканската война. И двете наименования понамирисват на великошовинизъм. Не си ли съгласен?

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен2/11/12 09:50

    Скъпи български турци, кажете ми едно място на тази планета, където да Ви приемат, обичат и уважават! Било то във вашата "родина" или във вашето "отечество"! Според мен, вие нямате нито родина, нито отечество, а само едно двойно гражданство, което не ви прави съпричастни към нито една държава или народност! Дано не съм обидил някого, но четейки всичко изписано последно време се налага именно този извод! Разбира се съществува и малка част от Вас, спрямо които това, убеден съм не важи!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен2/11/12 13:57

    Към 09:28. Приятел не слагай всички турци под общ знаменател. Аз мога гордо да заявя, че моята родина е БЪЛГАРИЯ. Винаги съм се възприемал като български гражданин и съм горд с това. Аз нямам двойно гражданство, нямам и нищо общо с Турция, но това не променя факта че съм турчин. Казвал сам го до сега ще го повторя още веднъж аз съм български гражданин при това по голям патриот от повечето българи но от турски произход.

    До 09:50 надявам се да съм успял да те убедя, кое лично за мен е родина или отечество. Но да ти кажа и място в планетата дори не 1 а 2 места, на които ме приемат и уважават. Това са България - доказал съм се като личност и хората ме уважават въпреки етническият ми произход. Второто място е Швеция. Тук хората също ме приемат и уважават. За обич не мога да говоря, защото един човек не може да бъде обичан от всеки.
    Като за финал искам да те поздравя за написаното от теб. Ти за разлика от 09:28 не слагаш всички от нас под общ знаменател. Може би аз съм част от "тази малка част,не знам".
    Със здраве, бъдете живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен2/11/12 14:31

    До 13:57. Красиви думи , но нещо ми говори вътрешно , че ..................... !!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  31. д-р Георгиев2/11/12 16:09

    До 13:57. Уважаеми господине,приемете моите най-искренни почитания. Аз лично,мисля,че сте напълно искрен,защото познавам и други етнически турци с подобни възгледи. Качеството на един не се определя от произхода му,а от действията,мислите,разбиранията,уменията,интелекта,характера. Бъдете жив и здрав.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен2/11/12 17:49

    До 14:31 : Думите не са красиви, а са самата реалност.Само не разбрах какво ви говори вътрешно. Няма от какво да се срамуваме, нито какво да крием. Лошото е че болшинството от турското население, както и повечето от българското население, живеят в миналото и в неразбирателство. Затова, докато ги има тези хора с това съзнание, ще я има и вечната полемика между двата етноса.

    Д-р Георгиев, преди седмица бях писал коментар относно подобен проблем и споделих своите възгледи. Благодаря Ви, отново за подкрепата и за разбирането. Искам когато се върна в България лично да ви стисна ръката. Само незнам, кой лекар сте точно, дали сте гинекологът или "уши, нос, гърло".
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен2/11/12 18:50

    До 13.57 Не само ти, но и други български турци, заслужават адмирации и уважение, за отношението, което имат и демонстрират към България. Това е нашата обща родина, хубава или лоша, тя е такава, каквато всички ние я правим заедно! Поздравявам те, разбирам, че си ме разбрал правилно и точно това твое отношение е доказателството, че етническия произход не определя отношението към родина, отечество и национална принадлежност! А тези от Одринската схема са другата страна на медала и дълбоко се съмнявам, че са еволюирали дотолкова, че да им светне за какво си говорим! Бъдете живи и здрави всички!

    ОтговорИзтриване
  34. д-р Георгиев2/11/12 18:52

    До 17:49. Уважаеми господине,хирург съм в една университетска болница (Германия). От 25 г. не живея в България. Прибирам се през ваканцията си. Иронията в последното изречение,не помрачава общото добро впечатление. Приятна вечер.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен2/11/12 19:10

    До13.57 Вярвам ти, че си добре приет и уважаван както в България, така и другаде. Такива като теб /принципни, интелигентни и достойни хора/ са и ще бъдат уважавани навсякъде, независимо от етническият им произход! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен2/11/12 20:10

    Докторе голям апдал си щото се прибираш в бг. Омаскари ли те турчето. Хак ти е. Смешен аристократ.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен2/11/12 20:51

    Храни куче да те лае

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен2/11/12 22:51

    ДОКТОРА ОТ 25 ГОДИНИ НЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ И ВЗЕМА ОТНОШЕНИЯ ПО ВЪПРОСИ ОТ КОИТО ХАЛ-ХАБЕР СИ НЯМА !
    НЕЩАТА ДНЕС СА МНОГО ПО-РАЗЛИЧНИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен2/11/12 23:06

    АЗ СЪМ ПРОВОКАТОРА ! ХВАНЕТЕ МЕ ЗА ДЕДОВИЯ !
    ПИША ТАКА ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА СЛУЖБИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ ДЪРЖАВАТА !

    ОтговорИзтриване
  40. Едно Турче2/11/12 23:19

    ДО 20:10 Ти нормален ли си?

    ОтговорИзтриване
  41. Едно Българче3/11/12 09:31

    Чудя се ,ти нормален ли си Едно Турче? Щото докторчето си го подиграха тарикатски-гинекологът ли си или уши,нос,гърло? Така му се пада. Наивник и будала. Айде сега пак ги защитавай и тоя път може и нож в гърба да получиш. С едната ръка ще те поздрави,а в другата нож в ръката държи. Добре си дошъл в Кърджали,наивнико.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен3/11/12 11:32

    do posledniq komentar. ti si edna krava. hodi da pase6 malko treva.

    ОтговорИзтриване
  43. Едно Турче3/11/12 23:33

    Теб наистина не мога да те разбера братле.И такива като теб .Имам много приятели Българи дано те нямат такова подсъзнание .Дно си ме разбрал какво искам да кажа.Моите уважения.ОТ НАИВНИКЪТ ЗА ЕДНО БЪЛГАРЧЕ

    ОтговорИзтриване
  44. Едно Българче4/11/12 09:22

    Наивникът Едно Турче,е оня доктор дето му се подигра за подкрепата. Наивникът си мисли,че може да ти се вярва,какво говориш. В Кърджали нещата са други. Не е като в Европа. Ако постъпваш с приятелите си българи,така както с него-Айде мерси от такова приятелство.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.