Колосите в сметосъбирането – „Титан" и „Волф", се срещат на кърджалийска сцена! Кой ще е победителят ще стане ясно на 8 февруари, когато ще бъде обявена фирмата, която ще се грижи за чистотата, сметосъбирането и снегопочистването в Кърджали през следващите пет години, съобщава всекидневникът "24х7 Родопи".

„Титан клинър" управляваше тази дейност през последните години, но договорът й изтече преди месец. До приключването на новата процедура, тя ще се грижи за чистотата на града край Арда.

В конкурса на нов чистач на Кърджали, организиран от Общинска администрация, могат да се включат фирми с минимум десет изпълнени договора за почистване на градове с 50 хил. жители, както и да разполагат с необходимата техника и съдове за боклук.

Изисква се кандидатите да са реализирали и поне 15 млн. лв. оборот за 2009, 2010, 2011 г., а една трета от него да е по договори с общини.

Условията не позволяват Общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство, чистота" да се пребори с двете компании, каквото предложение било обсъждано от общински съветници.

Продължителността на поръчката „ Сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване, зимно поддържане и снегопочистване  територията на община Кърджали" е 60 месеца.

„Титан клинър", „Волф милениум" и другите кандидати трябва да внесат по 50 000 лева гаранция за участие в търга.

 

Още по темата:

5 камиона за извозване и база с площ 10 000 кв. м . в Кърджали

Кой ще усвоява такса „Битови отпадъци"?

Във всекидневника „24x7 Родопи"

 

На снимката: „Титан" чисти улиците на Кърджали и през януари 2013-та. Проблемни са тротоарите, където преобладават паркиралите коли

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/1/13 10:04

    Ако ще и Фокс да се включи в битката полза няма да има.Циганин от почистване разбира ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/13 10:13

    НА ТЕЗИ ИДИОТИ ОТ ТИТАН НЯКОЙ ДА ИМ КАЖЕ,ЧЕ НЕ ВРЕМЕТО ДА ЧИСТЯТ В НАЙ-ПИКОВИЯ ЧАС МЕЖДУ 7-8 ЧАСА СУТРИНТА,КОГАТО ХОРАТА ОТИВАТ НА РАБОТА.ТОВА РАБОТА ЛИ Е ИЛИ САМО ПОКАЗНОСТ?РЕЗУЛТАТА Е САМО ЕДИН-АВТОМОБИЛНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/13 10:18

    Аз предпочитам да е ВОЛФ ,трябва да има няква промяна за лапачката,от едни и същи знаете докъде се стига.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/13 10:55

    Който даде по голяма комисионна той ще спечели

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/13 11:16

    firmite za higiena sa mnogo korektni - vijdame po snimkite kolko prekrasno sa oblecheni s rabotni drehi rabotnitzite im i sa s ujasno moderna tehnika!!!
    nyama dobar vatreshen red v obstinata za razdelno sabirane na buklutzite po rayoni s kameri da zasichat zloupotrebite, nyama spravedliv red za zaplastane na bukluka ot tzelia bg narod.
    v momenta e taka : mnogo darjavni publichni firmi deistvitelno proizvejdat ogromno kolichestvo bukluk i nisto ne plastat za prerabotkata mu.
    cherkvite, djamiite, uchilistata, institutite, kolejite, bolnitzite, klinikite proizvejdat mnogo tonove bukluk / samo izgorelite fasove ot tzigari, kutiite ot tzigari i butilkite ot vsichki vidove bg alkohol sa planini ot buklutzi tam!/ nisto ne plastat.
    po segashnata systema plastat ogromni taksi za bukluk samo balitzite /pensionerite s po 160 leva pensii , balgarite s dvoino grajdanstvo 400 000 dushi, daje i tesi, koito ne jiveyat v BG i ne proizvejdat realno nikakav bukluk tam.
    s tolkova losh koruptzionen red na mestnite bg kmetstva pri sabirane i izrazhodvane na taksi smet ste si hodite oste dalgo po buklutzite i ste sanuvate mnogo dalgo fabriki za prerabotvane na buklutzi.
    v edin dom. kato ne znae i ne moje ili ya marzi kakvo, kak, kade, kolko, kakvo da chisti i podrejda edna domakinya, e palen haos i totalna mrasotia, smrad, vonya.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/1/13 11:20

    hahahahahaaaa......



    v Kircali peshehodtzite hodyat po ulichnite platna, zastoto avtomobilite sa zaeli mestata na peshehodtzite po trotoarite ekologichno architekturno, neobezpokoyavani ot marzelivata i korumpirana mestna politzia i bg sadebna vlast li?!?!?!?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/1/13 11:26

    aaaaaaaaaaa, kogo sa uluchili stoppatronite i kade?
    na trotoarite li, djanim?! podredeni kato keklitzi?!

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  9. 11:16,а вземи го напиши на български,че да го прочета!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/1/13 14:30

    А до тогава ще тънем в боклуци и мизерия,така ли или да си изхвърляме боклуците пред общината....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/1/13 15:37

    14,30 То в общината достатъчно боклуци има.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/1/13 16:25

    Битката ще я спечели Пейзана ,защото е производител на метли

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/1/13 21:09

    4 koli sa parkirali na trotoara i nito edin li peshehodetz ne protestira i ne im napravi snimka s nomerata na tabelite da gi lasnete tuka nagletzite ?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.