Кметът на Кърджали натоварен от съда да определи лице, което ще следи дали болният ще си пие редовно хапчетата
 
Психично болният Фотьо К. Ф.  от "Веселчане" получи присъда от тримесечно задължително лечение в държавната психиатрична болница в Кърджали.
Както първи 24rodopi.com писа, на 14 юни е направил опит да отвлече 4-годишната К. пред очите на баща й Илия. Според таткото целта на психично болния човек е била да блудства с невръстното дете.
Драмата се разиграва надвечер. Бащата Илия Илиев прибирал двете си дъщери от детска градина. Фотьо обикалял наколо и грабнал бутилката вода от ръцете на по-голямото от децата – К. После спрял случайна кола и се заканил на шофьора. Миг след това грабнал момиченцето и побягнал. Илия Илиев го настигнал и се опитал да вземе детето. Фотьо започнал да налага бащата по гърба и крещял „Мое е, мое е". Жена се притекла на помощ и успели да изтръгнат детето от ръцете му.
Психично болният влязъл в собствената си кола и се развикал "Топло ми е!". Пристигналите полицаи го задържали и отвели в психиатрията.
Според бащата на момичето, Фотьо е с психично заболяване от 1996 г. Излязъл от психиатрията през май т.г. Не пиел предписаните медикаменти. Няма кой да го лекува, защото и майка му също страда от душевно разстройство.
Районният съд в Кърджали постанови също кметът на общината Хасан Азис да определи лице, което да се грижи Фотьо Ф. редовно да приема медикаментите си.
Илия Илиев заяви пред журналисти, че е удовлетворен от присъдата. Въпреки това, той е сезирал Европейският парламент и Омбудсмана на Република България, за това, че психично болни се допускат да упражняват агресия по улиците.
„Ще съдя държавата. Дъщеричката ми преживя сериозен стрес. Заеква и забравя думи", сподели Илия Илиев.
Снимка: Георги Кулов
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Али Алиев23/7/13 12:06

    Всички АТАКИСТИ в психиятрията при Фотьо !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/7/13 12:51

    samo 4 meseca a sled tova?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/7/13 13:20

    Влязъл в собствената си кола? Кой от журналистите е изтрещял също?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/7/13 13:46

    фотко е добар 4овек,познавам го от години. На никои нищо лошо не е направил до сега!Да не забравяме 4е е болен и нека се отнасяме с нужното уважение кам болните хора.Може и на нас да ни се слу4и!Що се отнася до кокректния слу4аи ДА баштата и детето са потарпевши и са си в палното право!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/7/13 13:48

    абе хора.човека не е виновен .та той си е болен .виновни са родителите. нека тях вкарат за три месеца и да ги глобят. да видим следващият път дали ще си седят някъде на сенчица и пият кафенцито или биричката и разправят пичи мисали.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/7/13 13:52

    виновни са родителите. тях да ги приберат в лудницата но и да ги глобят за немърливост. та да видим дали след това ще си пият питиенцето на сянка и говорят пиче мисали.
    А що се отнася до човека той си е болен и не отговаря за действията . такъв е закона.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/7/13 13:53

    Тия родители да не са от бърчинките???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/7/13 13:57

    До 13:48 и 13:52 родителите бяха до децата си а бащата не пие алкохол но явно нямаш деца да говориш така

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/7/13 13:59

    помак ли е?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/7/13 14:06

    Родителите са българи!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/7/13 14:06

    до 13:57. ето диагноза. щом бащата не пие значи е луд. и кажи има ли някой от Весалчание да не пие?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/7/13 14:27

    abe ilika ko 6te sadi6 be sas fotko do minalia den zaedno si obikalqhte daje u4ihte zaednol ni6to 4udno i deteto da e ot fotko 6tom e kazal 4e e negovo predi ot vas ne izliza6e fotko ilika sigorno trebva da pita6 jenati ilika tq nai dobre 6te otgovori dali deteto e ot tebe iliu ot fotko 6toto mnoo hora znaiat 4e sas fotko ste ot deca drujki

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/7/13 14:27

    до 14:06
    още по лошо за родителите.до 13:57/ имам деца но не ги изпускам от погледа си и съм доста отговорен. защо когато човек ви каже истината се пените? ще си вървя по улицата и някой ще грабне детето ми от ръцете. Как мислите да се случи това???Трябва да съм пият или .....???

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/7/13 14:33

    Дааааа...явно това не са родители който да се грижат достатачно за децата си.Безотговорни и без принципни.На такива не трябва ли да им се отнемат родитлските права? Нека сазираме Държавна агенция за закрила на детето и родителите бъдат наказани.Да им се отнимат родителските права .

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/7/13 15:03

    Аз лично познавам родителите и мога да кажа на всички че те не са такива хора а напротив те са отговорни !И като незнаете как е станала случката по-добре пийте по една студена вода!Вие май нямате деца да пишете такива неща!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/7/13 16:10

    Познавам и Фотко и Илия!Изненадан съм !Фотко не е добре -но не бил толкова агресивен!Брат му е в Италия и не му пука нито за Фотко -нито за Майка му-а и тя не е добре!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/7/13 16:14

    Фотко няма Кола !!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/7/13 16:18

    Тоя Илииката е е от Мандра!Българи са и той и Фотко -но няма зна4ение какви са!!!Неприятна случка!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/7/13 17:01

    ZASTRELIATE GO BE , DA NE IDVAM AZ V BG DO GO PRICHUKAM KATO KUCHE , SHTE VI EBA MAIKATA I LEKARI , I OBSHTINARI I KMET , KAKVO E VINOVNO TOVA MALKO MOMICHENCHE BE PEDERASCHETAAAAA,..........FOTKOVCI , MOTKOVCI ,,,, OTKACHENI MAIKI I BASHTI TAM

    ОтговорИзтриване
  20. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;)23/7/13 17:52

    ФОТКО КУРТЕВ ФОТЕВ Е ОТ кв'ВЕСЕЛЧАНИ",3-ти БЛОК.
    ЧОВЕКА ВИНАГИ СИ Е НОСИЛ В СЕБЕ СИ ПО ЕДНО ДВЕ ШИШЕТА С ВОДА! НАИСТИНА НЕ Е МНОГО В ЧАС,НО ДА ГО ОБВИНЯТ В ОТВЛИЧАНЕ НА МОМИЧЕНЦЕ,ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕКАЛЕНО! ОТДЕЛЕН Е ВЬПРОСА ЧЕ ТОЙ АВТОМОБИЛ НЕ ПРИТЕЖАВА!(НЯМА И ШОФ.КНИЖКА).. СЬС СИГУРНОСТ Е ИСКАЛ ДА СИ ВЗЕМЕ ШИШЕТО ОТ ВЬПРОСНОТО МОМИЧЕНЦЕ,А ВЬПРОСНИЯ ИЛИЯ ИЛИЕВ Е ПРЕИНАЧИЛ НЕЩАТА,ЧЕ ФОТКО Е ИСКАЛ ДА ОТВЛЕЧЕ МОМИЧЕНЦЕТО!?!?!? ОПРЕДЕЛЕНО ФОТКО НЕ Е СЬС ВСИЧКИЯ СИ,НО КАТО КАЗВАМ ТОВА,ИМАМ НА ПРЕДВИД,ЧЕ Е КРОТЬК И НАЙ ВЕЧЕ УСЛУЖЛИВ КАТО МУХА... ВСЕКИ ГО ПРАЩА ЗА КАФЕ,ЗА ЦИГАРИ ,НАПРЕД НАЗАД И Т.Н. ....ТОВА ЗА ОТВЛИЧАНЕТО СИ Е ПЬЛНА ИЗМИСЛИЦА,С ЦЕЛ "НЯКОЙ" ДА СЕ ИЗДИГНЕ В СЛУЖБА!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/7/13 18:08

    до 13,59 да чист бългорин от Кърджа Али ей тва сте

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/7/13 18:12

    ALLAH daim pomaga

    ОтговорИзтриване
  23. Абе вие наред ли сте бе хора? Преди години ми се случи нещо подобно и да ви кажа честно не е много приятно да чуваш тапи приказки от сорта на " ооо той има проблеми" , " той е невменяем" , " той е добро момче,но има проблемно детсво и зле се отнасят с него в семейството му" т.н тия приказки може да си ги заврете там дето слънце не огрява. Оставете детето и баща му на мира, а тоя невменяемия да си седи в лудница като не е добре да си го лекуват. А за вас дето толкова ви е жал за тоя и дето ви е толкова мил един въпрос, ако това дете беше вашето, още ли щяхте да го смятате за "такава душичка" ?

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен24/7/13 15:21

    dobre de shtom nqma koi da se grizi za nego shto go puskat ! Shtom za ubici,kratci i nz si kvo ima mqsto za Psixo bolnite nqma, Ako beshe naranilo deteto kvo pravim. Vikame si oo toi si e bolen tva si e normalno.. Misli Logi4no !

    Pred Prost Chovek vinagi badi TiX KaT KniGa !!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен24/7/13 22:43

    ali aliev, jena ti e s hubavo .goliamo .sladko zadni4e.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/7/13 08:06

    да се сезира комисията за закрила на детето. родителите да бъдат наказани за безоотговорност.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен26/7/13 13:24

    Вие в ред ли сте, за какво безотговорност говориш ти, наясно ли си точно какво се е случило и как, та да казваш кой да се "сезира". Надявам се да имаш дете и да го изживееш, пожелавам ти го от все сърце, и тогава на теб да ти кажат безотговорен родител. Мухъл.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен26/7/13 21:52

    поредната новина за луди българи,в България има много луди,нормално,штом и управленците ни не са наред.Никой не си върши работата с мерак.защото заплащането не е на ниво,за това са виновни политиците.Много хора ще полудяват май занапред

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.