Бившият прокурор на София Николай Кокинов пристигна в Кърджали, за да дава консултации на защитниците на гангстера Валентин Кирилов - Пуйката, довериха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Пуйката е в ареста за обира на обществения трезор на улица „Сан Стефано" на 3 януари т. г. Той поиска да му се измени мярката за неотклонение „Задържане под стража" в по-лека, но получи отказ.
-Вальо, много ли ти е зле?
- Ако мога да легна някъде, батка!
Този кратък разговор проведоха охранителите в съдебната зала с Валентин Кирилов, наричан Пуйката. Той бе доведен на 11 октомври превит на две в сградата на съда в Кърджали по искане на адвокатите му. Те настояваха за изслушване на вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза в хода на досъдебното производство срещу Кирилов или назначаване на нова такава.
Малко повече от час продължи заседанието в Окръжния съд тогава. Магистратите решиха да бъде назначена нова експертиза, която да посочи страда ли Кирилов и какво е заболяването му. След преглед от медик трябва да бъде установено и дали здравословното състояние на обвиняемия позволява продължаване на наложената му мярка „задържане под стража". Магистратите ще чакат и отговор на въпроса дали е нужно лечение на Кирилов и евентуално дали то ще може да се проведе в специализирано заведение към следствения арест.
Припомняме, че Районният съд в Кърджали остави в ареста Валентин Кирилов-Пуйката, който е обвинен в опита за обир на обществения трезор в града край Арда, който бе ударен на 3-ти срещу 4 януари тази година. Обвинението подозира Кирилов за тартор на групата, атакувала трезора. Другите съучастници на Пуйката - Росен Драгомиров-Синбад, Славчо Мегеров-Магера, Хубен Митев и Явор Воденичаров-Циката, са извън ареста, като Синбад е под "домашен арест", тъй като лекува болни бъбреци.
Според защитата на Кирилов, той има двустранна дископатия, бъбречно-каменна болест, както и високо кръвно. По време на цялото заседание обвиняемият лежеше на една страна.


-----------------------------------------------------------------
Страхотен пътеводител за планинари и туристи - виж повече тук!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/10/13 14:11

    Че какъв му е Пуйката на този охранител,че му говори на малко галено име."Вальо лошо ли ти е......"Защо фамилиарничат с боклуците а с нормалните хора се държат все една са буклуци.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/10/13 14:22

    Той Кокинов цял живот това правеше(съветваше престъпниците и им помагаше).Сега вече като адвокат го прави законно.(За справка записа с Бойко и другите крадливи гербаджии)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/13 14:57

    На тези престъпници все нещо им има със здравословното състояние като трябва да ги съдят, а като обираха трезора бяха в цветущо здраве!БОКЛУЦИ....никаква милост, в затвора и това е!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/13 15:43

    bravo na advokatite

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.