Първа „война" заради разликите в цените
 
Преминавайки граничния пункт „Маказа" можете да заредите евтин бензин, но знайте, че може да станете жертва на измамници, а скоро и двигателят на колата ви да спре да работи!
Това предупреждение отправят от Асоциацията на собствениците на бензиностанции в Северна Гърция.
Както вече писахме, масовият бензин в Гърция е 1,65 евро на литър, докато в България цената е около 1,30 евро. Всички гости на област Кърджали от района на Комотини зареждат до горе с бензин или газ, за да отчетат по около 30 евро кяр на резервоар. Газта в Гърция е 0.85 евро/л., докато у нас вчера цената стигна 1 лев и 30 стотинки. При дизеловото гориво цената няма почти никаква разлика от двете страни на границата.
"Колегите, които имат бензиностанции близо до пътя Маказа – Комотини вече отчитат голям спад в потреблението на бензин и газ", твърди пред вестник „О хронос" президентът на Асоциацията в област Родопи Димитрис Емануил.
Той посочва, че увлечени по ниските цени на стоките в България, пътуващите се подвеждали и пълнели резервоарите на колите си догоре и пресмятали колко са спечелили от разликите. В същото време обаче не отчитали, че за да заредят в България са пропътували определено разстояние. В същото време Емануил разкрива и „капани, които на българска територия били подготвени за гърците".
„Вече има оплаквания от съседските бензиностанции по отношение на обема и качеството на горивата. Може да е евтино, но има куриозни случаи. Как става така, че един резервоар на автомобил с вместимост 30 литра е отчетено, че е напълнен с 45 литра гориво", чуди се шефът на Асоциацията на собствениците на бензиностанции в област Родопи.
По всяка вероятност става дума за позната на всички български шофьори измама в родните газстанции.
Димитрис Емануил припомни и така нар. „златни години за автосервизите в Орестиада". Гърците в близост до ГКПП „Капитан Андреево" масово зареждали автомобилите си в района на Свиленград, а след време колите им започнали да аварират и се наложило да се правят ремонти на двигателите. Установено било, че всичко се дължи на дълготрайното използване на некачествени горива, посочва Емануил, но се презастрахова с твърдението, че не всички българи са мошеници и крадци. Той отбелязва също, че сънародниците му са интелигентни хора и след като се опарят веднъж, ще се вразумят и няма да робуват на ниските цени. Асоциацията обаче основно разчитала на намеса на властите в Атина, за да защитят индустрията в Северна Гърция.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/13 12:10

    Намаля работата и печалбата в техните бензиностанции и взеха да реват! Нормално!
    Всеки си гледа интереса и джоба. Ще ревнат и за магазините си. Не ние сме виновни, че заплатите ни са ниски и кякои цени са по -ниски, в сравнение с еврото на " бедняците на Европата" гърци!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/10/13 12:23

    30 литра резервоар не съм чувал до сега да има

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/13 13:19

    това е комунистическа българия, да вкусят малко комунистически далавери кражби и гърците

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/10/13 14:24

    Браво на гърчулята, само че сам казва че са интелигентни хора и няма да се подведат на този, който се опитва да си спаси хляба. Ние тука всяка година ремонти на двигателите си правим, защото караме с некачествен бензин. Пълни глупости! Идвайте братя гърци ние от камарата на помашките предприемачи в района на Кирково ви очакваме с хубави и доста по-евтини стоки от тези в Комотини.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/10/13 14:47

    Това е гадна гръцка пропаганда! Самите гърци казват, че нашият бензин е по-качествен от техния и по-евтин!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/10/13 18:24

    v balgariq sa nai nekachestveni gorivata sq v momenta jiveq v italia.... ne mojesh da sravnish tukashnite goriva s balgarsikite, vqrno po skapisa no znaish kakvo sipvash!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/10/13 18:42

    Gorivoto kato ne im xaresva da ne zarejdat v BG.a v Greece

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/10/13 16:06

    Прави са си хората.Който е зареждал от гръцкото гориво прави разлика.Двигателят работи по добре икономия дава а и филтрите като сменяш са по чисти.Нашите тарикати тук ни продаван скапано гориво,разредено с какви ли не примеси,само и само да направят по голяма кирия.То само горивото да ни е фалшиво,нашите търговци ни мамят с всички средства.Мамят държавата,мамят клиентите и като им спре бизнеса се оплакват че кризата им е виновна.Като спрат да надуват цените на пазарските си стоки и да мамят може и да тръгне търговията в България.До тогава успеха ще е само временен и после пак батак.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/10/13 16:08

    Техните бензиностанции докато настигнат нашите по контрол върху качество и количество ще минат десетилетия. Та те още нямат касови апарати по бензиностанциите, а да не говорим че самите бензиностанции приличат на някакви квартални павилиончета за кафе и цигари. И това тяхно нещо с две бензиноколонки отпред ще предложи повече качество от колкото българското ОМВ, Лукойл и т.н.?!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/10/13 23:08

    а бе защо се занимавате с тия малаки бе хора, ми да не купуват като не им харесва на мързеливците смотани. Изядоха парите на целия европейски съюз ...да си пазаруват в Гърция и тва'е, аий сикана

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.