Кърджалийците отговорни за 12 удара на ало-мафията

Баща и син от Кърджали са работели за ало-мафията в региона. Георги Георгиев и Зарко Горанов са задържаните лица след последната телефонна измама, обявиха на съвместен брифинг шефът на Областната дирекция на полицията комисар Валери Баранов и окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Двамата са заловени малко след като са получили сумата от 800 лева от възрастна жена в Крумовград. 85-годишната била обработена по телефона по позната схема „катастрофа с близък". Измамниците се свързали с жената на 10 януари. Мъжки глас й се представил за прокурор от Кърджали и поискал 10 000 лева, за да измъкне внука й от ареста защото с автомобила си „блъснал и убил дете".
След незабавна реакция на полицейските служители е задържан Зарко Горанов, в когото била намерена сумата от 1330 лева и 3 мобилни телефона. Малко по-късно в Момчилград е спрян за проверка и Георги Георгиев у когото разследващите намират 1010 лева и два GSM апарата. Обиските продължили и от автомобила на Горанов са иззети тефтер, лаптоп, найлонова торбичка с 3000 лева, както и два броя регистрационни номера. Едва три дни по-късно полицаите установяват откъде е и сумата от 3000 лева в автомобила. Става въпрос за още една телефонна измама, за която обаче не било сигнализирано. По всяка вероятност двамата са били използвани за „мулета" от телефонните измамници и при още десет удара на ало-мафията в региона, регистрирани през миналата година, заяви комисар Баранов. Сумата, която са прибрали е в размер на около 20 000 лева, допълни той.
„Досъдебното производство засега се води срещу неизвестен извършител", допълни прокурор Лазаров. По думите му целта на разследването е да достигне до поръчителите и реалните извършители на измамите. Според него двамата най-вероятно ще бъдат привлечени като свидетели по делото. Една от използваните сим карти пък е регистрирана на името на 23-годишно момиче от Благоевград.
На снимката: Комисар Валери Баранов и окръжният прокурор Светлозар Лазаров
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/14 15:59

    kakwi swideteli ?
    nali u tqh sa namereni ulikite za prestaplenieto?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/14 17:46

    След като има заловени ще бъдат ли показани лицата им на измамените хорица с цел разпознаване? Мулето,което взе парите от моя близка така е запечатано в съзнанието и,че ще го познае 100%.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/14 20:16

    Тия двамата са съучастници в такива гнусни престъпления и ще се явят в съда като свидетели?Какво да чакаме тогава от нашето правосъдие?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/1/14 15:13

    Това тия на снимката ли са бащата и сина?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.