Поне 15 комина в центъра на Кърджали крият смъртна опасност за пешеходците, които минават по тротоарите на улица „Булаир" и булевардите „България" и „Тракия". Това сочат сигналите на живеещите в централната част на областния град до редакцията на 24rodopi.com.
Проблемът с опасните комини излиза отново на преден план след силното земетресение на 24 май, в 12.25 часа. Тогава тухли паднаха на булевард „Тракия", а част от него беше затворен за движение.
„Истината е, че не земетресението събори комини, а те са разрушени от години, но никой не предприема нищо за неотложните ремонти. Обитателите на старите кооперации не искат да събират пари. От ветровете и пороите и досега падаха малки парчета на тротоарите, за щастие няма пострадали. След земетресението положението е много тревожно", заяви пред „24х7 Родопи" Симеон Димов, който живее в кооперация на булевард „България". Той разказа, че неотдавна получили предупреждение от „Пожарна безопасност и защита на населението", че коминът се саморазрушава. Набързо били събрани пари от собствениците на жилищата и коминът бил ремонтиран.
Много от собствениците в Кърджали на имоти, които са опасни, обаче отказвали да приемат предупрежденията.
Общо 7 сигнала за паднали комини в Кърджали са постъпили на 24 май на спешния телефон 112, заяви шефът на пожарникарите в града край Арда комисар Христо Тодоров
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/5/14 11:00

    Съвет: Извикайте най-известния и добър млад, интелигентен, учещ право коминочистач от град Велико Търново.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/5/14 11:55

    Да минт от гражданска и да им ги съборят.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/5/14 19:43

    na Republikanska 45 ot apartamenta na Roko sa6to e opasen pokriva -moje da padne mazilka ot balkona ili keremida ot pokriva

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.