-Знаците на лидера на ДПС от „Чанкая": Уважавам мъдрите, очаквам мъдрост от силния

-След ръкостискането следва прегръдката, целувката. А тя само какви знаци дава!... Особена ако е уста в уста, като на покойните Леонид Илич Брежнев и Тодор Живков. И каква щеше да е нейната цена…
Патриотите могат да бъдат спокойни, нямало е такава целувка

Щом няма как да се задоволи информационният глад какво още и още, аджеба, са си казали Реджеб Тайип Ердоган и Лютви Местан на 12 септември между 15.00 и 17.00 часа, остава да дешифрираме езика на тялото на родния политик.
И, разбира се, ако можем да подредим пъзела „Защо? И какво следва нататък?", търсейки елемента на издайническите думи в анонса на Лютви Местан за срещата, доколкото е възможно подобно лъсване в лексиката на лидера на ДПС. Пробивът може би по-лесно ще бъде направен между редовете в медийните изяви на другите трима от ДПС, които бяха в резиденция „Чанкая". А може би и от ходовете на Движението в следващите дни, от действията на силни фигури от Партията на развитието и справедливостта (партията на Ердоган), от случващото се в изселническите дружества в Турция.
Логично е да приемем, че 99 на сто е вероятността никога протоколът от срещата „Местан-Ердоган" да не види бял свят. Следва да се примирим, че ще си останем с тълкуването. „Удобното" тълкуване, каквото впрочем се случи след кафето на Лютви Местан и Бойко Борисов в Кърджали.
Онези, които могат да разчитат езика на тялото, на жестовете, на ръкостискането, вече са с една обиколка пред останалите анализатори. Снимката от „Чанкая" говори много.
Не изплуват ли алюзии за султан Сюлейман Великолепни, който приема пашата от имперска провинция на Балканите? Мнозина видяха точно това и не търпят други доводи за друга теза, не искат да виждат и други кадри.
Всъщност, ако разполагахме само с тази снимка, някак си много лесно щяхме да стигнем до описание - римейк в съвремието, от рода на „Шефе, благодарим, че ни прости! И пак ни прие в голямото си семейство".
Да, ама ръкостискането с две ръце и характерната усмивка е нещо като запазена марка при Лютви Местан. Каквото е здрависването с Ердоган в резиденция „Чанкая", същото е и на площадите в Кърджали и Момчилград, в кабинета му в София, в така нар. „Сарай на Доган" в Бояна. Втората снимка го доказва - и при Ердоган, и при Доган, и при бай Сейхан, и при баба Виждан ръкостискането е по един и същи начин. Дали така са го учили родителите му, дали е бил вдъхновен от езика на тялото на мъдър духовник, дали е чел в дебелите книги за първото впечатление или просто отвътре му идва, е важно само за любопитните, жадни за сензация. Двете снимки ни показват, че и при Ердоган, и при лелята от Кърджалийско, Местан демонстрира, че е радостен от срещите. В случая с избирателката от Източните Родопи, лидерът на ДПС сякаш иска да каже „Аз теб не те познавам, но те уважавам заради отрудените ти ръце, знам всички твои проблеми и искам да ти помогна!". Ердоган може и трябва да тълкува ръкостискането на Местан за прямота и изразено желание за пълно доверие от този момент насетне. „Не се познаваме, но никога не е късно да се опознаем и да станем приятели", това може би е знакът на ръкостискането на Местан.
Човекът от Анкара, който в 15.00 часа на 12 септември се обърна към нас с въпрос „В „Чанкая" влиза Лютви Местан, имате ли представа каква е целта на визитата? Държавният секретар на САЩ Джон Кери също е тук?", търсеше страховита сензация. Два часа по-късно се примири, че топ новина, съобразно дневния ред в турските медии, няма да се получи, но в знак на благодарност предложи да предостави снимката на психолог, който работи с политици от Меджлиса, и който да коментира.
„Виждам ръкостискане на човек, който е взел максималното, което може да се вземе от човешкото възпитание, религия и политика. Откъм добрата страна, разбира се. Показва уважение към по-висшестоящия, от когото може много да научи, но и нещо полезно да му даде, за да  има справедливост в отношенията", каза специалистът. Ако психологът познаваше Лютви Местан, щеше да използва израза „хигиена в отношенията". Когато обаче му предоставихме и другата снимка, той отбеляза: „Абсолютно същото ръкостискане е! Показва уважение, прави ихтибар (почит, чест, поклон) към жената, която не е направила кариера, но вероятно е отгледала много деца, оцеляла в трудни условия и съхранила доброто, благия характер, усмивката си", написа още психологът и завърши с питане „Местан работил ли е тютюн?". „Да, като дете", гласеше отговорът ни. „Тютюневата нива ражда силни хора. Те знаят цената на живота. Местан показва заслужено уважение към мъдростта", написа още психологът от Анкара.
Уважавам мъдрите, очаквам мъдрост от силния! Това ли са знаците на Лютви Местан от гостната на Ердоган в рециденция „Чанкая"? По-скоро да.
Ще повлияе ли тази среща на изборната активност на изселниците? Да. Със сигурност ДПС ще увеличи гласовете си, но пресъздаваните драматични картини са по-скоро опит за вдигане на избирателен адреналин и увеличаване на електората на някои партии. Двама бивши министри от кабинета „Орешарски" и един генерал са сигурни депутати от листите на ДПС в столицата, ще има пробив и във Враца, Габрово, Видин… Но всичко това се случи и преди година, когато партията на Ердоган мощно подкрепяше формацията на отцепника Касим Дал (6 300 изселници гласуваха за партията на Касим Дал и 41 653 - за ДПС, на миналите парламентарни избори – б. а.).
Ще излезе ли цялата истина за разговорите в „Чанкая"? Със сигурност не.
Ще спечелят ли от тази среща патриотичните и националистически партии у нас? По-скоро да.
А ДПС ще спечели ли? Със сигурност да, но не толкова от срещата, а от удобното тълкувание на националистическите формации, които ще провокират изселници към по-висока активност в южната ни съседка и по-голям трафик към Родината в навечерието на Курбан Байрам, чийто втори ден съвпада с изборите.
А яд ли ги е политици, журналисти и всякакъв калибър анализатори, че го няма кадърът след ръкостискането. И още как!
След ръкостискането следва прегръдката, целувката. А тя само какви знаци дава!... Особена ако е уста в уста, като на покойните Леонид Илич Брежнев и Тодор Живков. И каква щеше да е нейната цена…
Патриотите могат да бъдат спокойни, нямало е такава целувка.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

59 comments so far,Add yours

  1. zafer erturk-zdravko serbezov16/9/14 22:51

    Svalete si ochilata i si sverete chasovnitsite.
    Tova sa dvama lideri na edin narod.
    Lutvito ne e za podtseniavane, mnogo dobre znae che sadbata na BG e v negovi ratse. A podkrepata na Erdogan znachi Kapitali i Askerat.
    Rano ili kasno istinata shte se prieme.
    Balgaria 2035 .
    Grajdani 6 miliona.
    Ot koito 2-2.5 tsigani.
    1.5 turtsi.
    Zatova badesteto na BG e Podkrepata na TR i L.Mestan kato lider na DPS.
    Sega mnozina se smeiat na napisanoto, no e po dobre da plachat i da se podgotviat za badestata Balgaria

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/14 22:55

    oste malko ot ezika na tyaloto za analizatorite ?!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/14 23:49

    Za svedenie na negramotnucite- pri nas celuvki " usta v usta" pri maje nyama,nikoga ne e imalo takava celuvka,kolkoto I da sa se uvajavali dadeni maje.Pri jeni po- moje da srestnete,no pri maje- izklucheno.Imame si drugi nachini I jestove za pokazvane na pochit I uvajenie.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/14 00:23

    16/9/14 22:51. Сербезов що за българин си бе измекяр нещастен, ти си станал по турчин от турците бе нещастно копеле!!! Ти ако милееше за България нямаше да пишеш такива глупости говедо турско ...дано гниеш в ада ама в Турция, а не тук нещастник долен!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 02:14

      Ako molitvite na pesovete kato
      tebe se priamashe ot ALLAH ot nebeto shteshe da vali kokali.
      Anadunmu izmislen bugarin.

      Изтриване
  5. Анонимен17/9/14 08:37

    serbezov,prost si ama mnogo si prost.v Bulgaria ima samo 6.2 miliona bg. Drugoto e ...seti se sam pomako prost

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 11:49

      Ako prabroite i umrelite ot poslednite 200 godini moje ida ste 6.2 miliona.
      Ne sam pomak.
      Ako ne biaha pomatsite Kura mi shtiahte da hapvate vmesto kartofi.
      Turchin sam. A ti si budala izmislen bulgar.

      Изтриване
  6. Анонимен17/9/14 09:47

    ДО 22.51
    От това което пишеш е видно че си пред тотален колапс,откачаш,полудяваш ,но това което пише Сербезов е самата и абсолютната истина,колкото и да скачаш !!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/14 11:47

    Сербезов. 1. Искам да знам-българин,помак,турчин,циганин ли си, за да ти отговоря. Чета, че си помак. Ако си помак ще ти отговоря...,ако си турчин отговора ми ще е друг...чета в чата, че си Помак??!
    Зафер, без лъжи и уйдурми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 12:15

      Turchin.
      Plemennik sam na Binbashi/polkovnik Mehmedali Suleyman ot vtora osmanska armia odrin.
      Pradiadomi e bil mnogo star i e otveden ot kopoite na terorista general delov. Sigurno e ubit

      Изтриване
  8. Анонимен17/9/14 13:26

    DELOV E GEROI,SLAVA NA BG ARMIATA

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/9/14 13:30

    AMA NAISTINA PROST SI zafer,a maika ti otkade e...ot nashte a...bg da ti go...manerka

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/9/14 13:36

    zafer ZAPOMNI-BULGARI STE IMA I SLED vas TAKA E PISANO

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 13:54

      Da gi ima, na men ne mi prechat.
      Daje po dobre se razbiram s tiah.
      Samo da ne sa kato oligofrenite.
      Ahmed yuseyin i onova kopele deto stial ga blokira granitsata.
      Za men BG e kato Maika.
      A etnosoite v tova chislo i balgarite sa kato detsa na tazi Maika.
      Nikoi niama nokakvi prava v poveche ili v po malko.
      Osobeno v Momchilgrad drudno moje da namerish hora koito se deliat.

      Изтриване
  11. Анонимен17/9/14 13:41

    TERORIST si ti..sgan takava

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/9/14 13:48

    Dva miliona da ostanem-pak sme po kachestveni ot vas da go znaesh ot men

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/9/14 14:09

    Dokazano e...zaferko manerko,turkinite iskat bg...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/14 14:25

      Anonimke az ne mesia nito maikite nito jenite.
      No vashata kultura e tolkova.
      Kato gledam kolko balgarki sa omajeni za turtsi i kolko turkini kartinata e iasna.
      Balgarkite si kazvat, drugo e bilo riazan kato asker.

      Изтриване
    2. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 14:54

      Moiat riazan pomni drugo.

      Изтриване
  14. Анонимен17/9/14 14:33

    zafer,BULGARITE NE SME TOLERANTNI,NIE SME MNOGO TURPELIVI-I TOVA DA ZAPOMNISH

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 16:17

      Az sam porasnal mejdu Asil Balgari.
      Te sa kato ageli.
      No za utaykata niamam dumi.
      Zapomni mi dumite.
      Asil bulgarite sa kato nas nishto ne ni deli i nikoga nikoi niama da navredi na drugia.
      Az za nisto na sveta ne bih i pomislil losho za Bslgarite, zashtoto ne sam videl losho i ne da me delili.

      Изтриване
  15. Анонимен17/9/14 15:25

    Заферчо, как си станал турчин бе, амсалак. И ти и дядо ти и прадядо ти сте помаци. Не се срами от рода си. Тук турци не е имало и няма. Те са в Турция и не са луди да идват в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 16:12

      Turchin ne se stava a se rajda.
      Pradiado mi e dosal ot Konia Karaman. Nie ne sme palachinki kato vas.
      Pod Osmansko ste edno.
      Pod Rusko drugo.
      İdvat rudki tankove stavate komunisti.
      Sega evropa i amerika vi ebavat.
      Kakto gledam shte vi podariat na Erdogan Aga
      Za politikata pak vi sajeliavam, Amet agata vi slojil namornok i vi razigrava 22 godini.
      Niama bratko ot vashia rod niama nikoga da stane narod.
      Vie ste kato haydushka banda.
      Edin voevoda.
      Edin obirdjia.
      Edin predatel
      Tova e bratko mili

      Изтриване
  16. Анонимен17/9/14 15:57

    abe zafercho zashto kato otidesh v turcia ti vikat giaur be

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/9/14 16:00

    A zadnika ti pomni li che s bg e po ubavo

    ОтговорИзтриване
  18. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 16:04

    Vikat me Erturk.
    Za tebe ne znam.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/9/14 16:07

    DOKAZANO E CHE TOALETNITE SA VI IZVUN DOMOVETE VI I CHE V HIGIENNO I KULTURNO OTNOSHENIE STE MNOGO ZLE.SAMO SI MECHTAETE ZA BG

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/9/14 16:26

    OTGOVORI ZASHTO V turcia te narichat giavur

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/9/14 16:35

    zafer ,siguren sam che ako erdogan ti poiska zenata ti-ti she mu ia dadesh

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov17/9/14 16:59

      Az pak sam siguren che ti ste mi dadesh tvoiata

      Изтриване
  22. Анонимен17/9/14 16:52

    заферчо, нещо много си се разпищовил. сега влязох в чата и разбрах, че си ядосан за блокадата. не мога да взема отношение по този въпрос. политиката не е моята слабост. пишеш олигофрен, явно че не става въпрос за всички, а за Петров и Дудука. После говориш за riazan. hristiani sme, no na maja sashto e riazan. mnogo chesto cheta v sayta...e kakva e razlikata ?? neznaia??
    Успокой топките. Бюлетина № 18, нали това е твоята бюлетина, ще гласуваме за нея. Лошото е, че и други ми харесват...някой път изписвам на майтап - чушката люта пак люта и ти си Местане кат нея. Не се оправдавам, но нищо лично не влагам. Хорските уста не са чувал да ги завържеш, всеки си говори това което на него му отърва. Добре, че си ти малко да ни разнообразиш. Много е скучно в малките градове. Не зная, как е в Мастанли...Той както си подредиш живота някои казват, но няма ми приятелките. Те са в Туркие. Чакам ги за Коч Байрама някои да си дойдат. В чата всеки лъже ертюрк. Все си мисля, че си брат на Местан. Имам много познати в Момчилград. Питах за тебе. Не могат да се сетят, но до училището имало малки къщички, повечето ми казаха излязоха навън, много са добри хората, богати са, с една дума всичко хубаво за вас, но за теб не могат да се сетят. Питат ме за годините. Щом си бил бит, пребит през 1989 г. сметката ми е следната, бил си женен. Да предположим, че си бил тогава на 25 + 25 = 50 г., това им казах, но не можаха...,но това са подробности. Да спирам, че жената и децата да не вземат да разберат коя съм и със сопата у дома. Зафере, аз съм на 80 г., все още не се движа с бастуни, склерозата ме гони отвреме навреме. Кажи там в къщи да не се притесняват. На 22 септември правя 81 г. Със здраве...Ако имаш баба поздрави я от мен. № 18. Айде чедо не се тревожи за щяло и нещяло...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk17/9/14 21:06

      Moiata buletina e na edin bivsh ministsr na armiata general nomer 16

      Изтриване
    2. zafer erturk-zdravko setbezov17/9/14 22:06

      Ne si popitala kogoto triabva.
      Popa ako beshe popitala stese da ti kaje.
      Na tsentara sam ulitsa Voyniska to samo az i moiata mlada sapruga jiveem na tazi ulitsa.
      Kastata e malka okolo 700 kv metra razginata plosht.
      V dvora na Vaptsarov e.
      İmam dreben biznes avtomivka i gumi.
      Ela s taksi az shte platia.
      İmame edna baba v selo Varbovo balgarka ama da znaesh kakvi gi gotvi. Baba ama zlatna.
      Na tvoite godini.
      Da si jiva i zdrava.

      Изтриване
  23. Анонимен17/9/14 17:11

    abe anonimen iskam da ti kaja ne6to koeto zavinagi ne zabravi kat vleze6 v toaletnata ne si se nau4il da si izmiesh zadnika I cql den mi miri6e6 na layno.a pak za toaletnite v turciya needy da govori6 6toto te sa mnogo po 4isti ot tvoya dom.İ prestanete da govorite za kur 6toto koy kakav kur ima mnogo dobre znayat balgarkite I turkinite

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен17/9/14 17:29

    До 17:12І Много хвалите Турция, така подразбирам по писането Ви. Аз ще ви кажа нещо вярно. Работя в една фирма близо до хххх(няма да пиша, защото...). Непрекъснато като слязат от автобусите и в служебната тоалетна. Казвам им, че има тоалетна на автогарата, а те се правят, че не ме разбират. За друго разбират, а като им кажеш за пари, не искат и да знаят. Добре, че са те. По 10 банички не им стигат. Уж добре, добре в Турция, а тук не могат да смогнат да ядат. Не съм с лоши чувства към тях, но като вземете да ги защитавате ставате смешни. А да не говорим за боклуците. Идват ядат и на улицата (не всички...), но съм виждала как изхвърлят хартийките направо на улицата, фасовете също. Вярно е. Брат ми материално е добре и много често ходи до Одрин и други градове. За Одрин ми е разказвал. От ттука турците, които са заминали през 1989 г. са се заселили в Одрин. Направили са си сами кошчета за боклук и там си изхвърлят боклука. Чисто било много, фас не можеш да видиш никъде, това ми го е казвал преди 11 години, сега не зная как е. Задавала съм си въпроса. Защо там пазят чисто т.е. в Одрин, а в Кърджали-не. Отговорът оставям на вас.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен17/9/14 17:38

    българка съм и като влезна в тоалетната задължително се подмивам. Ако има Господ нека ме накаже. Защо си мислите, че християните не се подмиват. Подмиваме се и то с най-търсеното в Турция - тетра. Много е полезна. А и без тетра, с хладка вода. Стига глупости сте писали в чата, а и много мъже при хлориране на жена и те стават рязани, защо трябва баба ви да ви обяснява неща, които на тези години не ми се ще на тази тема да пиша. Две неща правим - подмиваме се, къпем се след секс, има мъже(християни), които са като вас. Аз съм от старото поколение и много работи не са ми ясни, но съпруга ми обясни....стигате вече...,всичко е едно и също, така предполагам. А на Зафер искам да кажа, че нямам намерение бабиното от теб, имам си дядо с 30 и кусур години по-млад от мен...Такъв ми е бил късмета. Той беше на 18, а аз на 43 г., на 46 г. родих син. анадънму шинди !!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен17/9/14 17:53

    ABE MIRIZLIV BG turcin,KAZI KAT SI OTVOREN ZASHTO V turciata vi vikat GIAURI-STOTO STE PROSTITUTKITE NA erdogan

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен17/9/14 19:22

    ЗАФЕРЕ, ДА НЕ СИ ГЛЪТНА ЕЗИКА. ПИТАЙ СЕКСОЛОЗИ, УРОЛОЗИ В МОМЧИЛГРАД, АКО ИМА, АКО НЕ, АКО ИМАШ ПЪТ КЪМ ПЛОВДИВ ТАМ ЩЕ ТИ ОБЯСНЯТ МНОГО ПОДРОБНО ВСИЧКО ДОКТОРИТЕ...,ЧЕ НЯКОИ ОТ ХРИСТИЯНСКИТЕ МЪЖЕ И ТЕ СА КАТО ВАС, там най-добре ще е...Чок селям!
    Пишат, че си помак бе. Ти затова ли защитаваш БСП, знаем кого искате да е депутат в парламента, Областният управител...,ако си от техните, така е. вие сте единни и винаги печелите. по-добре сте и от турците. Ако си помак казвам ти лека нощ и приятни сънища...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk17/9/14 21:08

      Obriazvsneto e Hristiandki obichay
      Otmenen na velikia sabor 313 sled hrista i otnovo vaveden ot muhammed. İsus e obriazan

      Изтриване
  28. Анонимен17/9/14 19:31

    ZASHTO BE, Z A S H T O

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен17/9/14 19:34

    NE OTGOVARIATE, A....ZASTO

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен17/9/14 20:01

    DO 17,11 CIALA EVROPA VI PREZIRA BE,CIGANIN...KATO CHUIAT-turchin -SE GNUSIAT BE

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен17/9/14 20:04

    ДО ВСИЧКИ ГОРЕПИСАЧИ: МНОГО СТЕ ПРОСТИ!!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен17/9/14 20:36

    20:04І Знаете ли, кога разбирам, че хората включително и аз сме прости, когато отида да чета в чата...Много умен народ има. Не можем да оспорим. Някой път в къщи ми казват, има и прости които им се отдава да пишат. Не мога да се съглася. Простия човек, ако знае 100 думи, как ще пише. Това са я професори, доценти, умни с една дума. Като чета за някои работи, ...това е от куку-руку

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен17/9/14 20:47

    Явно, че много хора в чата те харесват и затова реших пак да ти драсна някой ред.
    Пише ти развеселен! Ще чакам да си кажеш мнението, умен си, а може и Местан да си.
    Мда
    - Ало, Бойко ли е на телефона? - Не, Доган е.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен17/9/14 21:03

    МОЛЯ!
    Зафер или Здравко-негова си работа.Но не намесвайте помаците.Той не е наш.Няма толкова шантав помак да се смята за наследник на някъв си онбашия,пък ако ще не от Одрин,ма от Вашингтон да е.Ако има такъв-не е помак.Рязан,ненарязан-много от днешните помаци не са рязани.И това какво общо има?Аз съм помак.И пак казвам-тоя Зафер не е от нас.Провокатор...........и то с успех,като гледам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko setbezov17/9/14 21:49

      Bratino az nikoha ne sam kazal ili pisal che sam pomak.
      Niakoi si go izmislia.
      Zashto da samprovokator.
      Nikoga ne sam si kril imeto ili ne sam pisal izmisleni nesta.
      Moje bi sam edinstevenia koito si pishe imenata.
      Kolkoto do Pomatsite Evalla Rabotliv i Chesten Narod sa.

      Изтриване
  35. Анонимен17/9/14 21:06

    19.22
    БСП пък какво общо има?Какво като областния е бил от помашко село?Че той ви беше за последните 20 години най-качествения областен.Предишната по-хубава ли беше?Е,като се върне пак-чакай пак шуробаджанащина.Я гледай Цвета какви ги майстори?За 4 години цяла област съсипа.Талант.Къде ще идеш тогава?

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен17/9/14 21:31

    мохамедани, християни, нещо се бъркаш...Жена съм не ми е удобно, но ще ти отговоря, защото непрекъснато говориш, че жените искали рязан. хахаха той е за смях, а може би е за рев, но съм объркана в случая. Зафере, защо не можеш да разбереш.
    Няма да цитирам лекарката, тя е покойница, млада си отиде от тоя свят, взеха им парите ПЧБ получи масивен удар и почина. Имам брат и той веднага ще чатне, че съм аз, а не искам да знаят. Ще ти разкажа един единствен случай и повече обяснение от мен няма да имаш по този въпрос. Много български мъже това е било преди 30 г., при обезчистяването гема хххх и се получава, какъвто си ти в случая.
    Чао, че идва някой в стаята ми, а не е приятно да ми четат глупостите...

    ОтговорИзтриване
  37. zafer erturk-zdravko setbezov17/9/14 22:32

    Tova e
    L.Mestan Agata otide pri Erdogan i vijte kakva ranota ni otvori.
    Abe az tolkova za edinadesette godini koito hodih v parvi klas ne sam pisal.
    Da si pisha imeto na komentarite e jiva belia, da ne si pisha pak vse edno turchin komunist.
    Na vseki koito d pisal i dobre i losho blagodariA.
    Po dobre e taka
    Niakoi shte zaspat s chuvstvoto che sa napravili nesto.
    Napsuvaha Maykata, jenata na zafer, edno go izkaraha go pomak, drugi komunist.
    Da ste jivi i zdravi.
    ALLAH vinagi da vi zakrilia i da vi pokazva pravia pat.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен18/9/14 09:30

    Зафер/Здравко,слушай сега. Хубаво лаеш по форума, но от повечето ти коментари мен ме хвана срам. Човек, който е израснал сред българи (както твърдиш) първо е хубаво да пише на кирилица, второ да пише правилно, На теб всяко изречение ти е пълно с грешки. Искам да се обърна към всички тук. Моля, когато не сте сигурни в нещо, не пишете глупости, колкото да драснете коментар. Вместо да се доказвате какви сте тук, отидете да гласувате, а когато се наложи и да стачкувате.
    ПРЕСТАНЕТЕ С ТОВА ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ! Как пък като сте толкова толерантни не разбрахте, че такива новини са платени и се слагат с цел преди изборите да се получи напрежение сред населението, за да може някой от ненаядените изроди в парламента да продължи да яде?
    Държавата е тотално срината уважаеми тролове, а вие все още сте по времето преди руско-турската война. С този манталитет и с това мислене сте обречени! УСПЕХ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov18/9/14 16:34

      Mnogo mi puka dali ti haresva ili ne.
      Moga da pisa kakto si iskam.
      Ne si dlajen da chetesh.
      Minaha tia vremena kogato na 50-100 turtsi imashe edin polugramoten balgarin.
      Da ne se zadalbochim, prosto kato vidish pisano ot zafer ne si pravi truda da chetesh.

      Изтриване
  39. Анонимен18/9/14 16:52

    R.T.

    "Човек, който е израснал сред българи (както твърдиш) първо е хубаво да пише на кирилица, второ да пише правилно"

    "bAlgari" nqma tova sa hristiqni naslednici ostanali ot Rimo-Vizatiq doshli ot rasli posoki s razlichni ezitci i kyltyri prez komynizma daje i ot Chykotka (savsem drygi sa bulgar-turkite, proizhoda im e sushto kato Seldjyk i Osmanskite naslednici)

    Kirilicata e afrikanska Egipetska Koptica ot 3-ti vek otkradnata ot Kliment ychenik na Kiril i zatova hvalbata e pisana na imeto na ychitelq.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен18/9/14 18:52

    Зафере/Здравко, какво искат националистите от теб?!! Много грамотно пишеш. Оценка отличен (6) по правопис, а от време навреме се майтапиш, това не е лошо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk-zdravko serbezov18/9/14 19:21

      Ot sartse sam ti Blagodaren.
      Arabite vikat Shukran.
      Za tova che pisa na latinitsa e ot telefona. A che se maytapia e verno.
      Tazi zemia e nasha i varhu neia jiveat nai prekrasnite hora.
      Kuche deto lae ne hapi.
      Nie si ubivame vremeto kato si pisem.

      Изтриване
  41. Анонимен18/9/14 21:13

    Здравко ли си, Зафер ли си, не мога да определя точно как да те нарека.Затова ще те наричам фурнаджийска лопата. Ти се оказа наистина много задръстен.
    Аз написах коментар 09:30 сега се върнах от работа и наистина разбирам, че е редно като ти видя името да не си правя труда да чета, защото ти си живееш в някакъв собствен свят.
    А относно 18:52 ,само да ти кажа, турчин съм и не съм националист, напротив хуманист съм. Само жалко, че ви има вас идиотите и сред българи и сред турци и сред помаци!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен18/9/14 21:48

    До 21:13І Щом ни четеш, значи сме Ви интересни. Аз не го познавам Зафер, но обичам да чета грамотно написано и това за мен е Сербезов. Не зная дали е турчин,българин,помак, но не мога да се съглася с Вас, че пише неграмотно. А това, че се шегува понякога, аз точно това ценя в човека. В къщи ги имам двама мъже-сериозни, отзивчиви и малко приказливи. Човек, когато му е мъчно е хубаво да се пошегува, за да му минат мъките, които не може да сподели с никого. Родителите ми са покойници. От друг град съм. Омъжена съм в Кърджали, за което много съжалявам. Национализмът не го одобрявам. 25 г. ми идват в повече. В родния ми град не че е по различно, но този национализъм не съществува. И друг път са писала, градът ни е много чист, в жилището, което е заключено, като си отида-стълбищата чисти, всичко се заключва. Лошото е това, че от 32 г. съм в този град и сега нито тук, нито там. Сложна е. Да се върна на въпроса със Сербезов, явно че ви е интересен, както и на мен и гледате да го игнорирате. Ако се яви и друг, като него пак ще пиша неща, които мога да споделя поне с грамотен човек. Политиката не ме интересува. Който и да спечели, полза нямам. Нямам роднини депутати т.е. имам, но едва ли ще спечелят, а и да спечелят няма да ги потърся за помощ. На вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата. Видяхме Цвета, какво направи с много хора. Управи си нейните хора, а другите ...Да е жива и здрава, желая й успех. Нека спечели, че безработицата е нещо страшно. Харесвам Бойко, НО ...всички останали са под чертата...ДА казвам и на адвокат (моята....) Вени Милушева-Желая ти Успех!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.