„Ние, заедност, кърджалийци видяха, простиха, оцениха…“
Това бяха ключовите думи на старта на мандат „2019-2023“ на местната власт в Кърджали.
Общинският съвет избра свой председател от първия път. Традицията от последните два мандата бе нарушена. Драми нямаше, а Юсеин Ахмед ще води разпоредителния орган в следващите 4 години. Той бе избран с 22 гласа. 12 получи кандидатът на ГЕРБ Огнян Иванов, а 6-номинацията на БСП Георги Кючуков.
Една бюлетина в урната бе счетена за недействителна.
„Няма как след поредните избори да не отправя благодарности за доверието, което получих от Кърджали. Всички ние, вкупом, поискахме и получихме подкрепа. Всички благодарихме и благодарностите бяха приети. Кърджали ни натовари с историческа отговорност да работим заедно за нашия град. Аз мисля, че кърджалийци видяха, простиха, оцениха... Ще надграждаме постигнатото. Не се осмелявам да давам напътствия и съвети нито на общинските съветници, нито на кметовете на населени места, нито на областния управител. Няма по-категорична оценка от оценката на хората. А оценката я дават на избори. Кърджали има нужда от заедност!“.
Това обяви след като тържествено положи клетва кметът на областния град Хасан Азис. Той встъпи официално в своя пети мандат. На първата сесия се заклеха общинските съветници и кметовете на населени места.
„Тази година изгубих мой много близък човек, баща си. Цял живот беше учител, който учеше децата най-вече да бъдат хора. Заявявам пред вас, че тук ще присъства думата НИЕ. Имам поглед и от двете страни на прозореца, така да се каже. За благополучието на нашите съграждани ще има максимално добър синхрон“.
Това обяви новоизбраният председател на Общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед.
Областният управител Никола Чанев пък „коалира“ предизборните слогани на ДПС и ГЕРБ на старта на новия мандат на местната власт в Кърджали.
„Полагаме началото на нов управленски мандат. Надявам се всички да приемете това като градеж на нова къща. Ако основата е здрава, то и конструкцията ще е стабилна. Ако не, то при първия дъжд ще се срине. Вярвам, че Общинският съвет няма да вдигне къща от карти, под чийто покрив да се настанят корпоративният интерес, чувството за безнаказаност и партийният слугинаж. Вярвам, че няма да се вземат решения „на коляно“.
Поздравявам инж.Хасан Азис за преизбирането му за кмет на община Кърджали. Разчитам на обединение на слоганите на двете най-големи партии в: работа, работа, работа, ако искаме да надграждаме“, посочи по време на тържествената сесия на старта на мандата на новия Общински съвет в Кърджали областният управител Никола Чанев.
Как протече първата тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Кърджали, вижте в репортажа:

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/19 17:33

    Айдаааа, хаирлия да е! Заклеха се Али Баба и 41-те разбойници, сега да се настаним удобно и да гледаме пореден епизод от сеир сериала

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/11/19 17:45

    Да ви кажа честно, интересува ме повече, дали Челси ще бие утре Кристъл Палас в ранния мач от кръга във Висшата лига на Англия, дето се играе от 14:30 часа! Тия горе, те са ми ясни!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/11/19 18:38

    Качествените няколко,другото не ми говори

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.