Гюнер ШЮКРИ

 

Тимът на „Родопи" се наложи с минималното 1:0 над гостуващия „Юнак" (Ардино) в мач от седмия кръг на областното първенство по футбол за мъже. Единственото попадение в двубоя реализира Джунейт Мюмюн в началото на мача. Сред зрителите на градския стадион бе и кметът на община Момчилград Ердинч Хайрула, който отскоро се картотекира в местния отбор. Градоначалникът не се появи в игра, тъй като е нямало достатъчна подготовка. Срещата бе напрегната, изпъстрена с много единоборство.

В началото на мача момчетата на играещия старши треньор на домакините Ерол Мехмед установиха преимущество на терена, а добри изяви имаха бившият играч на „Спартак" (Варна) Тончо Стефанов, Джунейт Мюмюн, Ерсин Ахмед и Гюрсел Мехмед. В 12-ата минута футболистът на „Родопи" Фердун Емин получи тежка контузия при сблъсък с вратаря на гостите Ахмед Хайрула и бе откаран с линейка в спешния център в Кърджали.

В 20-ата минута Стефанов проби по левия фланг, последва центриране в наказателното поле, където топката не беше изчистена от защитата на гостите и централният нападател на момчилградчани Джунейт Мюмюн откри резултата – 1:0 за „Родопи". Най-чистото положение за гостите от Ардино бе пропиляно в 27-ата минута от Бекир Ахмед, който не успя да преодолее вратаря на домакините Бисер Чаушев, останал в очи в очи с него. До края на полувремето така и не падна ново попадение, въпреки че на няколко пъти и пред двете врати се откриваха реални голови положения.

Второто полувреме играта доста се поуспокои, а футболистите на „Родопи" предпочитаха повече да задържат топката и да разиграват, от колкото да атакуват. Това обаче можеше да им изиграе лоша шега, тъй като на два-три пъти имаше инфарктни ситуации пред вратата на Бисер Чаушев. В 65-ата минута контраатака на „Юнак" беше спряна от страничния рефер Недялко Драганов заради несъществуваща засада на Бекир Ахмед, който оставаше сам срещу стража на домакините. В следващите минути темпото на игра спадна значително, като ардинци владееха топката по-продължително, но се се стигна до положения пред Чаушев.

След мача играещият треньор на „Родопи" Ерол Мехмед сподели, че двубоят с миналогодишният областен първенец „Юнак" е бил най-трудният за неговият отбор досега. Това е важен успех за нас. Надявам се, че занапред ще продължим да печелим всички важни мачове в този дух. Контузията на Фердун Емин се отрази негативно върху играта и на двата отбора, заяви той.

Въпреки негативния резултат наставникът на „Юнак" Ферди Велиев остана доволен от старанието на своите възпитаници. Можехме да изравним, но нямахме шанс. Не заслужавахме загубата и мисля, че бяхме достоен съперник на своя противник, каза Велиев. Той уточни, че изключително е разочарован от съдийството на мача, особено от страничния рефер НедялкоДраганов. Всички на стадиона видяха, че няма засада, само този смешен чернодрешко не видя, каза още треньорът на „Юнак".

 

„Родопи" – „Юнак" 1:0

 

Голмайстор: Джунейт Мюмюн (20 мин.)

 

Съставите на двата отбора:

 

„Родопи"; Бисер Чаушев: Ерсин Халил, Ерол Мехмед (к.), Ибрам Хасан, Джунейт Мюмюн, Ервин Юсуф, Гюрсел Мехмед, Ерсин Ахмед, Мустафа Садула, Тончо Стефанов (Ерсин Алиосман), Фердин Махмуд (Метин Юсеин)

 

„Юнак"; Ахмед Хайрула, Шенол Байрямов, Рамадан Мюмюнов, Шенол Мюмюн, Ариф Шакиров, Тефик Халил (Хакан Байрямов), Осман Велиев (Алкан Ахмед), Любомир Стефанов (Ерсин Мурад), Бекир Ахмед (к.)(Озан Муталибов), Севдалин Маринов, Светослав Маринов

 

Съдии: Атанас Делчев (главен), Павел Драганов и Недялко Драганов (помощници)

 

На снимките:

- Момент от двубоя;

- Ердинч Хайрула дава указания на по-младите съотборници



-----------------------------------------------------------------
Вижте последните новини във Vesti.bg!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.