Областният управител Иванка Таушанова подкрепи пред МФВС проекта на община Кърджали за ремонт на спортна зала „Арпезос". „Утре той ще бъде входиран в деловодството на министерството на физическото възпитание и спорта и имаме уверението, че ще получи финансиране", заяви народният представител Цвета Караянчева след разговор съд Силвия Тенчева, главен експерт към МФВС за Кърджали. Стойността на проекта е 267 932 лева. С отпуснатите от държавата средства ще се извърши цялостна реконструкция и модернизация на базата, от която се ползват клубовете по волейбол, баскетбол и културизъм. Ще бъде подменена дограмата, ще се направи изолация на покрива и ремонт на подовите настилки, съблекалните и санитарните помещения. „Всяка инициатива в интерес на младите хора и тяхното бъдеще заслужава да бъде поощрена и в това отношение местната власт може да разчита твърдо на моето съдействие", коментира областният управител. В момента в Кърджали се изпълнява проект на Клуба по кану-каяк с треньор Янко Мандаджиев на стойност 6 000 лева, защитен пред МВФС по програмата „Спорт за децата в свободното време". Изработват се и  проекти на клубовете по водна топка по програмата „Научи се да плуваш" за предстоящото плувно лято. „Държавата прави необходимото, има достатъчно отворени програми и ресурс за реновиране на спортните съоръжения, стига клубовете да проявят по-голяма активност и да кандидатстват с добре обосновани идеи", обясни Силвия Тенчева. „По настояване на г-жа Цвета Караянчева лично министър Нейков се ангажира да бъдат осигурени средства за възстановяване на закрития плувен басейн. Знам, че клубът по водна топка „Арда Кърджали" е заявил пред община Кърджали желание да получи концесия за басейна, за да може да кандидатства с проект пред МФВС и това е пътят, по който трябва да се върви, за да има резултати. Необходимо е обаче ОбС да прояви добра воля и даде съгласието си. Тази придобивка ще от полза не само за тренировъчния процес по водна топка, но и за всички жители на Кърджали, които обичат плуването и се грижат за здравето си", категорична е Тенчева.  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/11 17:56

    А дано да доживеем този момент. И стадионът се нуждае от поне един милион за основен ремонт.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/11 18:08

    Дано да стане! Отдавна го чакахме, но все не се случват нещата! Стискам палци - не е нормално областен град в ЕС да няма закрит басейн!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/11 18:09

    Клуба по фитнес и културизъм ремонта му се финансира с държавни пари! А членската карта е 15лв - 10бр посещения, свободен достъп 2 лв / 1 бр. посещение. Нешо май не сте в час...... не мога да разбера публично-държавна собственост ли е клуба ако е така къде са парите от посетителите или и аз да си отворя един клуб а Вие ми оправете и ремонтирайте помещението с държавни пари. Ето заради такива безмислици младите хора бягат от Кърджали и не само, като цяло от България.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/11 18:13

    Добре дошли на далаверата. Фирмите на ДПС носеха парите на Ахмед Емин, тук Таушанова ли ще бъде касиера?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/11 18:26

    Вземете я направете тая зала такава каквато е била на времето зала от която са излезли шампиони по вдигане на тежасти, а сега какво излиза от там псевдомутри.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/11 18:54

    A koj beshe kasier pri trojnata koalicia v regiona?! Kol4eva, Milan ili Nazmito!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/2/11 18:59

    "Добре дошли на далаверата. Фирмите на ДПС носеха парите на Ахмед Емин, тук Таушанова ли ще бъде касиера?"

    АБЕ ВИЕ СТЕ ИЗРОДИ . ТОВА ПОНЕ Е НЕЩО ХУБАВО. АКО ИМА НЯКОЙ ОТ ВАС "ПИШЕЩИТЕ" , КОЙТО ДА Е НЕЗАДОВОЛЕН И НЕУДОВЛЕТВОРЕН НЕ СИ ГО ИЗКАРВАЙТЕ ВЪРХУ ХУБАВИ ДЕЛА.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/2/11 20:39

    Молба към оператора! Пуснете материала от емисията новини в 20 часа на БНТ - Челопеч срещу мината. Важно е за да видят хората какво ги очаква в Българския Клондайк - Крумовград.Надявам се ку....а Вилдан ....... да е гледала материала и да се самокомандирова в Челопеч и тогава да продължи с писанията си за розовото бъдеще което ги очаква крумовградчани.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/2/11 21:17

    Срамота е окръжен град,да няма закрит плувен басейн.Стария трябваще да се ремонтира,а не да правят врътки далавери и да стои разрушкан и зеещ!Крайно време е,дано да стане.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/2/11 21:31

    БРАВО на ГЕРБ за идеята и за реализацията.Виждате ли каква е разликата между ДПС и ГЕРБ.ДПС имаха всичко и власт и пари и много много време а наравиха едниствено за себе си.А ГЕРБ работи за народа.Отречете го ако можете...то можете де но няма да е истина.Все пак много поздрави на всички платени прости.утки които ще се постараят да очернят идеята

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/2/11 22:31

    а сега и двата клуба по водна топка ходяг да плуват в небезизвестното село кирково! явно те са по добри в усвояването на средства ! пълна пародия ! 50км. пътуват децата да спортуват! имаме водно огледало, имаме пазар, ще имаме парк, а децата да спортуват между блоковото пространство или в някой бар !що не се пробва министъра на спорта да тренира в река арда гребане и да създава спортни таланти ! къде остана лозунга "Децата са бъдещето на БЪЛГАРИЯ" Ха дано се осъществи мечтата на родителя !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/2/11 07:37

    Абе, хора, как четете. Проектът е на община Кърджали и в процедурата се изисква заявяване на подкрепа от областния управител. А Цветео никъде я няма в този проблем. Тези двте каки и в тоалетната да отидат, ще направят от това политика. Халал да им е . От пъчене тук и там на хората не им става по-леко. Само те двете не го разбират.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/2/11 09:29

    Басейн трябва да има! Това е 100% ясно.Вместо да стоят по компютрите,децата трябва да спортуват активно!Това е град с традиции във водните спортове,беше най-силната школа в страната по водна топка.Плуването пък от своя страна е най-универсалният и хубав спорт,развиващ всички групи мускули!Колкото по бързо се вземе решение,относно проблема....толкова по-добре за населението на гр.Кърджали.Спортът трябва да се възроди в нашия град,който в недалечно минало беше един от най-добрите в това отношение!И стига сте правили политика от всичко!Говорим за здраве,най-важното нещо в израстването на бъдещото поколение!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/2/11 13:40

    eee nay posle dojivqhme tozi remont

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/2/11 22:14

    След басейна идва ред и на кино в Кърджали. Това е позор , във 21 век в Кърджали да няма и ЕДНО КИНО.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.