Съветниците на Кърджали в спор за пари и избори

Бюджет`2011 на Кърджали, който възлиза на 37 714 000 лева, беше подкрепен от общинските съветници на ДПС, СДС, БСП и независимите.  Апелът на кмета инж. Хасан Азис за единство по време на криза беше игнориран от ГЕРБ , Политически клуб „Тракия” и един независим.
Това стана на заседание на Общинския съвет.
Другата новина не се получи на 100 процента, но май и Хасан Азис, и Милко Багдасаров ще участват на изборите за кмет наесен.
„Бюджетът е социален. Не е увеличена данъчната тежест за гражданите. Знаем, че в условия на криза бремето се стоварва върху данъкоплатците. Противно на тази логика ние искаме да облекчим гражданите в тежката икономическа ситуация”, заяви кметът.
Съветникът от БСП Милко Багдасаров заяви, че съветниците от БСП не подкрепят философията на бюджета. Не е ясно как ще се стопи бюджетният дефицит. Той попита градоначалника дали ще се кандидатира за трети мандат, за да има моралното право да изпълнява план-сметката. В противен случай приемаме този бюджет като предизборно обещание, отбеляза Багдасаров.
„Не съм казвал, че няма да се кандидатирам отново. Аз поемам отговорността. Чувствам се некомфортно в ситуация на бюджетен дефицит, който е 15 на сто от общата план –сметка”, заяви Хасан Азис. Той подчерта, че през 2003 г., когато станал градоначалник, дефицитът е бил 10 на сто без да има криза.
„До няколко месеца ще имаме приходи, с които ще покрием 50-60 на сто от неразплатените разходи. Важното е, че това което направихме за Кърджали никой не може да ни го вземе. То е за всички ни”, заяви кметът. Той също се поинтересува дали Багдасаров ще се кандидатира за кмет. Получи следния отговор: Не подценявайте БСП. Но можете да сте сигурни, че ще се борим Хасан Азис да не е отново кмет на Кърджали”.
Съветникът от Политически клуб „Тракия” Огнян Иванов определи бюджета като дебалансиран. Според него, към 7-те милиона лева неразплатени разходи ще се прибавят още 4 милиона - два милиона от плащания по цесията на фирма „Титан- Клинър” за сметта на Кърджали,  и още два от невъзможността да се попълни приходната част на бюджета от приватизация и наеми.
Съветничката от БСП Камелия Милева обвини в популизъм свои колеги от опозицията, които вече са започнали предизборната си кампания за кметове. Тя заяви че Хасан Азис се отнася много отговорно, като глава на семейство към общинския бюджет. С този мотив тя подкрепи бюджет`2011.
Дора Христова от СДС  също обвини опозицията в двойни стандарти. „Те не само не са привлекли пари в общината но и пречат на проекти. Нямат моралното право да говорят срещу този бюджет”, каза Христова.

Приоритетите на Община Кърджали за 2011-та:

-          Довършване на парк „Арпезос –Север”;
-          Довършване на депото за битови отпадъци;
-          Обявяване на процедура за изпълнител на пречиствателната станция;
-          Решаване на проблемите на гражданите относно асфалтиране, канализация, улично осветление.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/11 18:27

    Най-после се видя ИСТИНАТА! Хасан Азис кликна на Багдасаров и получи насърчителна подкрепа - бюджета бе приет, а Колчева и Христова - актив за изборната година! Няма как БСП доказа, че е с най-правилна стратегия и постига целите си въпреки всички обстоятелства! Само Багдасаров!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/2/11 08:40

    искам да разбера само едно колко са предполагаемите приходи на общината за да си позволим такъв бюджет

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/11 09:24

    Приходите са основно от разпорадване на терени собственост на общината.Невиждате ли как вси1ко се разпродава на едро

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/11 11:01

    Само Багдасаров и Кмет от ДПС

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/11 12:12

    Стига с тоя Багдасаров. Писна ми от него, все едно и също лице се върти в публичното пространство. Няма ли млади, амбициозни хора, които да го сменят най-после. А колкото до кандидатурата му за кмет, той нали веднъж май че се пробва и нищо не стана. Сега на какво разчита?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/2/11 14:45

    Честен,професионалист от висока класа,психически устойчив,човек с голямо сърце - това е Багдасаров.
    Защото е социалист.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.