Основните замърсители на въздуха в Община Кърджали са аерозоли на минерални прахове, аерозоли на тежките метали олово, кадмий и арсен и серен диоксид, а сериозен здравен риск за населението на общината създава замърсяването с тежки метали, чийто източник е "ОЦК"АД Кърджали. Това са изводите от актуализираната програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух в общината. В нея е заложен актуализиран план за действие, включващ конкретни мерки за подобряване на атмосферния въздух и достигане на нормите на нива по показателите
До края на март тази година трябва да бъдат готови програмите на всички 30 общини, за да може България да навакса пропуснатите възможности и да постигне удължаване на крайния срок до юни 2011 г. за постигане на нивата за съдържание на фини прахови частици и други замърсители в атмосферния въздух.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/11 17:53

    И това не вълнува никого, а пишете глупости по форума. Ако това не обедини града, какво друго си заслужава?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/11 18:39

    Това действително е най-важната тема за нас, които живеем в Кърджали и околните села.Такова бездущие и апатия към основния ни проблем - ОТРОВНИЯ ВЪЗДУХ,който дищаме може да има само на нащата географска щирина.КЪДЖАЛИ време е да се събудим, защото утре ще е късно!

    ОтговорИзтриване
  3. Да изгоним герберите22/2/11 18:49

    Отново прах в очите на "овцете". Щели да актуализират план за действие т. е за бездействие (за кой ли път?). Какво стана със заканата на Караджова за затваряне на завода, ако продължат да обгазяват града. Срокът отдавна изтече, ние продължаваме да дишаме отровите на ОЦК. По големи демагози от ГЕРБ-аджийте няма. Време е да си ходят!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/11 19:01

    Събрали се три "умни" глави; Караянчева, Таушанова и Караджова. Мислили, мислили и измислили поредният план за действие за подобряване въздуха над града. Радвайте се кърджалийци, "умниците" елегантно Ви финтираха-отровите над града продължават да бълват. Те си знаят цената и си прибраха каквото им се полага.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.