Агломерационен цех на оловно цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, който носеше големи печалби на Валентин Захариев, но превърна града край Арда в един от най-замърсените в България, ще бъде затворен безсрочно и това може да стане в най-скоро време.
Това стана ясно след изявления на шефа на Регионалната екоинспекция д-р Димитър Илиев. 
По силата на заповед на министъра на околната среда и водите Нона Караджова, ОЦК трябва да бъде затворен ако се констатират дневно 3 или повече замърсявания на въздуха със серен диоксид. Министърът определя и колко пъти годишно е разрешено пристъпване на нормата - само 24.
"Само за 2 месеца вече имаме 20 превишения на нормата. Заповедта на министър Караджова е на бюрото ми. При още 4 случая отивам с полиция и им затварям цеха", твърди Димитър Илиев. Той подчерта че останалите цехове ще могат да работят. Няма обаче как завода да произвежда олово без агломерационния цех, който обработва постъпващата руда.
 Иначе понастоящем ОЦК плаща 17 хиляди лева текущи месечни санкции, съобщават колегите от „Хасково нет". "Когато и да отидем на проверка винаги им правим и други актове", твърди Илиев.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/2/11 15:23

    Старата песен на нов глас се подема. Нали имаше даден двуседмичен срок на ОЦК за намиране на решение. Какво стана с поредното обещание на Караджова? Отново ни залъгват, че заповедта за заспирането на завода е на нечие бюро и само чака поредното обгазяване за да се приведе в действие. За съжаление на тези обещания сме се наслушали. Човекът отново си внесе поредната лепта в касичката на ГЕРБ, а ние ще има да чакаме от умрял писмо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/2/11 15:25

    каза той и зачака да се появи човека с куфарчето /с рушвета/

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/2/11 16:00

    Най-накрая институциите се взеха в ръце.Благодарение на Майките.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/2/11 16:19

    На 18 февруари
    Кърджали АИС „Студен кладенец” - 1.1
    На този адрес:
    http://nfp-bg.eionet.eu.int/ncesd/bul/2011/February/20-02.html

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/2/11 18:18

    Ceh aglomeraciq raboti samo prez tamnata 4ast na denq, za da ne se vijda kakva mizeriq bulva
    OCK.To dva dena e nqmalo piteina voda i vupreki vsi4ko rabotnicite si mal4at i piqt voda ot markuchite (promishlena).Strah gi e da kajat neshto za da ne gi izgonqt ot rabota.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/2/11 18:51

    16:00 Ха ха ха.Какво взеха в ръце, че си траят.Гербаджиите се оказаха същата крадлива и неграмотна пасмина, която на свой ред яха народа.Да го духат...............за изборите.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/2/11 19:19

    Уважаеми съграждани.Чудя ви се как може да сте толкова наивни!За мислещите хора в Кърджали беше ясно,че министрите дойдоха за да спечелят време за един от основните си спонсори да продължава да печели.Здравето на кърджалийци е една подробност и то незначителна за тях.С няколко думи:дойдоха,видяха и...ни излъгаха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.