При следващо обгазяване от страна на ОЦК оловното производство ще бъде затворено, твърди областният управител на Кърджали Иванка Таушанова. Това се чете в писмо на областния управител до майките от инициативния комитет „Аз искам да дишам".
Таушанова вече е запозната с представените пред МОСВ, МИЕТ и МТСП мерки от страна на ОЦК за предотвратяване на бъдещи замърсявания. По думите й РИОСВ-Хасково има решимостта да реагира съгласно разпоредбите на Екоминистерството за затваряне на Цех „Агломерация".



-----------------------------------------------------------------
Бъди модна икона! Пазарувай с Fashion Days, отстъпки до -70%
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/2/11 13:55

    Адмирации за Таушанова! Проблемът наистина е сериозен, хора!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/2/11 14:57

    Ако Таушанова направи това заслужава да е почетен гражданин на града ни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/2/11 16:01

    Ташанова показа че е от малкото хора на който и пука за града и за децата ни и за това което дишаме и затова каде отиват парите ни от данаци макар че не е избрана от народа и пука какво става за нас.Тя спечели от това 10 гласа от моето семеиство за герб.ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ НИЕ СМЕ САС ТЕБ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/2/11 16:24

    ЛИПСВАТ ПЕЧАТ И ИЗХОДЯЩ НОМЕР, на иначе хубаво написаното писмо !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/2/11 16:31

    Като не е в час шефката и клакьорите клявкат нахалос!
    Да не би затварянето на ОЦК да е по желание, дори и на Зайчева, бе кукличке?
    Ако е имало нарушение на закона, т.е ОБГАЗЯВАНЕ на града и майките в него, защо не е санкционирано? Или ако града е обгазяван постоянно от завода, защо има производство на олово и цинк?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/2/11 16:42

    ако затвори ОЦК ще гласувам за нея

    ОтговорИзтриване
  7. старият комунист24/2/11 17:10

    Ох,как я чакаме тя да стане кандидат за кмет от ГЕРБ.Ще и разкажем играта,ще види звезди посред бял ден.Тя е най-голямото кадрово недоразумение в историята на региона,а самото нейно назначаване-най-голямата подигравка с хората и държавността!

    ОтговорИзтриване
  8. Майките24/2/11 17:38

    Уверяваме Ви, че писмото на книжнен носител има изходящ номер и дата.

    ОтговорИзтриване
  9. Днес, след като получихме писмо-отговор от
    г-жа Таушанова ние майките от инициативния комеитет се убедихме за пореден път в решителноста на институциите за справяне с проблема.От тук нататък зорко ще следим дали града е обгазяван или не.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/2/11 17:59

    6TE VIDIM IZOB6TO NE SE NADYAVAM.

    ОтговорИзтриване
  11. цирея24/2/11 18:18

    Тия майки са готови за цирк "Кърджали".Гербаджийските клакьорчета са идеална публика,ама ще има да пляскат и лижат до скъсване.Рядко човек става читател на такава яка гъзомийщина.Колкото до писмото на госпожата,блаженни са вярващите.И аман от будали.

    ОтговорИзтриване
  12. До днес имах опасения да ли взехме вярното решение за отлагане на протеста.Сега съм обнадеждена - правилно е.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/2/11 18:29

    Хей цирей, така или иначе никой не разбра в продължение на един месец - ти какво искаш??? Какво трябва да стане та да си доволен.Има един разказ на Чудомир, в който главния герой е възрастно старче недоволно от това, че правят нова ограда на училището.Прочети го и ще намериш себеси.Не ти казвам заглавието за да прочетеш всичко от автора.Приятно четене.

    ОтговорИзтриване
  14. разочарована24/2/11 18:57

    От майките организаторки по-заблудени не знам дали има. Съжалявам,че им се вързах и повярвах на безкористната им инициатива. Бързо развяха белия байряк и се предадоха. Много от подкрепящите ги смятат, че и тях под някаква форма ги купиха гербаджиите. Не вярвам областната да направи нещо, та нали ако затворят завода ще трябва да си върнат парите дадени им от спонсора. Министър Караджова защо не го затвори като изтекоха двете седмици, както се силеше? Замислете се, ако изобщо можете да мислите.

    ОтговорИзтриване
  15. От скоро съм в града и съм изненадана от мисленето на тукашните.Като не можете да помогнете не пречете.Правя аналог с Римляните, водопроводите им са били направени от олово.Да ли има нещо общо???????

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/2/11 19:32

    цитат от 18:57 :
    "От майките организаторки по-заблудени не знам дали има."
    Ти разочарованата, като си намерена, кажи до ден днешен какво направи та да си по-малко разочарована.
    А ако затворят цех "оловно" ще имаш ли доблестта да се появиш и да се извиниш.Едва ли?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/2/11 20:23

    Имаме стара приказка "Обещаното не е като даденото". Струвами се, че и в нашия случай ще стане така. А писмото на Таушанова до майките няма никаква правна стойност. Нито те,нито тя могат да вземат решение. Всичко е за пред публиката , а тя благодарна падна на колене. Цялата им пара отива в свирката.

    ОтговорИзтриване
  18. цирея24/2/11 20:27

    Чудомир ми е един от любимите писатели.Наистина отдавна не съм го препрочитал,но каквито и спомени да имам не мога да открия аналог със себе си.Но нека не говорим за литература, когато се сблъскваме с поредната човешка простотия.Римата е случайна,и съжалявам че ти не можеш да прозреш, че всичко което се писа по въпроса с екологията беше с предизвестен край.Ако си направиш труда, и проследиш цялата хронология на всичко което съм писал по въпроса ще разбереш че това което стана, е това което казах.Ще се опитам да конкретизирам това което написах в предишни статии.Първо още като разбрах кой е инициатор разбрах че нищо няма да стане,ако не друго поне познавам интелектуалния потенциал на госпожата,и със съжаление констатирах, че от чисти подбуди доста добри хора и се вързаха.Идеята за затваряне на ОЦК не е лоша,едва ли има нормален човек който да иска такава екологична мина да работи пред собствената му стряха.Няма и работник който да работи там за удоволствие,15 години работих там и мога да ти кажа че няма по голям ад, да се работи там.Такава мизерия и гадория съм сигурен че не си виждал или виждала.За тоталния упадък на човешката същност, едва ли може да бъде намерен някъде другаде освен там.Като започнеш от Славея и стигнеш до последния боклук, даващ си здравето там,за мижави пари.Но искам да знам каква е алтенативата за тези хора,все пак те хранят семейства, имат деца,може и да са натровени, ама не са гладни.Питам още веднъж екопротестаджиите да ми кажат за алтернативата.Защото те мислят само за себе си.Егоизма с който се мъчат да проповядват не може да намери почва в съзнанието на Кърджалийското гражданство.Защото тук все още цари здравия разум,който гласи "Три пъти мери,един път режи".Много още мога да пиша по въпроса,ама не си струва,не за друго а защото глупоста не се лекува дори и с просвещение.Официално спирам да пиша по темата ОЦК,защото тя е изчерпана,без да претендирам че съм ясновидец,стана това което казах.И един съвет към тези които биха си направили труда да прочетат това което писах до сега.Преценявайте хората не по това какво говорят а по това какво правят,да не забравяме че всички живеем в село Кърджали всички се познаваме достатъчно добре,а както знаете никой не е станал месия на местото на което е живял.Успех на всички които ще изразяват тезите си по въпроса,макар че той се изчерпа от към съдържание.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/2/11 20:35

    Разочарованата, бас ловя, че нито си участвала в протеста нито познаваш някоя от протестиращите майки.Ти си цирея с друго име.Само той призовава към разум и в същото време ни казва, че не можем да мислим.Смешно е.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/2/11 21:52

    Таушанова първо да се научи да пише на компютър и след това да си прави ПР "Като областен управител на Кърджали неведнъж към заявявала..."
    Смях и позор, жалко за учителската диплома.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/2/11 22:17

    Какво ще ни уверява Таушанова, та нали преди по-малко от месец заедно с Караджова и Караянчева ни уверяваха, че до две семици ще затворят завода. Видяхме, че нищо не се случи. Хвърлиха ни прах в очите за да не протестираме. И сега ще бъде същото. Убедена съм, че от сега нататък няма да срещнете информация за превишени норми на въздуха над града. Всичко ще е в норми и няма да се наложи да се затваря завода. Започва голямото лъгане на кърджалийци.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/2/11 08:37

    Явно не си чел Чудомир!Разказа е със зъглавие "КРИТИК", а главия герой е Тотьо Чушката.Така, че Цирей, от тук нататък можеш да се пишеш Чушката.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен25/2/11 08:47

    Аз искам да ви кажа, че Цирея се казва Мариан.Също искам да кажа, че ти Цирей нямаш интелектуален потенциал за да разбереш госпожата какъв има.Много добре знаеш, че е поне стонина нива над тебе.Пише си жената, публикува, печели награди, а ти?Явно имаш някакъв сериозен комплекс и единствения начин да га избиеш е като пише глупости за хора които са видимо над теб.Прочети Чудомир, както те съветват по-горе и най вероятно ще ти е единственото нещо четено през целия ти "смислен" живот.Дръж се като мъж, достоен и уважаващ тово което правят останалите и за него.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен25/2/11 09:03

    На този адрес може всеки ден да виждате замърсяванията със серен диоксид и др. в цялата страна:
    http://nfp-bg.eionet.eu.int/ncesd/bul/archive2011.htm

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен25/2/11 09:44

    Тя за учителка не става а те областен управител я направиха.Къде ви е алтернативата,къде ще работят хората,открити ли са работни места и колко.Област Кърджали след около 10г ще е обезлюдена ако така си вършите работата. стика с евтините предизборни номера крайно време е да си заслужите тлъстите заплати работете за хората.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен25/2/11 10:20

    Браво Таушанова.Спреш ли отровата от ОЦК гласуваме за тебе и за ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен25/2/11 13:44

    Хахххаххх
    Прегледах данните за замърсяването по дни за февруари - Прави впечатление че се засичат превишени прагове на SO2 в АИС Студен кладенец - само през почивните дни.
    Май си играят на котка и мишка - ама кой е котката и кой мишката???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.