Добрата новина е, че в Кърджали имало действащо звено на Комисията за защита на потребителите (КЗП). То излезе на светло покрай войната на гробарите.

Винаги е имало и още бая време ще ги има службите, в които „заспали" лелки и чичковци ще получават заплати за „правене на нищо", но от нас да знаете, че в КЗП-Кърджали не са такива. Дори работят малко повече от необходимото. В случая с гробарите, май изземват функциите на колегите си от Комисията за защита на конкуренция.

Как иначе да си обясним факта, че КЗП преследва едните гробари по жалба на другите гробари. На това място вероятно ще се намери някой да опонира, че потребителят е на два метра под земята, как да реагира. Черен хумор…

Не е така! Роднините на покойниците плащат, роднините са доволни от услугите на погребално бюро „Ритуал", роднините са променили статуквото и са отнели монополното право на общинското мероприятие „Обредни дейности". Ако имаше недоволни близки на покойници, щяха да реагират.

А това, че КЗП решава спор между две дружества без да има жалба на потребители, намирисва на много лоши практики. То е все едно от „Билла" да сезират КЗП, че така нар. „промоции" на „Лидъл"  „издишат". Нещо от рода на „Това дето го рекламират от билбордовете, все не можеш да го намериш в магазина, но пък така и така си влязъл – купуваш други неща". От „Билла" няма да пуснат такава жалба, защото знаят, че адресът за решаване на подобни спорове не е КЗП, а КЗК – Комисията за защита на конкуренция.

Но като отворихме скобата за КЗК, нека някой да сезира именно тая комисия относно един факт, който избуя от войната „Общински срещу частни гробари". Защо само общинското предприятие има право на копае гробове!?

Колкото до звеното КЗП-Кърджали, що не си гледа рафтовете по магазините, по които са наредени безчет опасни стоки, храни с изтичащи срокове на годност, продукти на неразумни цени и прочие шашми, които ако тръгне да отстранява, поне един орден й е в кърпа вързан.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/11 21:05

    Голяма глупост са направили тези от общинската фирма. Заслужават уволнение за уронване престижа на фирмата и то веднага. Откъде накъде ще подават жалба в КЗП? И какво означава подвеждащи надписи? Вие хората за глупаци ли ги имате господа от комисията? Мен лично надписите не ме интересуват. Когато имам нужда от нещо проверявам на място и задавам колкото е нужно въпроси не на една и две фирми и тогава решавам на кого за коя услуга ще платя. Общинската фирма имали и по-евтини цени да речем на плата с който се облепвал ковчега отвътре. Ами ще имат, като продават по-нискокочествен материал, доколкото знам и те не са благотворително дружество. Всеки сам решава според парите си кога, какво, как да плаща. Ако има нарушения п закона за конкуренцията - глобявайте всички, които не се съобразяват със правилата. Наистина по логиката на това оплакване, сега всеки един търговец да подаде жалба срещу промоциите на лидъл или била или друг търговец, който си позволява да продава по-евтини стоки. Ама наистина живеем в Абсурдистан.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/2/11 21:42

    Каквато е общината такава е и общинската фирма.Показаха какво са.Пълни идиоти!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/11 22:15

    Кой си ти бе плюнко, че да казваш кой къде да подава жалби?
    Хей плазмодий безмозъчен, вземи да си навреш главата отзад, защото дотолкова виждаш!
    Не си този, който ще дава акъли кой какво заслужава! Ппффууу лайнярин....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/11 22:16

    Това с надписите ми напомня оня виц, в който лирическият герой казва : аз на табели не вярвам, веднъж видял табела Жени и като влезнах вътре - тоалетна!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/11 22:23

    Ее големи сте галфони - вие от двата първи анонимни коментара. То бива тъпотия, ама вашата е прекалена.
    Да не си драскача от Ритуал?- 1000% си ти сульо!
    Не става дума за реклами на по-евтини стоки, а за такива ЛЪЖЛИВИ реклами, които подвеждат хората! Това се казва некоректна търговска практика и КЗП трябва да бъде уведомена със сигнал за това. Явно за малоумния ти мозък това е проблем да бъде разбрано!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/2/11 22:33

    "Мен лично надписите не ме интересуват. Когато имам нужда от нещо проверявам на място и задавам колкото е нужно въпроси не на една и две фирми и тогава решавам на кого за коя услуга ще платя." - за ОТКАЧАЛКАТА от първия коментар. Абе как може да си толкова прост, как ще ходиш като цветарка да питаш по фирмите кое колко струва, ако имаш покойник в къщи или в моргата? ТИ нормален ли си бе идиотино. Леле майко и глупак!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/2/11 22:34

    Истеричния от 22.15! Ти пък кой си, че да ти давам обяснения на теб, аз кой съм? С този речник като теб в града има само двама. Всъщност, единият вече е мъртъв, лека му пръст, при това от доста години. Беше див, весел човек. За разлика от теб, който явно е за лечение в заведението горе в квартал Байкал, въпреки, че и на 4-ти километър с радост ще ти сложат усмирителна риза. Освен, това, последната дума не се пише с Я, но ти няма как да знаеш това, предвид психосъстоянието ти, неграмотността ти е най-малкия проблем. Ако няма наблизо мъж да го биеш или тормозиш с хистериите си, иди да скочиш от язовирната стена, ще направиш огромна услуга на обществото. Защото такива като теб не бива дори да се раждат, камо ли да дишат въздух и да ходят по земята. И последно - чудя се как да си пуснали помията, но предполагам, че е за да ти се смеят хората. А ти си толкова жалка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/2/11 22:44

    " Абе как може да си толкова прост, как ще ходиш като цветарка да питаш по фирмите кое колко струва, ако имаш покойник в къщи или в моргата? ТИ нормален ли си бе идиотино. Леле майко и глупак!"

    Малииииий, как се активираха от общинската фирма. Бравос, така трябва да сте, да се държите и да си пазите работните места. Това обаче горе изобщо е голяма простотия.Не е нужно да се ходи от фирма на фирма, има телефони, има сайтове.да не говорим че никога нито в едно семейство с погребенията не се оставя да се занимава само един човек.Вие не сте ли погребвали близки бе, човек, който наричаш първия коментирал ИДИОТИН. Не знам в случая кой е по-голям ИДИОТИН.Човек може да бъде информиран по много начини за нула време.Не знам точно за кво се борят гробарите предполагам че се молят за десетина трупове всеки ден,но споко, никой няма да остане жив на тази земя.Има и ще има трупове за всички фирми.Щом ОЦК работи,гробарите няма да останат без работа никога.Пожелавам от сърце на фирмите за траурни церемонии да фалират в най-скоро време и да си направят сватбени агенции.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/2/11 22:46

    Що да не може да ходи да пита фирмите за цените на погребението кфо като има покоъник в къщата си.Да няма пък човека да е сам вкъщи и да направи беля може би като във филма?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/2/11 23:04

    Цялята публикация от вчера е идиотизъм!
    Всичкото писане на вестника до тук е пълна боза и обслужване на нечии интереси. Връзвайте се колкото искате, дерете се още повече.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/2/11 23:45

    Ххаххаа, какви са тия глупости бе човек, откъде си ги изсмукваш? Ама си смешен и жалък тип! Кой пита по телефона за цените на погребалните услуги,за тези на ковчезите например, за един куп подробности. Всичко се вижда на място и се избира на място.Това да не ти е да купуваш кисело мляко!
    В Кърджали чак пък сайтове с цени на погребални фирми НЯМА! Дори и частника си крие цените, хахаха - да не проличат колко са тлъсти!
    Така си пише по табелките каквото му отърва -да, ама НЕ!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/2/11 00:04

    Хей вие, щуро-баджанаците от ритуал, уморихте ли се да плямпате идиотизми, еее разгеле бе дървени глави. УТРЕ редакцийката отново ще ви шитне някоя простотия на първа страница...че да има по кого да плюете цяяяял ден! Те са ваши хора тия

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/2/11 09:31

    Невероятна КУЛТУРА И ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ,а за възпитание,драги читатели,хич да не говорим, демомонстрират хората от държавна фирма,а и се създава впечатление от няколко дена насам,че няма с какво друго га се занимават по работните места,освен да бълват помия по форуми.И това е по време на криза!Общината да не реве от дефицит на бюджета...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/2/11 11:00

    Нямаше да пиша нищо, но бях провокиран от глупостите по-горе и грозния език.По стечение на обстоятелствата в къс срок използвах двете фирми и държа да отбележа само,че при частната фирма срещнах един много по-добър подход предвид деликатния момент.Момчето с което се срещнах и не познавам подчертавам това работи много сърцато и спестява на близките това което може да бъде спестено,в общинската фирма бяха любезни внимателни и чиновнически подходиха към проблема-мнението ми е лично не познавам хората и от двете места.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/2/11 12:00

    До неграмотника от 00.04. ЩУРО-БАДЖНАЦИТЕ са само в твоя болен мозък. Питай поне гугъл как се пише и произнася тази толкова сложна за твоята мисъл дума.
    Всеки човек, преди да седне на напише нещо, трябва да знае какво ще каже. В случая е написано колкото да се ругае по редакцията, която не знам с какво е виновна, че две фирми се храчат като циганки на пазара.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/2/11 12:33

    гробари от ритуал няма ли да млъкнете вече, наводнихте простарнстовото да ревете, марш да работите!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/2/11 12:43

    Госпожа Моника,не съм от фирмата,не съм ползвала услугите на ритуал,но заради неадекватното ви поведение,при нужда ще се обърна към частниците.Вие се държите толкова истерично,че нямам никакво съмнение,че не ставате за ръководител.Изводът е,че общинската фирма не работи както трябва под вашето ръководство.Сърдете се на себе си,а не на конкурентите ви.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен24/2/11 13:04

    Гробари от ритуал млъкнете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/2/11 13:26

    "Гробари от ритуал млъкнете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
    Поредната истерия на другите гробари.
    Тези дни изнесоха данни, че всеки десети не е наред психически.Лъжете, мамка ви,само ненормалните тук са повече от пет,при това абсолйтно сигурно е че две от тях са жени.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/2/11 14:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/2/11 21:26

    В цяла България има частни траурни агенции, в Кърджали също трябва да има. Госпожата от общинската фирма да престане да се държи ,като ментор , а да започне да работи ,както трябва.
    А в траурна агенция "Ритуал " наистита работят както трябва- в помощ на хората, които в тежък за тях момент ползват тази услуга.
    Лесно се работи госпожо, когато няма конкуренция.Само, че това не е вечно. Както и вие не сте вечна, нито на тази длъжност, нито на тази земя.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/2/11 17:03

    Ами те понеже в траурната агенция "наистина работят както трябва" - то и тях хубаво да ги изработи сега КЗП, с една солена глоба

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.