Областният управител Иванка Таушанова ще участва в заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен Централен район /ЮЦР/, което ще се проведе утре, 23 февруари, в Хасково. Свиква го областният управител Румен Данев, който председателства съвета през първото шестмесечие на 2011 г. На заседанието ще присъстват областните управители на областите от ЮЦР – Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив и Пазарджик, представители на министерства, общини, работодателски организации, синдикати и други юридически лица, имащи отношение към регионалното развитие.

Таушанова ще запознае членовете на РСР с развитието на проекта за Обходен път на Кърджали, който бе разгледан на 19 май 2010 г. Дневния ред включва още избор на заместник-председател на РСР за настоящия мандат, който според разпоредбите на правилника трябва да е представител на общините в областта - Свиленград и Ивайловград. Ще бъде представена Междинната оценка за изпълнение на регионалния план за развитие на ЮЦР за периода 2007-2013 г. По предложение на Румен Данев ще бъде обсъдено становище за извършване на пълна рехабилитация на обект „Път III-807 Върбица-Скобелево и мост над р. Марица". Ще бъде сформирана и работна група, която да инициира Законопроект за изменение и допълнение на Закона за регионалното развитие. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/11 16:30

    Мина половината мандат, а Таушанова, като предшественика си Коджаманов няма и да влезе в час за проблемите на Кърджалийска област, които занчително се разминават с проблемите на областния град Кърджали. Да не говорим за проблемите на Южен централен район, които надали кореспондират с окловръстното на някой град или село, освен в далавераджийските мисли на кърджалиите( в преносния смисъл), мечтаещи да издалаверят някой изселнически имот, попадащ по трасето на блянуваното околовръстно, безочливо откраднат по време на голямата екскурзия.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/11 18:21

    Абе, анонимния от по-горе, вземи си събери и подреди мислите (ако изобщо имаш такива) пък тогава пиши и се изявявай във форумите. От камарата думи, дето си изсипал, нищо не става ясно - сиреч, не е ясно какво е искал да каже авторът! А това пък, дето си направил опит да сравняваш Зайчева с Коджамана, направо е трагикомично - това е все едно да сравняваш кокошка с лъв (без да искам да обидя кокошките, де, даже тях по-ги бива от онази,дето е седнала в губернаторския стол и се е взела насериозно). Таушанката, горката, бива някой първо да й разясни че времето не е 45 минути, че стаята, дето се е настанила (и поискала да й сменят стъклопакета да се крие, незнайно от какво) не е класна, ами е такава - за важни държавни дела. Ама нейсе, може пък и да й го изяснят до края на мандата (пази ни Боже да ги изтърпим до края)!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/11 09:53

    към 18.21
    Душичке мамина, естествено е че трудно разбираш думичките, нацвъкани от 16.30, щото става въпрос за местна, регионална и донякъде национална инфраструктурна политика, която не се съвместява с разбиранията ти за птиците и бозайниците. Господарят Коджаманов и Таушанова само продължават "великите" тракокомични дела,изцяло в полза на шепа разбойници.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/11 12:37

    Слънце ненагледно, като отворят пътя през Маказа, който е за транспорт на товари, цялото движение на камиони ще се извършва през колелото пред автогарата в Кърджали. По-леките ще минават през целия град по "Беломорски", а тежките коли ще се включват в движението от пътя през Мост. Поради тази причина околовръстният път на Кърджали е изключително важен. Факт е, че господарят Коджаманов, както неясно защо го наричаш, постави остро проблема пред НАПИ. Едно уточнение , за да попълниш познанията си, ако този път не се включи в регионалната стратегия за развитие, той не може да бъде финансиран по европейски програми. Така, че тук приемствеността трябва да бъде адмирирана, защото е за доброто на няколко десетки хиляди граждани.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.