Клиентите на погребално бюро „Ритуал" в Кърджали са 8 пъти повече от тези на Общинското предприятие „Обредни дейности", което предизвика война в бранша.

От обредни дейности пуснали жалба до Комисията за защита на потребителите (КЗП), в която твърдят, че „Ритуал"  привлича клиенти с неверни твърдения за най-ниски цени на траурни потреби и услуги в града.

Според чиновниците от „Обредни дейности", „Ритуал" станали водещо погребално бюро чрез поставени на входа на обекта рекламни послания „Вече на реалните, по-ниски цени на пазара на траурни стоки и услуги в гр. Кърджали" и „Винаги реални по-ниски цени".

Председателят на КЗП разпоредил на търговеца да премахне заблуждаващите надписи на входа на обекта си. Ако съдът прецени, че има заблуда, може да санкционира частниците с глоба до 15 000 лева.
4 фирми се занимават с тази дейност в Кърджали.



-----------------------------------------------------------------
Най-известните модни марки с до -70% само от Fashion Days!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/11 12:11

    Кажете на Моника Гробарката, че нещата с доноси и жалби не се получават. Просто на "Обредни дейности" й куца мениджмънта. Просто и ясно е.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/11 12:23

    Моника, Моника, то само с чалън не става, трябва и акъл. Ти умори Джунжолов, даже член на ДПС стана за да седнеш на стола му. Прогони всички специалисти и сега е време да береш плодовете на некадърността си!

    ОтговорИзтриване
  3. Моника Атанасова-директор на ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ "ОБРЕДНИ ДЕЙНОСТИ"22/2/11 12:41

    Както винаги бившия колега пише анонимно, долно и грозно по мой адрес! Спри с тая идиотска практика на лъжи и оплюване, защото безпрецедентната ти злоба ще те вкара в психиатрията, където отдавна ти е мястото!
    Чест и почитания на уважаваната Комисия за защита на потребителя! Най-сетне една инстанция в Кърджали да обяви истината за частната траурна агенция, която излъга толкова много клиенти! Погребално бюро "Ритуал" ЕООД и новоизлюпената към него "Агенция Ритуал" ЕООД са САМО ПОСРЕДНИЦИ МЕЖДУ ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ "ОБРЕДНИ ДЕЙНОСТИ" - в СГРАДАТА НА ОБРЕДЕН ДОМ и близките на покойното лице! След като при нас, в общинското предприятие се извършва всичко необходимо за едно погребение,то от самите граждани зависи дали ще предпочетат нашите ниски цени, комплексно обслужване с такт и внимание, или ще отидат при частната фирма, за да платят значителна сума отгоре.
    По същия начин клиентите биват заблуждавани и относно цените на благоустрояването на гробни места-отново в общинското предприятие ще гарантираме не само ниски цени, но и качество, гаранция за направеното гробно място във времето!ТАКА ЧЕ СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПЪЛНИТЕ ДЖОБА НА НЕКОРЕКТНИЯ КЪМ ВАС ЧАСТНИК!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/11 12:51

    Абсурда в цялата работа е, че не недоволни клиенти са подали жалба, а общинското предприятие, което явно поради некадърност не може да привлече клиенти. То ако ставаше само с два надписа :-))))))) Умирам от смях просто :-)))))))) По тази логика защо те не са си залепили още по-подвеждащи реклами??? Просто се удивлявам на менталния капацитет на някои хора :-))) Клиента определя кой-кой е! И да сложите на частната фирма надписи "Тука са най-високите цени в града", то хората пак ще ги ползват защото явно са доволни от тях. Отделно аз не виждам в рекламните изречения думите "най-ниски" и "най-изгодни". Просто това решение е едно нищо. Явно е, че няма заблуждаване на клиента - има си ценоразпис и всичко, който му отърва плаща, който не, не. Както се спомена фирмите са 2 в града и се знаят - какво заблуждение, какви пот лева.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/11 13:04

    Така наречения "Дом на покойника" Моника Гробарката го построи за лична облага, тъй като на всички е ясно, че от такъв дом града ни не се нуждае. За мюсюлманите се грижи мюфтия, а за християните свещеник. В гробищния парк отдавна има построен храм за тази цел. Кому беше нужно да се строи зала за комунисти, след като такива вече няма.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/11 13:37

    Комунисти е имало, има и винаги ще има, дори и след Фидел Кастро! Браво Моника!

    ОтговорИзтриване
  7. гражданин22/2/11 13:39

    Кой си ти анонимно плямпало,за да казваш от какво има нужда града ни? Ритуалната зала на гробищата се ползва от много хора, дори и в момента.
    Много грозно изглежда да не си пишеш името, а да лепиш другиму епитети-от какво страдаш по-точно?

    ОтговорИзтриване
  8. гражданка22/2/11 13:58

    Ало, редакцията, внесете малко ред,де.
    Днес намерихте занимавка на служителите от "Обредни дейности".Воглаве с шефката им ще висят цял ден в сайта ви. През това време частникът "Ритуал" обслужи всички нуждаещи се, ха ха ха( простете за черния хумор)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/2/11 13:58

    Всичките-и комунисти и ДПС,което е-едно и съшо и другите,от флора и фауна-имате нужда от една Октомврийска революция!Перате парите на европа под различни проекти-като увеселителни паркове,домове на покойника,а сега и екологичен център на К-ли.Струват милиони,а какво носят на държавата,колко работни места открихте

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/2/11 14:14

    Тази Моника Гробарката не разбра ли че мястото и не е там.Ползвали сме услугите на "Ритуал" ЕООД и сме възхитени от обслужването.Радваме се че млад човек се развива и му желаем да се бори за обслужването на жителите в трудните им моменти.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/2/11 14:45

    Чиновници от "Обредни дейности" не плюйте а се учете.Не ме интересуват цените,ползвала съм "Ритуал" ЕООД , доволна съм от тяхните бързи действия и качествено обслужване.Ако се наложи пак тях ще ползвам и ги препоръчвам на познати. Възхитени сме.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/2/11 16:19

    Стига си писал ти, гробарю велики от името на гражданите.Аз също съм ползвал услугите на ОП"Обредни дейности" страхотни са и са услужливи,дори директорката се включва.Не заблуждавайте хората.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/2/11 17:10

    Аз пък се надявам в близките години да не ми се налага да търся услугите нито на общинската фирма нито на частната. Да сте жими и здрави и вие, всички, които се карате тук. В условията на пазарния механизъм само две фирми за траурни процедури за малко. Магазини и заведения има много в града, някой да не би да е започнал от тях война!? Големи хора сте, не се излагайте. Приканвам и госпожата шеф на общинската фирма да си гледа работата, а не да виси по форумите и да се оправдава. Супер детско поведение от нейна страна, не приляга на зрял и мислещ разумно човек. Щом имате спорове с частната фирма, има си институции, които да решат кой е прав и кой - крив.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/2/11 18:07

    Ползвахме услугите на частната фирма "Ритуал" за наши близки и горещо ги препоръчваме ако се наложи /дано не ви се случва, но животът и смъртта са неизбежни/. Мисля, че това е най-добрата реклама - предаването от уста на уста! На колкото познати сме казали, толкова едва ли са прочели рекламите пред офиса им. Така, че дами и господа от "Обреден дом" -постигнете това славата ви да се носи от уста на уста. Иначе злобата ви отблъсква. И какво ви пречи развитието на един млад работлив човек, когото изгонихте. Той може би не трябва да съществува, защото прави сянка на Вашата особа?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/2/11 18:25

    Моля ползвалите услугите на двете фирми да посочат цените на едните и другите. Пък читателите сами да направят своя избор според финансовите си възможности. Това че две фирми с една и съща дейност се карат като катунари, не ме интересува. Крайната цена на услугата е важна и отношението към клиентите.

    ОтговорИзтриване
  16. Димова22/2/11 20:15

    Повръща ми се от тази простотия в която някои анонимен се страхува да се назове То ясно че това е конкуренцията- но толкова завист и злоба не се среща като нормално психическо състояние- това не са приоми на мениджмънтта. Както казва анонимния г-жа Атанасова не била добра мениджърка, а той е по зле и от нея и ако иска да прави конкуренция - не с мръсни ръце. С такива далече не се стига. Изхода е - няма такъв, има само мрак и страдание! Бъдете хора преди всичко и не търсете печалба и в смъртта и мъката на хората

    ОтговорИзтриване
  17. М.Атанасова22/2/11 21:10

    За анонимния писач от 18:07: никой не го е гонил "младия и работлив човек"! Можете да дойдете по всяко време в сградата на Обредния дом, за да Ви предоставя писмото, с което на "младия и работлив човек" му беше предложена работа с доста апетитна заплата!Отказа!
    След като съм седнала да Ви пиша коректно по некоректните Ви коментари,къде виждате тук злоба? Или тя си е Ваш специалитет?!
    Пишете си името, не се крийте като плъх, нали сте ползвали услугите им, кажете кой сте и какви са цените, след като сте ги препоръчали!
    Или сте подкован и нечестен роднина, помагащ в семейния бизнес? НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА с ИЗМИСЛИЦИ!
    ЗА ВСИЧКИ ЧЕТЯЩИ И ПИТАЩИ -ЦЕНИТЕ НА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ "ОБРЕДНИ ДЕЙНОСТИ" СА ИЗНЕСЕНИ НА ГОЛЯМО ИНФОРМАЦИОННО ТАБЛО ПРЕД САМИЯ ВХОД В СГРАДАТА НА ОБРЕДНИЯ ДОМ!
    ЩЕ ГО КАЖА ПО ДРУГ НАЧИН: НОРМАЛНО ХРИСТИЯНСКО ПОГРЕБЕНИЕ / с всичко необходимо+ползване на ритулана зала/ПРИ НАС ИЗЛИЗА ОКОЛО 300 лв.
    НОРМАЛНО МЮСЮЛМАНСКО ПОГРЕБЕНИЕ С ВСИЧКО НЕОБХОДИМО+АВТОБУС ИЗЛИЗА 250 лв. ТОВА е.
    ВИНАГИ СМЕ НА ВАШИТЕ УСЛУГИ! ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ с ВСИЧКО НЕОБХОДИМО на НАИСТИНА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН с денонощно включени GSM-i - В УСЛУГА НА ВАС!УБЕДЕТЕ СЕ САМИ!

    ОтговорИзтриване
  18. клиентка22/2/11 22:12

    БРАВО! Така се работи! Иначе онези псевдо-мениджъри като собственицте на РИТУАЛ- горките ще се погребат в собствената си злоба и ненавист. Вие сте ненормални фирма РИТУАЛ!!!!!!!! Горките-комплексари~~~~~~~~~~~~~

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/2/11 01:33

    Браво,така се изглаждат отношенията. Е малко е кофти пред всички, но вярвам, че това ще намали напрежението. Истината е, че трябва да има конкуренция,е всеки иска да е монополист, но това не е добре за хората. В крайна сметка конкуренцията бута нивото напред и кара една фирма да вдига качеството и да се развива, да подобрява обслужването и т.н. Така,че няма какво да се плюете. Погребалните фирми са най-малко засегнати от кризата - така, че нямате и право да се оплаквате.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/2/11 00:11

    Това е истина за съжаление! И точно по тази причина не е редно да се вдигат цени, както и да се пише за ниски цени, а да дереш кожи впоследствие. Тук чрез некоректна търговска практика се заблуждават хората в най-голямата им мъка! Ритуал да си го получат здраво!
    Това ще е за урок на всички останали мошета.

    ОтговорИзтриване
  21. Д.Георгиева6/3/11 09:24

    Наскоро ми се наложи да ползвам услугите на "Обредни дейности" и бях възхитена от професионализма на служителите, както и от проявеното съчуствие от тяхна страна.Действаха бързо, точно и на ниво.Не ме оставиха да се занимавам с ни най-малката подробност около погребението.Приятно ме изненадаха с човещината си и с ниските цени.Благодаря, Ви за перфектното обслужване!Горещо препоръчвам "Обредни дейности" на всички нуждаещи се, защото в момент на мъка ще получат високо професионално обслужване на ниски цени.

    ОтговорИзтриване
  22. Моника Атанасова-директор на ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ "ОБРЕДНИ ДЕЙНОСТИ"7/3/11 09:36

    Честит празник на всички български жени!
    Радвам се, че има честни хора в този форум, които казват истината и са благодарни за полаганите от нас грижи и старание.
    Да работи човек в тази сфера - иска се ГОЛЯМО СЪРЦЕ, добронамереност, коректност, любов към хората, харизма!
    Стигат ни тези думи на благодраност, за да продължим да работим за Вас, уважаеми съграждани!
    По всяко време, за всичко необходимо по тъжен ритуал - ние сме насреща! Никога няма да Ви откажем съдействие, помощ, подкрепа, съвет!
    С тази цел е създадено общинско предприятие "Обредни дейности" - да бъдем в услуга на всички нуждаещи се! БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/3/11 19:41

    моника,жалка си...в желанието си да се доказваш на шефовете си, си готова на всичко, дори да се хвалиш сама..Не ти, нито служителите ти,нито общината,на чийто имидж, не помагаш, ще кажат кой е по-добър, това ще го определят хората и пазара,а доволните клиенти на "Ритуал", сред които сме и ние, се увеличават с всеки ден.Време е малко да се смириш, все пак претендираш да си теоложка,използвай момента и идващите пости..

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/3/11 21:58

    Представяте ли си подобни писания на шефа на "Била" срещу този на "Лидъл", че след като се появи му отмъкна клиентите? В кой век живеем и къде се намираме, бе хора? Какво по-нормално от конкуренцията в една пазарна икономика и по-естествено от това сам да избереш къде да отидеш? То не стига, че цяла една община с административния си апарат стои зад предприятието си и това вече не е лоялна конкуренция, ами и тези атаки по форумите! Прав е коментара от 19.41 идват пости и последващо пречистване....

    ОтговорИзтриване
  25. клиентка8/3/11 18:39

    За твое сведение писачо от "Ритуал" ЕООД горните редове са писани от клиент. Това, че хората са доволни от услугите на общинското предприятие май ви бърка доста дълбоко. Защо ли?
    Дори не можете да го приемете за нормално.
    Толкова сте зле, жалки, дребни, злобни хорица от "Ритуал" ЕООД, ненормалници с болни амбиции. Работете, кой ви пречи, но не лъжете клиентите!

    ОтговорИзтриване
  26. шерба8/3/11 18:48

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  27. Желева9/3/11 09:05

    Моника или анонимен, или клиентка или Димова,или Д.Георгиева,или всички, от чието име пишеш,ние българските жени също ти честитим празника с песента на Глория "Циганска ми е душата, циганско ми е сърцето.."Продължавай в същия дух и скоро злобата ти ще те докара при конкуренцията.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен9/3/11 18:51

    А може би ти си се запътила натам. Не забравяй, че "който гроб копае, сам пада в него" ...ша земеш да се спънеш и хоооппп ... в трапа...
    Айде желевице, цингарело остани си със здраве!

    ОтговорИзтриване
  29. възмутена10/3/11 09:48

    Желева или която и да си, кой ти е дал правото да пишеш от името на "ние българските жени" и да пращаш махленски поздрави?
    Страшен интелект имате в "Ритуал" ЕООД, леле майчице и чалгаджии сте!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.