Родопски депутати от различни политически партии се скараха по време на дебатите за закона за тютюна и тютюновите изделия.

„Хората си слагат въжето на врата. Стопаните, които произвеждат тютюн не могат да си покрият разходите.С благата воля на ГЕРБ ли ще купуват разсад", заяви Димчо Михалевски от БСП.  Той добави, че със закона се облекчава пазара на тютюн, като се дава възможност на самите производители директно да продават продукцията на преработвателите, а не да минават задължително през прекупвачи.

От мнозинството смятат, че така ще се увеличат изкупните цени на тютюна и самите производители ще генерират повече печалба.
Опозицията обаче е на противоположното мнение. От БСП са против предлаганите от мнозинството промени, тъй като така производителите ще са изправени пред риска да не могат да продадат цялата си продукция.
Социалистическата епоха свърши, заяви Стефан Господинов от ГЕРБ и поясни, че е свършила епохата, когато държавата е стимулирала един сектор за сметка на друг. Според мнозинството в момента се разработва стратегия за бранша.
Стига сме давали пари на хората като социални помощи, заяви Цвета Караянчева, народен представител от ГЕРБ. Кърджалийката смята, че пари трябва да се дават за създаване на конкурентна среда.



-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели iPHONE 4 и oще 250 страхотни награди! Виж тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/11 14:20

    Пари за конкурентна среда- как звучи само, а! обаче, ако дамата трябва да го дешифрира красотата на фразата ще умре,.........

    ОтговорИзтриване
  2. Черноризец НЕхрабър23/2/11 15:17

    Някой хора не могат да вникнат в дълбочината на проблема.
    Защо са нужни тези прекупвачи?
    Защо БСП и ДПС не желаят прекупвачите да бъдат извадени от схемата?
    След като посредниците купуват тютюна, плащат заплати и им остава голяма печалба, колко ще е печалбата за хората ако сами си продадат тютюна?
    Нямало да могат хората да си пласират продукцията самостоятелно? Айде да пробваме!

    Как обаче фирмиците на БСП и ДПС ще лапат на хората трудеца?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/11 16:23

    Ако някой си мисли,че при съвременните условия на земеделие с отглеждането на 2-3-5 декара каквато и да е земеделска продукция ще се издържа семейство, ученици или студенти значи мисленето му е със 100 години назад във времето.
    Когато цената на доматите на едро варираше от 0,10 - 0,20 лева за килограм, или картофите по 0,15 - 0,20 лева за килограм къде бяха борците-депутати.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/11 17:08

    kide sa dps deputatite.nali tutunjiite sa tehen elektorat kriqt se kato mishki dokide stignahme bsp da zashishtttava tozi izstradal narod.Davidim s kakvo obqsnenie shte se qvqt pred naroda na izborite.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/11 18:13

    socialni pomo6ti li?......neka doide tazi g-ja Karaqn4eva samo den da see tutun i neka pak govori 4e podpomagali bran6a,na tozi trud i 10 leva za kilogram sa malko,no edva li madamata 6te izdarji i na edin den rabota na poleto.....tozi GERB izqde parite n naroda prinujdava horata da si slagat vajeto te sasipaha darjavata,neka Bog gi nakaje ....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/2/11 19:36

    otglejdaneto na domati i otglejdaneto na tutun sa dve razli4ni ne6ta,rabotata po tqh e razli4na,no ako mojete da gi prodadat na po-visoki ceni tova e dobre,no da govorite za cenite na tutuna 4e sa po visoki, izvinqvai, no malko se zamisli,kakto vie iskate pove4e taka i tutunoproizvoditelite iskat realna cena..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/2/11 19:57

    Тази госпожа идея си няма как се вадят парите от тютюна,нека не седи само в града, а да се разходи из селата и селските магазини да види тетрадките със записки и мизерния живот,който карат тютюнджийте.Плюс това първо да измисли какво да работят всичките тези хора, които никак не са малко.Сигурна съм,че са най-работливите и честни хора и не щат да крадат.И ако измисли друго препитание хората ще я благославят,защото повярвайте ми да работиш тютюн е направо ад.Така, че господа управляващи мислете не само за вас си,а и за изгладнелия и стресиран народ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/2/11 20:41

    мисля че управляващите отнаво са заблудени тютюнопроизводителите и сега продават тютюна директно на фирмите. Кои според тях са прекупвачите

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/2/11 20:55

    много м ие чудно как акот минава през прекупвач ще е по евтино,а ако се продава директно ще е по скъпо.Абе димчо тия прекупвачи за слава ли ще работят? айде обясни го това,ако можеш,щото тука работата изгледа по скоро на онази дето циганина казал:"Купувам за 10 продавам за 5,ама далавера да става"

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/2/11 21:32

    каде директно ще продаваме на пазара ли или на мутрите на бойко караянчева искаш да затриеш тутуна ли госпожа не се бой и твоите дни са преброени

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/2/11 21:38

    нека таз госпожа да дойде да поживее 1месец с нашите доходите тогава да приказва

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/2/11 08:37

    Абе мили турци дедите Ви с оръжие са превземали вътрешността на страната, сега това не се налага откакто свърши войната мина век и не трябва да се криете по планините и да мизерствате.Идете във вътрешността на страната, по сте работливи и честни и вярвам, че ще успеете.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/2/11 09:07

    Схемата ДПС - ГЕРБ е ясна! Хасан направи голям пазар, Цвета изкарва там тютюнджиите на сергиите за да си продават тютюна ПАЗАРНО! Тъпъ, тъпо, тъпо!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/2/11 09:09

    има една наука Математика се казва и според нея 2+3=5 а също така ако 1 килограм тютюн струва 5 лева то на производителя се дава 2лева а прекупвача щото много е заслужил взима 3 лева. Е как г-н Михайлевски ако тютюнопроизводителя вземе директно 5лева се оказва че тези 5 са по малко от 2-та лева,че пак според Математиката
    2<5

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/2/11 09:13

    Виждал съм много тютюнопроизводители и те са отрудени хора и едва ли ще седнат да пишат по форумите оссобенно против себе си защитавайки прекупвачите.И за да съм по точен ще цитирам Вашият първичен лидет Тодор Живков: "Всъщност това са платени прости.утки начервени,нагласени на които им е платено..."
    Всички осъзнават вредата на прекупвача където и да е но изведнъж се оказа че е за тютюна всъщност било полезно
    Брей че ум ,брей че генний

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/2/11 09:16

    Приветствено слово от Д. М.:
    Скъпи тютюнджии,
    парите развращават и така без пари сте по-добре.
    Тази година по един прекупвач догодина наи малко двама.Прекупвачите са много полезни ,разбира се може би не точно за вас но са много полезни повярвайте ми

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/2/11 11:28

    a taya kara-yan4eva znae li kak se raboti tutun

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен24/2/11 11:49

    Караянчева не знаела как се работи тютюн. Като гледам Михалевски сигурно има два ордена като първенец по отглеждане на тютюн

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/2/11 12:05

    a ti znae6 li.nedey ze podmazva.aordenite 6te gi oka4a na ela da ti go....

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/2/11 12:15

    На кой се подмазвам, бе, селяк? Опитвам се да ти кажа, че не е задължително Караянчева или Михалевски да знаят как се работи тютюн. А ордените ти си ги закачи там, където слънце не огравя.Аман от агресивни психопати.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/2/11 12:41

    a be akmak.kato ne znayat da ne komentirat.a za slintseto-ela da ti go pokaja.i ne ze predstavi za interesen,skri niyakide na takiva im vikat ibrik4iya

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен24/2/11 12:52

    като Ви изчетох всичките стигнах до извода, че "От тютюна по-трудно за гледане нема, по-скъпо за продаване нема". С годините дали сами, или с помоща на други/величия/ създадохме култа към тютюна и естествено е,че когато е дошло вермето да бъде развенчан този култ - сме сърдити.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен24/2/11 15:04

    Поне за тютюна има субсидии и държавни помощи. Защо не питате производителите на домати, краставици и т.н. То няма и какво да ги питате, защото такива няма и всичко е долнокачествен внос.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен24/2/11 15:13

    Не знам кой има интерес в България да се спре всякакво производство.Вносът некачествен или качествен не е по джоба на българина, или поне на огромната част от народа.Ако тази тенденция продължи след 10 години тук ще има само просяци и цигани.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен24/2/11 15:41

    Тютюнопроизводителите не искаме социална помощ а само малка част от това което влиза в хазната на държавата под формата на акциз над 2 милиарда лева. Какво е да даде на тютюнопроизводителите 160 милиона от тези пари за да имат стимул да продължават да работят тази тежка работа. Затова Караянчева да си мълчи след като нява представа какно е да работиш тютюн.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.