С 600 000 лева ще пълнят дупките в региона, НЕК ГРУП предлагат по-устойчив материал

 

Проблемът с дупките по пътищата си остава един от най-болезнените за гражданите в Източните Родопи, заяви на пресконференция вчера инж. Иван Добрев, който е управител на фирма НЕК ГРУП.

Почти от две години дружеството е на пазара за производство на асфалтови смеси и добив на материали за пътното строителство. През този период от време, мениджърите установили, че са зачестили делата на автомобилни застрахователи срещу общината и държавата за щети, причинени от огромните дупки по пътищата. Най-честите поражения по автомобилите са пукнати гуми, изкривени джанти и счупени полуоски, които щети възлизат от 250 до 1 500 лева, каза инж. Добрев. Според него, потърпевшите стават все повече, което пък води до огромни и непосилни загуби за населението.

НЕК ГРУП сочи именно този факт за удвояване на усилията си в тази посока, като в резултат за новия сезон, техните експерти успели да разработят специална рецепта за производство на асфалт, предназначен за изкърпване на дупки. Направените опити показват, че той е по-устойчив от обикновените смеси. Изкърпването на дупките обаче не е решение, в повечето случаи те трудно издържат над две години. Много  важно е и как се правят кръпките. Освен качествен асфалт е необходимо и спазването на строга технология при полагането му.

На пресконференцията стана ясно още, че за 2011 г.  има отпуснати 600 000 лева за изкърпване и поддръжка на пътищата през зимния сезон в областта. Община Кърджали обаче заделяла около 200 000 лева за дупките всяка година.

„Практиката сочи, че кърпенето на дупки е по-скъпо и безперспективно от цялостното преасфалтиране. Стремежът на община Кърджали и на останалите общини в областта, да се печелят проекти и шосетата да се преасфалтират е най-вярното решение на проблема", каза управителят на НЕК ГРУП. Той отбеляза още и положителния опит

през миналата година при рехабилитацията на пътя  Момчилград-Крумовград, както и ремонта на отсечката Чифлик- Горна крепост-Стремци- Черноочене, който е почти на привършване. Средствата  са дошли по проекти на оперативна програма „Регионално развитие".

НЕК ГРУП произвежда качествени асфалтови смеси за трите пласта на покритието.

Дружеството разполага с  модерната асфалтова база „Момчилград" и  е концесионер на кариерата" Мидан диби", в която се добиват строителни и инертни материали. Фирмата е насочила своята дейност основно в инфраструктурното строителство, добива и производството на строителни материали, каменни фракции, асфалтови смеси за пътно строителство.



-----------------------------------------------------------------
Най-известните модни марки с до -70% само от Fashion Days!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/11 15:21

    сТИГА С тази платена публицистика ...поне сложете надпис платена публикация...кво ми се хвалят само .... герб им спря кранчето...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/2/11 15:21

    това е турска тъпа фирма,асфалта и е толкова некачествен, боже пази ни от тъпаци

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/2/11 09:37

    Във въпросната фирма участие има един .........от Турция, ...........близък е с турския президент,ДПС и сега към ГЕРБ гледа.За пари и себе си ще сложи на тезгяха.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/2/11 12:56

    може да са най-модерните но нека да оставят другите да ги хвалят та те незнаят да правят асфалт можеш с кирка да им го изкопаеш като нашите дето сега излезнаха от дупките без да е завалял сериозен сняг добре че кат пази на всяко кръстовище та не могат да развият високи скорости бързите шофьори иначе с тия дупки като кратерите на луната влезнахме в европа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.