След като на 23 март за пореден път Кърджали и околните села бяха обгазени със серен диоксид и тежки метали /информацията е от Изпълнителната агенция по околната среда/, бяха реализирани всички разрешени обгазявания т.е. 24 - средночасови и 3 - среднодневни за  една календарна година. С това
лимитът за поредната доза "Смърт" свърши. Очакванията ни за преустановяване на обгазяванията не се осъществиха. Дори по-лошо, на 25 март имаме наднормено съдържание на серен диоксид, а на 31 март 2.30 пъти над-допустимите норми, на 5 април - две обгазявание в един ден, на 6 април - също.

По този повод

                                        Комитет за спасение на Кърджали          

                                         ОБЯВЯВА ПРОТЕСТ 
                        

        на 10 април /неделя/  от 11 часа в градската градина, пред   бившият  ресторант  "Русалка"           

Нека всеки който НЕ  иска да продължава убийството на децата ни  и нашето самоубийство,
дойде и каже: "Аз искам да дишам"!

 Горещо молим всички граждани, журналисти, лекари , екологични организации и др. в страната, да ни подкрепят, като на 10 април /неделя/ от 11 часа излязат на оживено място в града, в който
живеят и кажат в наша подкрепа пред медиите:

КЪРДЖАЛИ ИСКА ДА ДИША! КЪРДЖАЛИЙЦИ ИМАТ ПРАВО НА
ЖИВОТ!"

Благодарим предварително!

Маргарита Павлова говорител на Комитета за спасение на Кърджали

-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/4/11 15:44

    Всички на протеста в неделя, иначе сме отписани от Отровения град.Никой не може да си купи чист въздух.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/4/11 19:55

    Има още малко време - да се обадим на наши близки и да им кажем за протеста.Изпращайте имейли, обаждайте се по телефоните, пише във фейсбук!Трябва да семе много за да видят, че този път проблема трябва да бъде решен!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/4/11 19:57

    Не забравяйте да кажете и на съседите, те също искат да дишат!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/4/11 21:30

    Свършва ама не...Ние работещите в ОЦК сме достойни хора.а не като някоя самозванка .Една птичка пролет не прави.Много си изкукала ако имаш огледало поне се огледай.Тази мутра да не е от ОЦК.

    ОтговорИзтриване
  5. кърджалиец9/4/11 21:30

    Че като не можете,отпишете се от този град и си идете,там от където сте дошли.Не си давайте парите за скъпите жилища,а за въздуха ние ще му намерим колая.Там във вашите родни села дишайте на воля чист въздух и тичаите по полята с говедата и нивите с тютюн,на длъж и шир.Защото тук в града от новопосторени блокове за вас,въздух не остана,но и не без помоща на любимия ни кмет и общински съветници.Та нали сте си от една черга.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/4/11 22:00

    НИЕ гордите майки от ОЦК поздравяваме тази самозванка .Ходи си на село никой не те кара да стоиш тук и да потсрекаваш хората.Не си в час ало Павлова.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/4/11 22:34

    На вас гордите майки от ОЦК ще ви пожелаем много здраве и дълги години живот, но вместо да се чудите какво да напишете и да обидите Маргарита.Отидете при работодателя си и му кажете да спре да ви лъже и направи заводите, преди да са паднали тези сгради в/у главите ви.Толкова али сте тесногърди, че не можете видите от къде ви идва проблема.Жалко, много жалко!Една гордост ще ви остане!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/4/11 22:44

    До последните коментари

    като толкова ви харесва ми чудно как ще реагирате ако ваши близки деца,родители,сестри,братя се разболяват именно заради ОЦК. Тогава и в еверест да се качите няма да ви помогне така че много здраве няма да ви кажа дишайте си отровата и си заминете !!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/4/11 11:11

    То хубаво пишете, ама не е само ОЦК, който обгазява. Какво ще правим с Горубсо...и него ли да затворим? Съвсем ще я втасаме тогава...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/4/11 11:39

    21:30, не ни пращай при говедата защо ти не си излязал от обора още...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.