Днес от 11 часа в градския парк, пред бившия ресторант „Русалка", се свиква протест срещу обгазяванията на Кърджали и околните села от ОЦК. Мероприятието се организира от Комитет за спасение на Кърджали. Негов говорител е Маргарита Павлова, по чиято инициатива в края на миналата година бе създаден комитетът „Аз искам да дишам", който организира и първия граждански протест срещу ОЦК.

Наш репортер зададе въпроси на г-жа Павлова.

 

  Г-жо Павлова, как ще коментирате ултиматума на Валентин Захариев "Или държавата разрешава още 18 обгазявания, или 350 човека остават без работа"?

В една демократична страна ултиматуми не се коментират. Това е прийом на друг тип държавно устройство!


Комитет "Аз искам да дишам" май губи битката. Как ще отговорите на новото предизвикателство?
Това е ваша, констатация! Ако "Аз искам да дишам" губи, тогава кой печели, какво печели и за чия сметка? Трябва да си отговори всеки един от нас.

 

Всъщност, не е ли прав Захариев? 350 човека да останат без работа означава 350 семейства да бъдат лишени от доходи по време на криза.

Това е вярно, но звучи цинично. За тези последици се мисли предварително. Има договорени условия, които трябва да се спазват.

Законите в тази държава важат за  всички, за  работника и работодателя. Иначе ще излезе вярно твърдението на  посланика на САЩ у нас, че в България има две съдебни системи - за бедни и за богати...

 

Вашата прогноза за ОЦК и Кърджали в по-дългосрочен план. Може би след година?

Не съм специалист в тази област и не бих могла да дам отговор на този въпрос.

Държавата се е справяла с тежки ситуации, спомняме си съкращенията в  Кремиковци, Булгартабак, БДЖ и т.н.

На мен ми се иска след една година да има два нови завода, изградени по всички европейски изисквания!

На снимката: Първият граждански протест срещу ОЦК се състоя пред сградата на Общинска администрация и Областна администрация



-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/11 07:11

    Брейй,Маргето можела да говори!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/4/11 07:54

    Браво Марго, ние сме с теб.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/4/11 08:25

    Днес всички на протеста, а тези по форумете дето защитават отровителя, дано един ден да нямат здравословни проблеми."ПРОСТИ ИМ ГОСПОДИ, ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ГОВОРЯТ"!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/4/11 08:34

    Nasata bylgarska rabota edno nesto za da se napravı trqbva 100 pytı da se povtorı ot edın pyt nıkoy ne razbıra

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/4/11 08:42

    Не го мислете Захариев, той има опит в масовите съкращения!И още нещо, въобще не му пука за работниците и нас останалите.Използва ги като маша за да продължи до пълното източване на завода.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/4/11 09:17

    Марге... трябваше да се сетиш за този комитет преди 56 години късно е вече не се напъвай повече всичко е ясно .Успех ти желая днес.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/4/11 15:14

    kade ste ATAKISTI ?tolkova li sa patriotite v kardjali.ako ima6e protest sre6tu DPS ,6tyahte da ste stotitsi sigurno.ne pluyte po drugite,a se pogrijete po dobre za detsata si,napravete ne6to za tyah.imate predstavitel v evroparlamenta,neka ako e ISTINSKI patriot da napravi ne6to

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.