Над 20 кърджалийци протестираха срещу продължаващите обгазявания на града и околните села от ОЦК.  В 11 часа те се събраха в градския парк. Говорителката на Комитета за спасение на Кърджали обяви, че в този час протестът се подкрепя от инициативни групи в Смолян, Варна, Бургас и ардинското село Млечино.
"Всяка неделя кърджалийци ще протестират. Това ще продължи, докато проблемът не бъде разрешен", обяви Маргарита Павлова.
Очаквайте подробности за продължаващия протест "Аз искам да дишам"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/11 12:03

    Браво! Може да сте малко, но ще оставите светла диря.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/4/11 12:51

    Засрамете се кърджалийци!
    Да излезем всички, да застанем до тях.Отровата унищожава бавно всички ни!
    80% от населението на Кърджали е с заболявания доказани от отровите на ОЦК.
    Комбинатът закрит, виновниците на съд!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/4/11 12:59

    Браво Марге 20ли са майките в Кърджали.Нали бяхте много.Не можеш да оставиш никаква диря жалко....Разчитах на теб но уви разочарован съм.Човек трябва да прави това където се чуства силен .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/4/11 13:04

    хора бягайте от тоя град докато не е станало късно

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/4/11 13:09

    Това е гражданското общество, което очаквах от много години да видя. БРАВО! Жалко за всички, които се уплашиха и не подкрепиха протеста. ХОРА, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ЛИ ДА БЪДЕТЕ РАЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАНА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН?!?! ДОКОГА?!?! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ И РЕШЕТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/4/11 13:15

    mnogo plakati s nadpisi :"iskame 4ist vazduh da di6ame"

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/4/11 13:19

    При скорост на вятъра от 16/метра в секунда се събраха около 50 човека!Достойни Кърджалийци измиха срама на града, ние не сме рая.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/4/11 15:13

    kade ste ATAKISTI ?tolkova li sa patriotite v kardjali.ako ima6e protest sre6tu DPS ,6tyahte da ste stotitsi sigurno.ne pluyte po drugite,a se pogrijete po dobre za detsata si,napravete ne6to za tyah.imate predstavitel v evroparlamenta,neka ako e ISTINSKI patriot da napravi ne6to

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/4/11 16:38

    Тази говорителка май си говори сама със себе си. Язък за благородната идея

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/4/11 17:13

    Съпругът ми работи. В ОЦК. Засега. Понякога получава и заплата. Младо семейство сме и сме на самоиздръжка. Много ни са необходими пари. Ама не на всяка цена.
    Понеделник е, надвечер. Поредното обгазяване от завода (пък и дали само от него?!) се свлича над града и обещава да поостане. Тревожа се. Но май само аз. Решавам да позвъня в Гражданска защита. Откривам в нета мобилен телефон за връзка. От него мъжки глас с досада ме препраща към стационарен телефон. Решила съм, няма отказване. Звъня. Съобщават ми, че дежурният слуша. Питам кой и как ще отчете обгазяването и дали ще се предприеме нещо срещу това. Обаче отсреща повече питат: за имената ми, адреса, телефона. Отговарям в същата последователност. В бързината да стигнем до същината на тревогата ми, обърквам последната цифра. Обещават бързо действие. Като за гражданска защита. Отивам пред завода, опитвам се с подръчни средства да предпазя дробовете си от агресията на пълзящата смрад и лекомислено зачаквам.
    След час все още нищо не се случва. Пак звъня. Пак дежурният слуша. Вече е друг. Като чува, че се обаждам втори път, прехвърля слушалката на предходния дежурен. Той се оказва неподготвен за същите въпроси. Минава в настъпление: търсили ме по телефона, щели да дойдат в къщи, знам ли аз какви глоби има за фалшиви сигнали! Сякаш не диша същия смрадлив въздух! Знам, разбира се. И след като питам четири пъти за имената на служителя, с когото разговарям, той усеща, че не ме е стреснал. И няма как – дала съм лични данни, предлагам и ЕГН да съобщя. Обаче аз ли трябва да съм проверявана, та ме заплашват с посещение в къщи! Диалогът отсъства. По жицата тече само взаимно неразбиране. И безплоден опит да ме убедят, че като гражданин съм защитена.
    Обаче мръсният въздух остана над града в понеделник до полунощ. Този път. Остана горчивото усещане за безизходие и убеждението, че кучето си върви, нищо че керванът се опитва да лае. Остана си и „дежурният”, който „слуша”. Безименен. Засега.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/4/11 18:11

    Много съм очуден на хора коментиращи единствено и само госпожата.Алоооо, вижте колко хора са излезли да ни спасят от отровите и вместо да пишете глупости, помълчете.Госпожата, госпожата, все едно, че само тя е там.В моя край на такива им казват - Око ти извадило.Ботев е прав,за тези в кръчмата и другите в балкана.Нищо не се е променило в мисленето на българина.

    ОтговорИзтриване
  12. цирея10/4/11 21:48

    Към 17:13, що не кажеш на мъжа си да напусне в знак на протест.Това не може да го напише нормална жена,явно е член на "Комитета",по стила си личи,раздвоението на личноста.Явно ставамме свидетели на нов патологичен случай, или поредна провокация от страна на Маргините малоумници.

    ОтговорИзтриване
  13. 12:59, Маргарита е оставила следа и без да излиза на протест.Само, че такива голи охлюви като тебе ще си останат плужеци!Толкова си разочарован от нея, че ЗАТВОРИХА ОЛОВНО!
    цитат:"Човек трябва да прави това където се чувства силен" - затова продължавай да пълзиш, да пълзиш, да пълзиш докато ти стъпне някой отгоре , тогава и плужек няма да си!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/4/11 16:15

    Тая жена яко ги е комплексирала тия от форума.Малллллеееееееееее, колко сте зле!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.