Стартира ПРОЕКТ "RCEH" на РЗИ Кърджали по ОП „Териториално Сътрудничество Гърция - България 2007-2013 г."

 

На 1 април 2011г. стартира изпълнението на одобрения проект с наименование „Трансграничен изследователски център Околна среда и Здраве", на английски език - „Cross-border Research Centre "Environment and Health" и съкращение RCEH.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Териториално Сътрудничество Гърция-България 2007-2013г." с партньори – РЗИ-Кърджали (водещ партньор), Сдружение „Обществена коалиция за здраве – Кърджали" – партньор от България, и партньор от гръцка страна - Лабораторията по хигиена и опазване на околната среда при Медицинския Факултет към Тракийски университет "Демокрит" с директор доц. д-р Теодорос Константинидис, дм.

Проектът е със срок на реализация 22 месеца и е на обща стойност 1 977 362 Евро.

         Основната цел на проекта е: повишаване качеството на живот в трансграничния район Кърджали-Родопи и подобряване здравния статус на населението чрез осъществяване на постоянен контрол на компонентите на околната среда и влиянието им върху здравето на населението.

„По проекта за заложени следните специфични цели: създаване на трансгранична система за наблюдение, контрол и изследване влиянието на околната среда върху здравето на населението и определяне на здравния риск в реално време; изграждане и развитие на сътрудничеството между българските и гръцките институции в района, повишаване знанията и квалификациите на специалистите от двете страни на границата", се казва в съобщението на пресцентъра на РЗИ-Кърджали.



-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/4/11 12:22

    Раздвижиха се нещата.Започваме да ставаме много, тези ,който искат да живеят в един по-хубав и чист свят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/4/11 15:19

    постоянен контрол на компонентите на околната среда и влиянието им върху здравето на населението!!!
    Като им видиш снимката и екологичната среда колко им е крива , пък да не говорим за старите компроментирани лица. Покажете нещо ново.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/4/11 15:33

    vlezte i vatre i snimaite navsqkade s kamera s zoom i vsi4kite im kirlivi risi slagaite tuk v vestnicite i v tv kanalite si. ne spete , ami deistvaite.imate telefoni s kameri - pravete i puskaite snimki i video, samo taka 6te se otarvete ot marselivcite i iskaite smetkite da gledate - pravete kopiq s kamerite si i slagaite i tqh tuk - vsi4ko, koeto dokasva tqhnata nekompetentnost, marsel - vsi4ko tuka v vestnicite i tv kanalite vi - mestni i centralni.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/4/11 15:47

    napravihte li na trevnite plo6ti pokrai rekata peiki za sqdane, mesta za piknik, za plaj, du6ove, kabini ili garderobi za publi4no gratis polzvane, WC, mesta za bukluci? kade da igraqt decata, kade da sqdat horata sled umoritelna razhodka, kade da se lubuvat na krasiviq zalez na slanceto ili na krasiviq gradski peizaj pokrai rekata, kade da se ka4vat na lodki, na vodni koleleta?kade da karat velosipedi, roleri?s kakvo 6te privli4ate i sablaznqvate turistite si - balgarki i balgari ot republika balgaria i 4ujdenci ot sveta?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/4/11 18:13

    otvorete saitovete na Xanthi.gr da vidite kak rabotqt horata nabliso do vas samo na 100 km ujno ot vas.poglednete i tezi deto sa na zapad ot vas 100 km kolko po-dobre sa.samo vas vi marsi tolkova mnogo.kak privli4ate 4estnite hora da vi pra6tqt barso informacia za dobri i lo6i novini? samo ot bg ili i otvan sabirate info?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/4/11 18:15

    http://www.xanthi-times.gr/

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/4/11 18:16

    da se u4ite na demokracia i na prozra4nost ot garcite i turcite - va6ite dobri sasedi, uvajaemi balgarki i balgari ot republika balgaria

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/4/11 18:18

    na snimkata se vijda 4e mnogo vi marsi i pokazvate stara snimka , mnogo vi marsi i ne ste izmeli listata ot ulicata, sgradata e polurazru6ena otvan, a otvatre e sigurno i mrasna i vmirisana, palna s prah i stari hartii, s4upeni mebeli.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/4/11 21:06

    "подобряване здравния статус на населението чрез осъществяване на постоянен контрол на компонентите на околната среда и влиянието им върху здравето на населението" това е основната цел на проекта. Ами до сега къде беше РЗИ Кърджали да види, че околната среда е замърсвна и хората боледуват. Защо нищо не са предприели (най-малкото да информират МЗ и отговорните институции за ежедневните обгазявания и мръсния въздух, който дишат кърджалийци). Или отново др.Ж.Стайкова ще се кипри по трибуните и ще си предава важности. Между впрочем тя почти не живее в Кърджали и е странно кога работи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/4/11 20:24

    Най-големия замърсител на околната среда е Директора на РЗИ, Жени Стайкова. Служебния автомобил изминава 10000 км на месец да и разкарва нежното дупенце. Тя е причината за озоновата дупка.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/4/11 20:58

    napravete seriozen razsledva6t jurnalisti4eski material s snimki, kopia na dokumenti, video, razgovori s razli4ni slujebni lica - imenata , vasrastta, posta i edno kam edno vsi4ko ot razgovora vi s tqh.albumi s snimki iskame . kak taka za 4ujdite novini ot japonia imate albumi s 50 snimki , a za republika balgariq edva hvarlqte i edna snimka ot nai-dale4niq bair?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.