Работна група, сформирана със заповед на кмета на община Кърджали и ръководена лично от него, направи оглед на изградени прагове в коритото на река Перперешка при селата Горна крепост, Мургово, Чифлик и Перперек.

 Експертите се запознаха на място с четирите изградени прага по поречието на река Перперешка и с разработения проект за узаконяване и получаване на разрешителни за тях.
„Целта на тази работна група е да установи по категоричен начин, че изградените прагове изпълняват своите функции и дали те не застрашават други изградени съоръжения като помпени станции и мостове", заяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Факт е обаче, че откакто праговете са изградени населението от Горна крепост, Мургово, Чифлик и Перперек нямат недостиг на вода през най-сухите месеци, коментира още той.
Според него по-важния въпрос към момента е институциите да се обединят и да направят всичко възможно тези съоръжения, които изпълняват своите функции, не да бъдат премахнати, а обратно – да се направи така, че те да бъдат узаконени. „За съжаление от страна на държавата за изградените прагове община Кърджали вече е глобена с 20 000 лева и има заповед за премахването им", заяви кметът на общината инж. Хасан Азис.
Той допълни още, че след извършения оглед ще бъде изготвен протокол, в който ще бъдат включени мненията на експертите, участвали в работната група, след което в 14 дневен срок ще се очаква отговора на съответните институции.

 

Проверяващите

 

В състава на групата бяха включени зам.-кметът и главният инженер на община Кърджали инж. Васил Бобеков и инж. Катя Митовска, представителят на областна администрация Кърджали инж. Ангел Варелов, управителя на ВиК Кърджали инж. Славчо Славков, представителят на РИОСВ Хасково инж. Кирилка Митрушева, представителят на Басейнова дирекция Пловдив инж. Васил Пашалиев, проектантът на работните проекти инж. Серафим Александров и кметовете на селата Горна крепост, Мургово, Чифлик и Перперек.



-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/4/11 20:42

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/4/11 21:06

    marsi gi da rabotqt. zatova samo prikazvat. i izmislqt glupavi obqsneniq za marsela si.perverzia.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/11 00:03

    Така ще е като кмета храни други кучета и ако не внимава може и да го изядат накрая към месец ноември

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/4/11 14:20

    ...i kakvo pravim sega ako butnat tezi steni?...
    Az lichno shte zastana na protest sreshtu kameta ako se butnat stenite.
    Lesnaq tqhnata rabota. Men nqkoi pitali me az kak jiveq lqtoto bez voda v tova selo?! predi da se napraviat tezi steni v posochenite sela beshe susha.
    narejdahmese pred cheshma koiata v koiata edinstveno techeshe(izvan seloto na 500m)predi izgrev do zalez imashe opashka na cheshmata na vazrast 7 do 77. tazi cheshma beshe edinstveniatiaztochnik na piteina voda pokra nasheto selo.
    Mnogo dobre triabva da obmisli komisiata ako ne iska da se sreshtne s gneva na horata i protesti ot tezi sela. Shte se borim...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.