Областният управител Иванка Таушанова и служителите в областна администрация събраха над 90 чувала с боклуци по маршрута Кърджали – Перперикон. Към тях се присъединиха екипи на Инспекцията по труда, НАП и Областното пътно управление. Акцията бе част от националната кампания „Да изчистим България за един ден", която намери отзвук в цялата страна. Идеята на областния управител бе да се разчистят крайпътните бунища – една безкрайно нелицеприятна гледка в очите на многобройните туристи в посока Перперикон. За жалост, първите купища с боклуци посрещат преминаващите още в района на „Зърнени храни" и ОЦК, констатираха ангажираните в кампанията. Първата спирка на участниците в почистването бе отбивката преди с. Жинзифово. Паралелно служителите на „Пътното" се заеха със сметището преди разклона за с. Широко поле. Таушанова изрази задоволство, че хората са мотивирани, подхождат отговорно и се надяват, че усилията им няма да отидат напразно.

Областна администрация събра десетки чували с отпадъци в околностите на средновковната църква край Чифлик, където освен нахвърляните пластмаси, найлон и желязо, им и нерегламентирано сметище за строителни материали. Разчистен бе и пътят Чифлик-Мургово, отклонението за Перперикон, района на паркинга и подножието на свещения тракийски град. Мобилните екипите установиха, че замърсяването вътре в населените места е тотално и изисква отговорната намеса на местните власти. По обратния маршрут – през село Стремци, прави впечатление, че фермерите струпват купчините с оборска тор на сантиметри от шосето, а за обозначаване на ливадите използват найлонови торбички и пластмасови бутилки, които вятърът разнася и създава екологични рискове. Нерегламентирани сметища има на входа на Стремци, Рани лист и Скърбино. В Стремци боклуците „се складират" непосредствено зад оградата на училището.



-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели iPHONE 4 и oще 250 страхотни награди! Виж тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/4/11 15:55

    Биваше и за тях самите да има по 1 чувал. Така или иначе скоро ще отидат на бунището на историята. Е може и да си запазили по един. Хаха..........

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/11 18:22

    Браво, личният пример е много важен!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/4/11 18:23

    Само така! Ето това е грижа за туризма!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/11 19:41

    слава-слава-слава....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/11 20:52

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/4/11 08:21

    Ей това е Депесаря все нещо не му харесва

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/4/11 15:39

    Taka shte e ako "TITAN" ne si varshi rabotata.
    (dobre che poslednite dni duhashe che da razprostrani bokluka koito beshe predvaritelno izsipan)
    Jiveq nq 20 min pesh ot Perperikon i ne e vazmojno da ima tolkova bokluk kolkoto da se na palni 90 chuvala. poslesdnite 2 sedmici Titan ne izchisti konteinerite za bokluk okolo perperikon....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/4/11 15:42

    Kade e prof. Ovcharov?
    Toi idva lqtoto da palni chuvali s pari mai samo?
    Vsicko ni e qsni-dalaveri, dalaveri i pali chuvala s pari....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.