От 322 000 в Кърджалийско право на вот ще имат 160 000 души по „постоянен и настоящ" адрес

Народният представител Цвета Караянчева призова жителите на областта да проверят в регистрите на ГРАО дали на техния адрес няма „допълнително настанени" живеещи. Депутатът коментира принципа за уседналост, заложен в новия изборен кодекс. По думите й с него броят на избирателите в Кърджалийско е намалял наполовина. Караянчева посочи, че според ГРАО в областта по постоянен адрес броят на избирателите е 322 000 души, но с нововъдението „постоянен и настоящ" адрес тази цифра е 160 000. Депутатът припомни, че възможност да гласуват досега имаха граждани, посочили настоящ или постоянен адрес. Според нея в това е и „болката" на ДПС и БСП. Двете партии пък внесоха казуса по новия изборен кодекс в Конституционния съд.
Караянчева добави още, че гражданите, които в периода 31 септември 2010 г.-31 януари 2011 г. са се регистрирали по настоящ адрес трябва да направят пререгистрация. При нея е необходимо да бъде показан договор за наем или писменото съгласие на собственика



-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели iPHONE 4 и oще 250 страхотни награди! Виж тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/4/11 15:48

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/11 18:32

    ДО ТУК ДОБРЕ , СЕГА ОСТАВА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ С АВТОБУСИТЕ И С ДОПЪЛНИТЕЛНОТО ВПИСВАНЕ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/4/11 20:17

    не искам повече никой да ми подменя вота.много я плюят караянчева но ще се окаже накрая че е доста кадърна.напълно подкрепям

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/11 20:35

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/4/11 14:02

    Крайно време е да престанат екскурзиантите да ни избират кмет,които дразнят не само българите,но и доста турци.Няма нужда от изборен туризъм-ние,които живеем в града сме достатъчно кадърни да си изберем кмет за всички.Не ни трябват гласовете на хора,на които изобщо не им пука какво ще стане с града ни,защото не живеят тук.Те се възползват от безплатния превоз и парите,които им дават за да гласуват.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/11 01:51

    На парламентарните избори за секционните комисии по места не можаха като партия ГЕРБ да посочат имена. Сега се чудят какво да измислят. Дописаните имена в избирателните списъци са проверени от ГД ГРАО към МРРБ. Но с удостоверения от София в областта дойдоха над 1000.
    Имам двама братя и две сестри в РТ. Ще са тук на изборите, заради мен и ще гласуват. Няма как друг вместо тях да избира настоящ и постоянен адрес, Законът за гражданската регистрация не позволява без изрично упълномощаване. Да не са глупави в паспортна служба да посочат турски адрес.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.