Лекари ще имат телевизионна връзка с пациенти и в най-отдалечените точки в областите Кърджали и Смолян. Това предвижда съвместен проект между България и Гърция. Кметът на община Смолян Дора Янкова проведе среща с лекари от всички здравни институции в града, на която беше представен Проект по програмата за европейско териториално сътрудничество България – Гърция 2007 – 2013 година Телемедицина – „Първи златен час", съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Проектът е пилотен и ще се реализира за първи път на територията на Република България. Предложението е да бъде съвместен между болниците в Смолян и Кърджали от българска страна и на Кавала и Пагей в Северна Гърция.

Идеята е популярна в Европа и останалата част от развития свят. През последните две години тя е внедрена в Румъния с множество телецентрове и 1 500 устройства в различни общини на страната.
Според кмета на смолянската община  Дора Янкова проектът е грантов и всички средства ще бъдат предоставени от ЕС. Парите ще се поделят наполовина между българската и гръцката страна. Той ще помогне на джипитата и лекарите да имат телевръзка с пациенти и в най-отдалечените места на общината, там където трудно може да стигне линейка или да се окаже ефикасна медицинска помощ. Възможностите му са изключително мобилни и бързо могат да подпомогнат широк кръг граждани, независимо къде живеят и да получат консултация или диагноза от водещи специалисти в съответната област.

 



-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/4/11 20:32

    4e te i dosega v smolyan si gleeeeeeeeeeeedat televisia doktorite po vreme na pregledi na patienti, patientite si duuuuuuuuuuumat i oplakvat bolkite, dokterite si gleeeeeeeeeeeedat ku4eci po planet i btv novinite i ot vreme na vreme 4uvat i kakvo im kasvat patientite, ako sa jivi o6te de.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/4/11 20:43

    kakvi lekari imate vie be, te vi umirat ot edin infarkt , ne mogat da si razli4at simptomite sami, a za vas li ?ö

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/4/11 20:47

    te va6ite lekari za sebe si ne mogat da se grijat , ta za vas li? kolkoto sa po - dale4e lekarite ot vas, tolkova ste po-dobre, kato sami se gledate bez tqhna pomo6t.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/4/11 21:01

    pak si izmislqte.te va6ite lekari s edin telefon ne mogat da rabotqt, nito fax. nemat nito edin aparat, daje sluhov aparat nemat.komputer ne sa vijdali. te i traktor ne znaqt kakvo e.koi e vijdal lekar s tehnika pri vas?vie spite i snuvate.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.