Днес от 11.30 часа  Кметът на община Кирково г-жа Шукран Идриз ще присъства на официалното връчване на Споразумението за финансиране по Проекта за социално включване. Проектът се финансира от Международната банка за възстановяване и развитие.
 Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи Споразуменията на първите 33 общини, които ще получат финансиране. Участие в събитието ще вземат и ръководителят на Представителството на Световна банка за България Маркус Репник и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова.
 През февруари община Кирково кандидатства по Проекта за социално включване на Министерство на труда и социалната политика с проектно предложение "Интегрирани социални услуги за деца от 0 до 7 г. и техните родители в община Кирково". Целевите групи по проекта

включват деца и семейства от рискови групи на територията на община Кирково.

Основна цел на проекта е превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата от община Кирково, чрез инвестиции в ранно детско развитие, подобряване на готовността на децата за включване в образователната система и подкрепа за формиране на родителски умения сред уязвимите групи родители. Очакваните резултати от проекта са: увеличаване броя на децата посещаващи детски градини; подобряване здравословно, физическо и психическо развитие на децата обхванати от проектните дейности чрез предоставяните услуги; променяне на нагласите и преодоляване на предразсъдъците на родителите на деца в детските градини към новоприетите деца от уязвимите групи.
 По проекта ще се финансират

дейности за работа с родители на деца от 0 до 3г. за осигуряване на емоционална, практическа подкрепа

в натура и финансова, ако е необходима такава, за запазване целостта на семейството и предотвратяване изоставянето на деца.Предвижда се редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата. Превенция на детската заболеваемост, смъртност, не полагане на достатъчна грижа в семейството и други рискове в ранна детска възраст. Услугите за деца от 3 до 7 години обхващат създаване на умения необходими за равен старт в училище, за преодоляване на езиковата бариера чрез средствата и методите за работа в детските градини. С цел преодоляване на недоверието на родителите относно, състоянието на децата им в новата среда ще се провеждат срещи на родителите с персонала в детските гради и със социални работници. Дейността ще предоставя възможност за срещи на родителите с персонала в детските градини, ще поддържа мотивацията на родителите за подкрепа на интеграционния процес и за осигуряване на по-добро образование на техните деца и социалното им включване. 
 Стойността на проекта е 654 002 лв. и се предвижда продължителност за изпълнението му 24 месеца.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/5/11 11:02

    bravo i o6te materiali za tova slojete

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/5/11 11:04

    pokajete i drugata strana - tesi deto polu4avat - kak se 4uvsvat, radostni li sa, kak jiveqt s polu4enite pomo6ti, dostata4ni li sa - pove4e ot tqh da vidim i 4uem.kakvo misli ob6testvenostta - odobrqva ili ne tesi dela????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/5/11 16:10

    A KMETA MOMЧИЛГРАД МОЖЕ САМО ДА СЪБИРА Р....Т

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/5/11 21:24

    Bravo na g-ja Idriz!
    Aplaus

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.