Ако ОЦК прибегне към съкращения на 350 металурзи, то причината ще бъде в липсата на оборотни средства, разкриха отлично осведомени източници от комбината.  Дружеството изпитна затруднения с доставките на суровини. Ситуацията била тревожна.

 „ОЦК губи позиции, а конкурентът КЦМ действа много по-гъвкаво. Там има стройна организация, а тук при нас продължава източването", разкри източникът. Досега от ръководството на ОЦК твърдяха, че ще прибегнат към съкращаване на работници, защото Министерството на околната среда и водите притискало комбината с въвеждане на еконорми.

  В същото време тревогите на гражданството за продължаващи обгазявания продължават. Комитетът за спасяване на Кърджали поиска Общината да закупи апаратура за отчитане на вредните емисии, а на 1 май отново имало обгазяване.

 

Очаквайте подробности

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/11 17:27

    Ааааа, виж ти каква била тя. сега Захариев ще плаши още един месец с масови съкращения, ама все няма да маха хора.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/11 20:17

    Заплатите са между 120 и 160% по-високи от тези в ОЦК.

    ОтговорИзтриване
  3. цирея2/5/11 20:41

    Абе ще се намери ли някой да каже какъв е тоя комитет,от колко човека се състои.Като претендират за това че са легитимни представители, на кого са такива.Освен Маргето и някоя друга проста клакьорка, която от време на време хвърля някоя простотийка в унисон с мозъка си, други членове не съзирам.Както вече писах преди,нека си публикуват учредителния протокол.Все пак сме демокрация,защо не излезнат от анонимност.Предполагам че няма да правят ново Априлско въстание.Ама истината е че няма такъв "комитет".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/11 08:03

    Точно на тебе АНОНИМЕН цирей не вярвам някой да ти каже нещо.А като си толкова ербап защо не се покажеш с име, като госпожата, а като анонимен коментираш толкова време вече. Ти си единствения от цял град дето искаш да дишаш мръсотии.

    ОтговорИзтриване
  5. потърпевшия3/5/11 08:14

    http://www.vbox7.com/play:c21c645e

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/11 16:22

    Тоя цирей ако го хвана,после ще трябва да се подписва "безцирей" или пък "хемороид".Ако после пък пак го докопам...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/11 20:46

    Някой от Оловно производство може ли да ми обясни защо продължават да взимат цинк от Цинково?За тези,които не разбират от металургия-цинкът се използва в "Рафинация" за обезсребряване на оловото.Среброто се съдържа в концентратите,подлагани на агломериране в "спряната" Агломерация!В акумулаторните отпадъци не се съдържа сребро,за да бъдат подлагани на тази операция.Какво става,господа от Оловно?Явно ще се окажат верни приказките на пожелалите анонимност ваши работници,че Агломерация е работила по празниците!Явно РИОСВ не са поставили пломби където трябва!И по всяка вероятност нощно време се пуска агломерационната машина!За никой не е тайна,че Захариев ще използва всички възможности,включително и незаконни,за да продължи да трупа пачки на гърба на своите работници!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/11 22:07

    Аз пък съм на мнение,че РИОСВ трябва да пломбира и КИП-а на Шахтова пещ, защото тя няма как да работи без агломерат.Да се пломбират и ексгаустерите на Агломерация, въздуходувките,подаващи въздух към Шахтова пещ,стига са заблуждавали,че не работим!Докога!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/5/11 16:25

    РИОСВ-то да не спи,ами да действа!Или може би са в комбина със Захариев,в което не вярвам.Просто от ОЦК си ги залъгват,понеже не разбират от технологията им.Това,че са пломбирали две врати изобщо нищо не означава!Може поне от 3-4 места човек при добро желание да влезе в КИП-а на "Агломерация".А колкото до Шахтова пещ- тя сама по себе си не е обект на проверка за обгазяванията,но ако се пуска в експлоатация "Агломерация",то произведения там агломерат може да се топи единствено в шахтовата пещ.РИОСВ може много лесно да провери дали тя работи или не.Ако не работи,то тя трябва да е почистена основно.И човек да може спокойно да погледне вътре в нея.Иначе всичко е ала-бала и игра на котка и мишка.И накрая ще се окаже,че мишките сме ние от града.И то опитни мишки!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/5/11 19:22

    Артик,трябва и да е студена шахтовата печка.Щото спокойно може да работи нощно време,а през останалото време да си стои топличка под коксова възглавничка.А по принцип си абсолютно прав!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.