„Моят старт в политиката бе от Кърджали. Всеки тръгнал от този град може да стане президент". Това заяви в препълнената със студенти зала в театър „Димитър Димов" държавният глава Георги Първанов. Той бе патрон на честванията на 50-годишния юбилей на филиала към Пловдивския университет в Кърджали „Любен Каравелов". Първанов обяви и част от стратегията си за развитие на държавата и в частност на регионите. В нея той посочи образованието като основен фактор България да се отмести от позицията на последна държава в Европейския съюз. „Имаме нужда от магистрали, но при липса на природни ресурси, единствено образованието е локомотивът, който може да изтегли страната от незавидното й положение в Европа", допълни Първанов. Според него в региона на Източните Родопи би трябвало да се създадат целеви социални пакети за привличане на учители и лекари, да се направят данъчни облекчения за работодателите, наемащи млади хора. Първанов посочи и важността на трансграничното сътрудничество.

Официални гости на юбилея бяха ректорът на ПУ"Паисий Хилендарски" доц.Запрян Козлуджов, кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, областният управител Иванка Таушанова и народният представител Лютви Местан.

 

-----------------------------------------------------------------
Една чанта никога не е достатъчна! Влез в клуба!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/5/11 13:44

    Не е така. Правилното е:
    Всеки, който е имал късмета да се бори с Петър Стоянов, става на 100 процента президент. Ти стана президент не по заслуги, а заради глупостта на Петър Стоянов и екипа му и заради подлата игра на Богомил Бонев, слугата на Георги Гергов - Свинаря.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/5/11 14:36

    Този е толкова президент, колкото и тия са студенти..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/5/11 15:10

    ХА-ХА! ТОВА ЗА ПРЕЗИДЕНТА И СТУДЕНТИТЕ МНОГО МИ ХАРЕСА! ТЕ И ДОЦЕНТИТЕ ЩЕРЕВА И НАЙДЕНОВА СА ТОЛКОВА ДОЦЕНТИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/5/11 15:18

    Агент Гоце и агент Сава на среща в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/5/11 15:22

    Да бе! Първанов тогава викаше: Вън турците от България!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/5/11 15:31

    студенти сме да,но на неуките ли ще даваме обяснение!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/5/11 15:37

    Този е толкова президент, колкото и тия са студенти..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/5/11 16:05

    Абе стига с това образование бе господа!Ако всички сме образовани,тогава кой ще работи ?Дайте тогава всички да се образоваме и да станем президенти?Всичко живо се ''образова'' и накрая като се рзлигави от ''студентския живот'' ,казва: Аз за тия пари няма да работя или пък лъже,че нямало работа ит.н.. Като няма работа или ще създадеш /нали си учен и образован/ или ще работиш каквото има!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/5/11 16:43

    По вярна оценка не съм чувал от това "Този е толкова президент, колкото и тия са студенти..." По-посредствени от тия няма, единият партиен активист от ОКЗН, а другите не знаещи български и като ходят на практика в училищата учениците им се смеят с това понделникЬ, ученикЬ и т.н. Голям смях пада и с предлозите " отивам на къщата в понеделникЬ...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/5/11 18:23

    Mnogo Gerbadjii pri agent Goce. Q vij ti Emiliq Vladeva redom s Nurdjan i Scherkezov.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/5/11 22:36

    I 4ERKEZOV I VLADEVA IMAT MISLENE NA DARJAVNITZI,RAZLIKATA E 4E TOI E BSP, A Tq E OT GERB. TOVA SA POLEZNI HORA ZA NA6IA GRAD.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/5/11 23:41

    balgarina Hasan A. e uspe6en kmet. toi moje da bade i uspe6en prezident na republika balgaria.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/5/11 00:16

    tosi skasan 4erven 4ar6af na masata otkade go izvadihte, nemate li utii tam u kardjali i pokrivki za masi i tosi olu6ten sandak oti ne go hvarlite? navsekade horata po tribunite se vijdat celite ot glavata do krakata, kak stoqt, kade se 4e6at ili ne. vie za kakvo ste gi skrili zad skasanite 4erveni 4ar6afi. te pravi trqbva da vi stoqt - nema da im stane ni6to kato postoqt pravi 30 minuti ili 1 4as. kato si idat u tqh , da si sedqt .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.