Правителството гласува в сряда допълнително финансиране от централния бюджет за изграждане на обекта „Граничен проход Маказа" и съпътстващите го инженерно-укрепителни работи, съобщи народният представител Цвета Караянчева, която участва в заседанието. Осигурените средства са в размер на 4,5 милиона лева.
Решението бе взето с постановление на МС, внесено от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев след съгласуване с финансовия министър Симеон Дянков и вицепремиера Цветан Цветанов. С този акт на практика се дава зелена светлина за ускорено изграждане на бъдещия ГКПП Маказа. Парите са за изграждане и укрепване на довеждащия път, техническата и площадковата инфраструктура, специализираното оборудването и обзавеждането за граничен контрол, телекомуникационните мрежи, държавните символи и др.

„Доволни сме, че моите усилия като депутат от региона и на областния управител г-жа Таушанова се увенчаха с успех. Правителството оцени труда, който положихме, за да доведем до финалната права този мегаепроект и се вслуша в думите ни, че той е изключително важен за хората от двете страни на границата", коментира Караянчева.
 Намеренията са Маказа да се отвори още тази есен.

Високоскоростният път, за чието изпълнение България и Гърция имат подписана спогодба още от 1996 г, е част от паневропейския транспортен коридор № 9, свързващ Северна Европа с пристанищата на Бяло море.

Неотдавна областният управител Иванка Таушанова заяви, че ни чака огромна по обем работа, за да наваксаме натрупаното изоставане и да догоним съседите си, но институциите ще направят всичко възможно да отговорят на очакванията на хората за скорошно отваряне на поредната врата към Гърция.



-----------------------------------------------------------------
Учете английски език през лятото в Британски съвет!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Красимир27/7/11 22:18

    Много е странно колко много направи това правителство за един регион,известен като бастион на ДПС! Нека всички и християни, и мюсюлмани си отворят очите и оценят този факт по достойнство! Защото преди изборите ДПС лъжеше мюсюлманите,че ГЕРБ пак ще им смени имената и няма да им отпусне и 1 лев! А сега комай се оказа,че те се грижат повече за населението отколкото ДПС!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/7/11 22:19

    Дано, дано, дано!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/7/11 22:24

    Идат избори бе първия, затова е цялата тая шумотевица. Сума правителства се напъваха да направят този път към Гърция, и БСП и ДПС ако бяха на власт щяха да го довършат. Щото нали помните че не ГЕРБ започна да строи пътя? Сега Бойко щъка с хеликоптерче и реже ли реже ленти на обекти които само е довършил из цялата страна.Не се заблуждавайте,той не е по-различен нито от Станишев нито от Доган.Даже е много по-лош,ама какво да обяснявам на примати.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/7/11 22:46

    До 22:
    Не знам,дали някой ти е казвал ,че си глупак,но ако не ти го е казвал,да знаеш от мен,че си глупак.При това,голям глупак.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/7/11 10:30

    По-точно късоглед злобар като повечето българи.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/7/11 10:50

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/7/11 11:05

    До 22:18 Какво е направило правителството и в частност двете госпожиели две години от както са навласт - нищо освен забавяне довършването на проекта подписан със спогодба още през 1996г. между България и Гърция. Добре, че от ЕК следят изпълнението на спогодбата и ни притискат да довършим започнатото, защото гърците са почти готови, а ние тепърва се разбързахме. Жалко, че пак пожарникаря ще се дуе и ще реже поредната лента, за която няма никаква заслуга, а кръжеца около него ще ръкопляска и ще го величае.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/7/11 16:29

    АКО НАИСТИНА БОЙКО БОРИСОВ УСПЕЕ ДА ОТКРИЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ОТИДА ДА МУ СТИСНА РЪКАТА ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРЕДИ НЕГО ОБЕЩАВАХА ДА ОТВОРЯТ ТОЗИ ПРОХОД НО НИКОЙ НЕ УСПЯ ТАКА ЧЕ НЕДЕЙТЕ ДА ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.