Само за първите 7 месеца от годината с около 60 000 души повече се е увеличил трафикът през граничния пункт през Златоград спрямо цялата предходна 2010-та. Под връх Костадин е най-натоварено през почивните дни, като само за ден оттам минават по 4000 души. Това съобщи шефът на Регионална дирекция „Гранична полиция" комисар Тодор Георгиев. Той обясни, че това в определени периоди създава затруднения и опашки, особено в сутрешните часове, когато всички се стремят да преминат към Гърция, с цел плаж. Комисар Георгиев добави, че се прави всичко възможно, за да се облекчи преминаването на хората, но все пак има предел на възможностите за пропускателна способност, което е причина вече няколко поредни съботи и недели сутрин да се образуват големи опашки. Обикновено те преминават за час-два, но без контрол няма как да се мине. Комисар Георгиев каза още, че не е много полезно пътуването през нощта, тъй като пътната връзка с Гърция през Златоград не е от най-добрите. Той препоръча да се шофира внимателно, както и да се оценят усилията на граничните служители, които правят всичко възможно за облекчаване на трафика.

 

Общият поток през границата увеличен с 10%


Комисар Георгиев обяви, че с 10% се увеличил общият пътникопоток между България и Гърция от началото на лятото спрямо същия период на миналата година. Наблюдава се и превес в броя на българите, които пътуват към Гърция с цел почивка и екскурзия. Най-натоварен е граничен пункт „Кулата", който поема около 55%о от общия трафик. Следва граничен пункт „Капитан Петко войвода", „Илинден", „Златоград" и „Ивайловград".




-----------------------------------------------------------------
Учете английски език през лятото в Британски съвет!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/7/11 22:26

    Споко дами и господа, отворят ли Маказа, този път ще буреняса или ще служи само на златоградчани и смолянчани.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/7/11 09:15

    То това е и замисъла, няма бунак който да се набута в тези урви, като има първокласен път.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/7/11 10:43

    докато отворят границата през Маказа има опасност пътя да изчезне под свляклата се почва от дъждовете и да бъде по трудно проходим от този през Златоград, но да се надяваме, че до септември ще го оправят и ще го отворят :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/7/11 12:36

    Ще го отворят спокойно, идват избори, Бойко няма да пропусне възможността да пререже още една лента.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/11 07:43

    Тази дестинация за Гърция се ползва основно от криви помаци,които през целия си живот не са напускали родното село и българи със селяндурски манталитет,които при всяка възможност, не пропускат да кажат че са почивали в южната ни съседка.Не забравяйте че там е както при нас в Долината на дълбоките гащи.Същия ландшафт,и същото население говорещо на гръцко-българопомашко произношение.Ако искате да се хвалите че сте били на море,идете на нашето черноморие или в района на Атина,ако искате да се пъчите че сте ходили в Гърция.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/7/11 09:25

    до ранобудния в 7 и 43

    Много си ...кух.Дестинацията се използа заради краткия път до коя да е точка на Гърция, а не щото някой ходи да си прави плажа в помашките села на Гърция. Хич не ми пука дали е долината на дълбоките гащи или силиконова долина при положение че си съкращавам пътя поне с 2 часа ако мина през Свиленград. А тази глупост да се ходи на море в Атина може да я роди само човек който е виждал столицата на гърците по телевизора. Амсалак, за твое сведение, атиняни ходят на море в Кавала и околността, щото там е най-хубавия залив в цяла Гърция. Ходи се и по островите, разбира се, но ако не знаеш на Керамоти има и летище и ферибот за всяка точка до която иска да стигне човек. Имаш ли представа колко румънски коли използват точно тази дестинация за която твърдиш че се използва "основно от криви помаци?" Байгън от разбирачи като теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/11 17:48

    Много як пример с мамалигарите.Бравос.По начина по който разсъждаваш,ми е ясно за какво отиваш в Гърция,а именно да си топнеш насрания задник,и да запишеш чалга участие по гръцките плажове.Явно съм улучил с това което съм писал, в десятката.То касае именно такива гащници като тебе.Идентифицирайки се с ромите от нашата северна съседка,ти ни поясняваш защо гърците ни смятат за цигани.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/7/11 13:40

    Твърдението ти, че северните ни съседи са цигани е доста повърхностно. Явно никога не си ходил там или да си срещал румънци. Това, че държавата им е една от страните с най-голям брой цигани не прави всички нейни граждани такива.
    За какво да ходя на море до Атина, като много по-близо, в района около Солун има достатъчно добри плажове.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.