До последно ще треперим за финансирането на парка

Държавата ще се опита чрез съда да си прибере скандалния парцел на брега на „Водното огледало", който в момента се води собственост на строителната компания „Устра". Това е схемата да не се платят милиони за обезщетение, да се узакони хидросъоръжението „Водно огледало", а и да няма риск за европейските средства, които ще бъдат усвоени за изграждането на парк „Арпезос Север", разкриха източници от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Днес в Кърджали трябва да бъде подписан Акт 16 за „Водното огледало", но един член на комисията ще парафира с особено мнение, научи още „24х7 Родопи".
„Така нареченото „Водно огледало" все още е в процедура по приемателна комисия в ДНСК за издаване на Акт 16, тъй като все още няма всички необходими документи за това. Свързани са с едно дело по собствеността", това заяви строителният министър Лиляна Павлова по време на  заседанието на Министерския съвет, на което беше решено да се изплатят 23 918 000 лева задължения по проект „Укрепване на бреговете на р. Арда в района на гр. Кърджали", както официално е вписан обектът.
Ще припомним, че заради въпросния парцел от 24 декара подсъдим е кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който беше пуснал докладна записка до министерствата на финансите и строителство за изплащане на близо 9 милиона лева на „Устра". Фирмата досега не е получавала пари, а имотът не е отчужден и подписването на Акт 16 е спорно, смятат юристи.
 За да не попадне под ударите на Европейската комисия, която следи как се изгражда парк „Арпезос Север", строителното министерство е завело дело, с което оспорва собствеността на „Устра" на брега на „Водното огледало". Хората на Лиляна Павлова разполагали с документи и твърдо вярвали, че ще спечелят делото.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/12 09:59

    За парк Арпезос Север човекът на Цветан Цветанов Тодор Бояджиев от Димитровград ще вземе 10 милиона лева. Догодина власта ще се смени. Ще има нова сензация, че парите на Европа са усвоени, а парцелът не е платен от държавата. И така Брюксел ще откаже финансирането и данъкоплатците ще платят от джоба си.
    Добре дошли в Бургаристан! Вчера крадоха, днес крадат, утре пак ще крадат.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/12 10:21

    Как меже такова не6о бе господа политици ,кметове и т.н.!!! По-лошото е че няма гражданско общество чисто от партиини схеми което да застане зад някаква позиция !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/12 10:39

    Държавата не е признала собственост на "Устра" върху въпросния парцел и това е основанието да не се изплати обещетение за отчуждение. Големият въпрос е как "Устра" е получила нотариален акт за земи, за които е ясно че не са платени в процеса на пр иватизация и кое е нотариусът, подписал този документ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/12 14:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.