Започна ремонтът на най-дългия въжен мост в България, съобщи за 24rodopi кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Съоръжението, чието разстояние между пилоните е 260 метра, е единственият достъп до село Лисиците. Със средства от общинския бюджет ще бъдат подменени всички изгнили и счупени дъски.

През 1993 година мостът, който свързва двата бряга на яз. "Студен кладенец", бе разрушен от водната стихия. В продължение на години жителите на Лисиците и Соколско ползваха лодки, за да стигнат до Широко поле, за което 24rodopi вече писа. Заради тежката ситуация в Лисиците, на трудно достъпния бряг останаха да живеят едва около 50 човека.

През годините мостът е бил туристическа атракция. До мястото се достига от Широко поле или по жп линията, като се слиза на спирка „Желязна врата" и се продължава в посока Широко поле. Мостът се вижда добре от линията. Най-красивата гледка е от крепостта "Моняк".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/12 08:34

    саварона да връща парите които ги взел за ремонт
    и за другия въжен мост 1000000 е взел предварително

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/12 09:03

    08:34 САМО АКО СА МУ ДАДЕНИ НАЛИ ТАКА

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/12 11:27

    Колко ще струва ремонта на моста, колко хора живеят в Лисиците и го ползват? Няма ли да е по-евтинко, ако им се купят апартаменти във "Възрожденци" на хорицата!?! Ей, не се накрадохте, а пасарелките в града, Асан да ги влаче!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/12 13:36

    Stiga ste pisali gluposti samo ,tozi most minavat mnogo turisti, i predi 3 godini az mu napravih v zimata profilakticen vremenen remont, nikoy da ne potsenyava tazi krasota tuk koyato e edna mnogo dobra previlegiya za nasiya rayon,,,gursel

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/12 22:07

    bravo, vestnik R24x7!
    iskame da znaem koi plasta, koi pravi, kolko vreme trae remonta, kolko vreme ste ima garantzia remonta?!
    imenata, snimkite na litzata, firmite - tabelata s info za remonta za mestnite hora i turistite bihme jelali da vidim horata ot bg narod - nali imame prava za free info?!

    ОтговорИзтриване
  6. ПЕЙЗАНА16/3/12 08:53

    НАЙ ДОБРЕ ЩЕ Е ДА ГИ ПРЕВОЗВАМЕ С ХЕЛИКОПТЕР
    ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ПО ЕВТИНО

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/3/12 18:59

    ne se e razru6il prez 1993-ta a nqkolko godini po-kasno i zagina edin 4ovek na ime ali ot selo lisicite..molq vi pi6ete dostoverni ne6ta...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/3/12 14:48

    Реджеб от с.Лисиците-лидер на ДПС-Кърджали !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.