До края на тази година Кърджали ще бъде газифициран, а първата копка на мащабния проект ще бъде направена в петък. Това обяви кметът на областния град инж.Хасан Азис. Етап №1 на проекта включва прокарване на 10-километрова отсечка, която да снабди с газ голяма част от училищата, детските градини, предприятия и административни сгради в града. Стойността на първия етап ще струва 5 млн.лв., а строителните работи ще се извършват от „Ситигаз България". Синьото гориво ще потече през тръбата от хранилището в района на село Седловина, като ще премине покрай ОЦК, пресече река Зимзеленска, продължава по улиците „Язовирска", „Бистрица", „Капитан Петко войвода", „Булаир" към бул."България" и достигне „Ген. Чернозубов". По думите на кмета през следващия отоплителен сезон, разходите на свързаните учреждения ще паднат между 30-50 на сто. Пренастройките в котелите ще включат единствено смяна на горелката, което по изчисления ще струва 8-10 хил.лв. Първите монтирани системи трябва да са готови през месеците септември-октомври. Фирмата ще наеме около 25 работници от Кърджали по време на дейностите по проекта. „Газификацията на града ще подобри стандарта на живот и ще привлече повече инвеститори", добави кметът Азис.
Следващият етап на проекта ще включи газификация на по-малки улици в Кърджали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/12 15:38

    Хаирлия да е!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/12 15:41

    Дано не остане само на хартия,де.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/12 17:14

    Когато Кмета ви каже нещо-погледнете слънцето!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/12 17:25

    я проучете колко пари излиза газифицирането на едно жилище и колко хора в Кърджали ще могат да си го позволят?То хубаво газта е бял хляб ама трябва да се вдигне малко стандарта(заплата)на Кърджалийци.Отделно цената на един кубик газ е близо 80-90 стотинки

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/12 17:50

    AMI APARTAMENTITE NI?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/3/12 19:54

    газификацията излиза около 4бона

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/12 22:16

    kmeta vmesto da harchi da vzeme da si sabere dalga ot 800 000 leva ot neplatenidanaci ot ORFEY, A NE DA HARCHI OT NASHITE DANACI...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/3/12 01:20

    pak tozi selianin Ozkan priatel na kmeta vzima pora4kata

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/3/12 01:40

    Hasancho pak nameri ot kade da shtipne nqkvo milionche

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/3/12 11:00

    Затвори трябват на тази държава.Затвора да е частен да видиш излизане ще омали тогава за тебе кмете и за обкръжението ти,мистър 15%.Защото толкова взимаш от всяка обществена поръчка.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.