Ако някой си мисли, че е в ход сложен сценарий на Ахмед Доган по казуса „Кърджали", просто не е в час. Лидерът дори не се интересува от детайлите на вървящата в момента игра на партийния фронт край Арда. Оставил е всичко да се координира и инспектира на по-ниските етажи в централата (да му мисли сценаристът Рушен Риза).
И знае много добре, че
магическото в изборните победи на ДПС е самата марка „ДПС"
и никакви кадри – от местния спонсор на партията до местния председател, от бившия министър до бившата „дясна ръка" на Сокола, нямат значение. За българските турци важна е само марката „ДПС".
Другото е, че българските турци, но и всички играчи на българския политически небосклон с възможности за по-аналитичен прочит на темата „Турците в България", признават:
Ако го няма Доган, ДПС ще залезе!
Изхождайки от всичко това, в нощта на тежките номинации в така нар. „Сараи на Доган", когато лидерът на ДПС удари тежки политически шамари на актива си в Източните Родопи,  самият той прецени, че най-удачното обяснение е в следната притча:
Вървял един мъж, носейки на рамо чувал, пълен с плъхове. На всеки 10 метра спирал, разтръсквал чувала и го удрял в земята.
Видял го един човек и го попитал:
-          Защо правиш така?
 Той отговорил:
-          Ако не го правя, плъховете първо ще изядат мен, а после ще започнат да се изяждат помежду си.
 Месеци по-късно ситуацията е следната: Плъховете вече не са в чувала, но са се наредили на опашка пак да скокнат вътре. Те са гладни, нервни, но и по-подготвени, което ги прави по-опасни. Показват всички признаци за Действие 1: Изгризване на чувала; за Действие 2: Изгризване на врата на човека, който ги носи на рамо; Действие 3: Изгризване на партията. И чак след това е самоизяждането.
Какво му остава на Доган, освен да каже:
Хайде, изяжте се, щом искате!
Оцелелите ще се наредят под знамето на ДПС. А и винаги има кой да ги смени. Важни са трите букви и Доган.
Въобще, положението стана Yeyin kam kendinizi!(б. р. – игра на думи, в която е използвана любимата на младите хора в региона паразитна форма „кам”. Може да се преведе като „Ха изяжте се сега, да ви видим”!”)


От редакцията
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

42 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/3/12 08:54

    KREPOSTTA NA DONOSNITSITE AHMET DOAN İ KASIM DAL PADNA NA İZBORİTE ZA PARLAMENTA GERB 3 DUPESE 1 ENP 1 HORATA VEÇE RAZBRAHA KOY KAKIV E İ KIRDJALİYTSİ SIBUDETE SE TE Sİ İGRAYAT S VAS KATO KOTKA S MİŞKA KAK Vİ İZHVIRLİHA NA ULİTSATA DUPESE NE E PARTİYA A SİGANSKİ SISTAV XA XA XA XA.

    ОтговорИзтриване
  2. ЗАХАРИЕВ13/3/12 09:00

    Само така Догане, мачкаи ги

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/3/12 09:01

    Точно така, двата лагера мишоци да се изядат, а в партията на преден план да излязат чистите, некорумпираните, усмихнатите, уважаващите околните, уважаващите мнението на другия. Хората, които знаят какво е БАЛАНС!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/3/12 09:25

    SİVİTE VILTSİ SE PREVIRNAHA NA SİVİ ÇAKALİ V DPS SKORO ŞTE SA SİVİ LİSİTSİ ŞTE TIRSYAT DUPKİ ZA KRİENE EVALLA NA B.BORİSOV XA XA XA XA.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/3/12 09:32

    EHLİMAN Tİ DOBRE SVİRİŞ VZEMETE Sİ EDNA MEÇKA S BAHAR PALOVA İ VELAYDİN İ OT SELO NA SELO DA SIBİRATE PARİ ZA NOVATA PARTİYA HORATA OTDAVNA NE SA VİDYALİ DA İGRAE MEÇKA SİGANİTE DOBRE RAZBİRAT OT MEÇKİ PORIÇİ Sİ EDNA MEÇKA V SOFİYA SEŞTAŞ SE ZA KOY STAVA VIPROS A.DOAN.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/3/12 09:46

    Dobre, 4e se izqdoha edin drug ta g-n Dogan pak se poqvi. Ina4e nqma6e da go vidim 4ak do sledva6tite izbori.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/3/12 09:53

    Balans nyama da ima nikoga kakto virvi,vinovnite si pravyat koto iskat,mackatsi svoya izbiratel za licnoto zabogatyavane,,,tova li e demokratsiya... ----GURSEL

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/3/12 09:53

    ДВАМА СЕ БИЯТ, ТРЯТИЯ ПЕЧЕЛИ - НА ТОВА ЛИ СИ ИГРАЕТЕ В ДПС КЪРДЖАЛИ, ЗАЩО НЕ ОСТАВИТЕ ИГРАТА.
    ЗАЕМЕТЕ СЕ СЕРИОЗНО ДА РАБОТИТЕ.НАБЛИЖАВАТ ТЕЖКИ П-НИ ИЗБОРИ.КАК ЩЕ ГЛЕДАТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА В ОЧИТЕ.ОНЕЗИ,КОИТО ВЯРВАХА НА ВАС И НА ВАШИТЕ ИДЕИ.Г-Н ДОГАН, КАКВО ЧАКАТЕ И ВИЕ, НИМА ИСКАТЕ ПОЛУГРАМОТНИЯ ЕКИП НА ХАСАН ДА СЪСИПЕ И УНИЩОЖИ ДО КРАЙ И МАЛКАТА НАДЕЖДА ОСТАНАЛА У ХОРАТА.АКО Е ТАКА И ВИЕ СИ ВЪРВЕТЕ.НИКОЙ НЕ НЕЗАМЕНИМ, ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКО РАЗУМЕН И БЛАГОРОДЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА РЪКОВОДИ НАШАТА ПАРТИЯ, ПАРТИЯТА НА ИЗСТРАДАЛИТЕ ТУЦИ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/3/12 10:07

    как може да пускате коментари на турски език

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/3/12 10:12

    Г-Н ДОГАН, КАК СЕ СТИГНА ДО ТОВА,ЧЕ ДОПУСНАХТЕ ХОРА КАТО ИЗКЛЮЧЕНИТЕ МЕРЗАВЦИ ДА ОСТАНАТ ТОЛКОВА ГОДИНИ В РЕДОВЕТЕ НА ДВИЖЕНИЕТО. ТА ТЕ МАЧКАХА И НЕДАВАХА ВЪЗМОЖНОСТ НА МОЖЕЩИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ДЕПЕСАРИ ДА РАБОТЯТ И С ЧЕСТЕН ТРУД ДА ПЕЧЕЛЯТ ХЛЯБА СИ.СЕГА ПОСТАВЯТ ВСИЧКИ ДЕПЕСАРИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ, НО НЕЕ ТАКА. ВСЕ ОЩЕ ИМА КАДЪРНИ ХОРА ДЕТО С ЧЕСТ ЩЕ РАБОТЯТ ДВИЖЕНИЕТО. ЗДРАВАТА РЪКА НА РАИФ МУСТАФА ЩЕ ПОСТИГНЕ ТОВА. ХОРАТА ВЯРВАТ В НЕГО, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ БЪЛГАРИ, ТУРЦИ, ЦИГАНИ, АРМЕЙЦИ И ДР.ВСЛУШАЙТЕ СЕ В ГЛАСА НА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И НЯМА ДА СБЪРКАТЕ.НЕКА ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ХАСАН АЗИС СЕ ОКАЗА ЕДНА ВЪРЛА, КОЯТО С ЦЕТА НА ВСИЧКО ИСКА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/3/12 10:18

    ИДВА РЕД НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРЕДИТЕЛ В ДПС - РЕМЗИ ОСРАН-НЕГРАМОТНИКА!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/3/12 10:46

    Кметовете са заплашвани от хасанчо и неговите кучета, ако не бъдат послушни кметствата няма да видят нито вода нито пътища, нито бюджет, това е стара практика.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/3/12 10:52

    Всяко крива успоредна на линията на партията е права.
    Ще мълчите и под строй ще вървите.
    Ако искате права и демокрация направете си партии.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/3/12 11:03

    били събрали кметове и месни прецедатели.всички много добре знаем как са избрани тези в селата на тези около х азис на изборите поне 30%от гласовете на избирателите гласуваха за ГЕРБ от там си направете сметка колко от народа е гласувал за тях и колко за ДПС.откак са минали изборите едно събрание на местен съвет не са направи как тогава ги събират за да искат подкрепа.по този начин всеки може да събере може никой не е питал обикножения член

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/3/12 11:21

    Ahmet dogan mnogo se tirsi kirdjali ama nyama da se bornem niye ahmet dogan neznae kakvo pravi kradat parite na dirjavara sis prezidenta

    ОтговорИзтриване
  16. ПЕЙЗАНА13/3/12 11:34

    Да направим кмет Сульо който ремонтира велосипеди до джамията

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/3/12 11:57

    po printsip toy t.e. dogan obri6ta vnimanie na vseki tolkova kolkoto zaslujava. no neka obirne malko vnimanie i na dr. strukturi

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/3/12 12:03

    И на теб ще ти се ебе майката, администраторе, дето не публикуваш коментарите против доносниците!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/3/12 12:05

    K.I.A



    Редакцията много Ви ти се молим,друг път да не слагате всичкото Турчин в един кюп..

    Защото както сите Българи не са Каманисти,така е същото при Турците...

    Може да пишете "Избирателите на ДПС"...


    Не вЕрвам язи...!?!

    ДПС-пишман Политиканти нещо искат да вдигнат бунт май?

    Бастър копче тук:


    http://www.segabg.com/article.php?id=592892

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/3/12 12:16

    аааа, нима незнаете, дпс предпочетоха да издигнат послушковците за селски кмет, а онези които говореха много ги потупаха по рамото и им казаха да почакат до следващите избори.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/3/12 12:24

    НУРХАН: Разбрахме вече, че недоволните щели да обжалват.Абе хора Вие нормални ли сте ? Не разбрахте ли,че цялата работа идва от Доган-агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. ? Какво ще обжалвате и пред кого ще обжалвате ? Всички разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като “спасител“ само Вие не го разбрахте това,или така ви изнася.КОЛКОТО И ДА НЕ МУ СЕ ИСКА НА АГЕНТА ДОГАН КАСИМ ДАЛ ЩЕ Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ДПС !

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/3/12 13:14

    Това е последното предопреждение за Доган.Ако продължава да пласира възродители като Раиф Мустафа в ръководните кадри на ДПС Кърджали ще загуби. Народът вече не може да понася такива мизерници възродители като'раиф'.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/3/12 13:15

    ALLAH TURK'U KORUSUN VE YUCELTSIN ...cCc

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/3/12 13:18

    Днешните народни преставители на ДПС Кърджалийско трябва да напуснат партията. Никой не иска да ги вижда. Ако Доган не се съобрази с искането на народа учасниците в изборите ще намалеят да %10 процента. Той зане кокво значи това.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/3/12 13:28

    za6to samo pi6ete za kirdjali , ami dr. strukturi sa vsi6tiya hal be hora ,ama deputatite i kmetovete sa vinovni

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/3/12 15:50

    Бахти жълтата статия,абе илхане ти регионален вестник ли пишиеш или пишес за вестмник шок бе?

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен13/3/12 17:52

    Kakvo iskate ot Raif be hora.Ta toy iska da se vivede red v taya obstina.Ne vijdateli kakvo stava v tazi obstina dokarana e pocti do falit.Batko Raif izkari na byal svyat dalaverite na Hasan Azis i na horata okolo negovoto obkrijeniye i togava naselenito ste razbere za kakvo stava vipros.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен13/3/12 18:05

    MUHAREM MUHAREM Tova,momche ne stava za taq rabota,TOJ e postaven na tozi post ,da dava porychkite na firmite na Dogan .... dolu DOGAN,dolu Dal.....samo Kyrdjali,tiq pomiqri ,da si hodqt na sever....da jivee kyrdjalijskata partiq ......NARODNA PARTIQ NA SPRAVEDLIVOSTA I BLAGODENSTVIETO....NPSB,NPSB,NPSB,NPSB,NPSB

    AWTOR OVERUM

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен13/3/12 18:20

    Ти дето говориш за Сулъо,знаеш ли ,че той е от ,много стар турски род ,той е Кърджалия от двеста години ,а ти сигурно си накой кюилия ,това го пише Българин да знаеш ,аз заставам зад Сулъо защото е от Кърджали и сигурно е десет пъти по-интилигентен от теб.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен13/3/12 19:18

    Samo Raif Mustafa moje da se spravi s situatsiyata v Kardlali.Stiga ste pisali gluposti toy ne e ucastval v vazroditelniya proses.Zlobari ne ocernyayte edin svesten covek.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен13/3/12 20:00

    Доган=ДС! ДС=Тормоз и мачкане на обикновените турци ! DS rezileri, bita secimlerde Kasim Dala vereceiz oylarimizi!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен13/3/12 21:20

    logichno e da se razpadne dps!...vse edno da gori pechka pod pokriva na pazara i da e goresto na horata tam prez zimata samo s edin pokriv!

    tvarde mnogo energia na mnogo hora ot bg narod gori na vyatara s dps .... sami i nezavisimi silnite, sposobnite,
    profesionalistite,
    patriotite,
    dokazalite se s visok lichen moral
    uspeshni hora, s uspeshen biznes, s semeistva , detza... - te sa horata, koito ste aktivizirat i nauchat i drugite kak da jiveyat i da se radvat na hubav, bogat,stastliv jivot v chista krasiva reformirana Balgaria!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен13/3/12 23:03

    _)_, ,), _)_ _)_ .I. за Доган.

    ОтговорИзтриване
  34. ЗАХАРИЕВ13/3/12 23:41

    Доган аби е пич само той има акъл и може да оправи страната

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен14/3/12 07:25

    Доган=ДС! ДС=Тормоз и мачкане на обикновените турци ! DS rezileri, bita secimlerde Kasim Dala vereceiz oylarimizi!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен14/3/12 11:12

    НУРХАН:Разбрахме вече, че недоволните щели да обжалват.Абе хора Вие нормални ли сте ? Не разбрахте ли,че цялата работа идва от Доган-агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. ? Какво ще обжалвате и пред кого ще обжалвате ? Всички разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като \“спасител\“ само Вие не го разбрахте това,или така ви изнася.А някой дали се е замислял защо някои хора знаейки истината все още му се кланят на този доносник, а в същото време знаейки, че Касим Дал казва истините озлобяха срещу него, а само преди няколко години когато чуваха името му ставаха на крак ?

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен18/3/12 20:20

    Ехлимане,един съвет от батко ти Хасан. доносника Доган я изкара, я не изкара до конференицията през месец май.Откажи се от вярноста си към този резил и се преориентрирай към Касим Дал.Побързай да не стане стане късно!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен21/3/12 16:14

    НУРХАН: Разбрахме вече че касимчо далламата е един некадърник и нанкьор кьопече.20 години криеки се зад гърба на Доган се правеше на политик та чак кога Доган го изрита изведнъж дтана гОЛЯм дЕМОКРАт. До тогава не казваше че Доган е агент,кротуваше си като кьораво коте у мандра...

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен5/4/12 21:52

    Доган е агент на ДС още от 1974 г.като войник в трудови войски и е такъв до 1986 г.Колко хора е предал на ДС просто си нямате представа.Благодарение на вярната си служба към службите е уреден да завърщи и висшето си образование.Жалко ,че електората му не знае това негово минало и върви след него слепешката.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен12/4/12 10:36

    Г-н Доган вашите кметове едни съветници избират да ти се повръща като в Момчилград -сервитьор -доди -мехмед в мааказа

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен6/5/12 23:49

    dogane , mrazq te mnogo tvoita mamica...

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен23/8/12 12:07

    СЪГРАЖДАНИ ОТ ТУРСКИЯ ЕТНОС ИЗРАСНАЛ СЪМ И ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ЖИВЕЯ В КЪРДЖАЛИ БЯХ СВИДЕТЕЛ НА МНОГО СЦЕНИ В ПЕРИОДА 84/89 Г ПИТАМ ВИ ? НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА МИ ОТГОВАРЯТЕ ПОМИСЛЕТЕ .
    КАК СТАНА ТАКА ЧЕ ЖЕРТВАТА /ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ДПС/ И ПАЛАЧА /БСП/ СЕ ПРЕГЪРНАХА ИТАЗИ ПРЕГРЪТКА ТРАЕ 20 Г. ТОЗИ ОТГОВОР ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ ПРАВИЯ ПЪТ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.