Неизвестните пред ОЦК-заплатите на работниците и съдбата на завода продължават. От понеделник недоволството на металурзите ще блокира главния път Кърджали-Хасково, обявиха служители на завода.
Днес те се събраха пред сградата на областна и общинска администрации, но не за да протестират. „Ние благодарим на областния управител и кмета на града, че застанаха зад нас. Те са единственото ни спасение, затова и сме се събрали тук", каза пред губернатора Бельо Стайков от КНСБ. Иванка Таушанова заяви, че всеки ден контактува с изпълнителния директор на завода Славея Стоянова относно изплащането на дължимите заплати на работниците. Чаканият банков заем от страна на дружеството обаче още не е факт. „От 40 години в момента цената на металите е най-висока на световните борси. Банките сами се надпреварват да дадат заем на Захариев, защото това им е гарантирана печалба. По наша информация дори той вече му е отпуснат, но Захариев дължи пари на кой ли не", каза Стайков. Междувременно вече е изтекъл срокът на Инспекцията по труда по предписанието да се изплатят възнагражденията на работниците. В момента дружеството дължи глоба от 10 000 лева заради неизпълнението му, заяви директорът Костадин Стратиев. По думите му, близо 100 акта са направени от Инспекцията на ОЦК в последните 2 години, като половината от тях касаят неизплащане на трудови възнаграждения. „Ръководството обжалва всеки един акт, накрая минаваме към принудително събиране. Досега са издължени 70 000 лева, а глобите са за над 100. Нашите правомощия се изчерпват единствено с това. Съветвам работниците да заведат дела срещу дружеството", допълни Стратиев.


-----------------------------------------------------------------
4 дни в Дубровник на Великден! Чартърен полет на 12.04 – от 199€.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/3/12 18:09

    И какво като затворите пътя? Захариев какво ще разбере от това?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/12 18:36

    Тая шибана инспекция пък само глобява и никаква работа не върши...мърши!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/12 18:45

    Много тъпо решение.Защо настройвате хората срещу вас?И какво ще постигнете с това.Явно медийната изява е по важна за вас от това да създавате проблеми на нищо неподозиращи хора.Не изливайте негудованието си върху тях.Не се превръщайте в Захариеци!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/12 19:05

    захариев с малко (з) ще прави в ОЦК - КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ..да му бачкат без заплати и да му мълчат .

    ОтговорИзтриване
  5. цирея16/3/12 19:54

    Време е майките да ви успокоят.Къде си Марге,или глада на нещастните хора те изплаши.Къде са кръвопийците псевдо еколози,които лееха кървави сълзи за децата си,но не и за децата на металурзите,които в скоро време ще умират, не от липса на въздух,а от липса на храна в 20-ти век.Дано сте осъзнали мизерната си теза,на псевдоекологията.Време ви е да изживеете пировата си победа,ОЦК умря и дано се чувствате по щастливи,заобиколени от нещастни хора.Поне едни да са доволни,псевдомайките.

    ОтговорИзтриване
  6. ЗАХАРИЕВ16/3/12 22:07

    Щом има пенсионери да работят ,значи е хубаво , а младите щом мислят за стачки ,да стачкуват

    ОтговорИзтриване
  7. Пенсионерсия клуб16/3/12 22:11

    Предлагаме Стойчо девятката да оглави протеста

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/3/12 22:39

    Абе цирей,Меги-Маргото има позиция и я изразява с личната си чест и достойнство,а за теб е най лесно да разхохождаш пръстите си по клавиатурата.Ти си уродлива егоистична амеба,която мисли единствено и само за мизерната си заплатка,подкована от творението на твоя труд изразен в унищожаване на природата,нещо което ти май никога няма да разбереш,защото явно за теб най важното е търбуха ти да е пълен с хляб и лой.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/3/12 23:01

    Цирей, четях ти мненията с интерес до този горе. По-тъп постинг не съм виждал през живота си. Децата на работещите в ОЦК щели да умрат от глад, но за сметка на това пък щели да живеят децата, които от тук нататък ще дишат чист въздух...
    Първо, нито едно дете не е умряло от глад в тази страна. Второ, ако е по-важно наистина да има работа, независимо при какви обстоятелства и за сметка на здравето на хиляди хора защо тогава години наред крумовградчани се опъват за златодобива!? На всичкото отгоре в никакъв случай няма да им се замърси нито земята, нито водата, поне не и с тежки метали. Нито едно дете там няма да има превишение на олово в кръвта си и въпреки всичко се казва "не на златодобива". Значи там хората оставят децата си да умират от глад, но дишат чист въздух, ли???? И друго - тези, които никога не са работили в ОЦК и са без работа обаче така или иначе, мислиш ли, че са си оставили децата им да умират от глад??? И последно - ами работете си бе, щом ви е добре да работите без заплати, но децата ви не умират от глад...чудно всъщност с какво ги изхранвате, при положение, че работите бадева на чорбаджията...
    Ех, цирей, цирей...ти всъщност трябва да бъдеш изрязан...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/3/12 23:21

    цирей,добре,че не си Захариев.Нещо май си яхнал гребена на личната си вълна и явно не знаеш къде се намираш.Не си мисли,че си Пилона на ОЦК и не се прави на велик ,защото все още не си попаднал в месомелачката на Роберто Младенов.Бедна ти е фантазията,каква македонска наденица ще излезе от теб.
    Офф прощавай за комплимента,ти беше от категорията,сланина с морска сол и лук.

    ОтговорИзтриване
  11. цирея17/3/12 03:28

    Радвам се за кой ли път, че изразихте реалната си същност тук.Вие наистина сте дребни, малки злобни и нищожни джуджета,обсебени от собствената си комплексарщина.Хората наистина са ви преценили,и за ваше неудоволствие,каузата ви е мъртва.Нямате последователи,а и как бихте имали,след като сте обсебени от собствения си егоизъм и селяндурска простотия.Като сте толкова смели изразители на истината,защо не направите контра митинг, против каузата на работниците в ОЦК,с вашия флагман Меги-Маргото.Ще бъдете наистина удовлетворени, от сблъсъка на реалните позиции.Нали сте много смели и убедени в правотата си,покрай това може да спечелите последователи и от завода.Ако не друго,то ще получите истинска любов и разбиране,бъдете сигурни в това.

    ОтговорИзтриване
  12. ПЕЙЗАНА17/3/12 09:02

    Закриване на завода ,искаме чист въздух

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/3/12 11:46

    цирея да ти излезнат 100 цирея на дупето

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/3/12 19:08

    Маргото уреди мъжлето си като митничар в "Столичани в повече" и подви байряка нещо.Беджито и той без нея не се вясва-страх го е (винаги си е бил така).Бившия милиционер и него го няма никакъв-явно напълни кесията.Абе комитета се срина за съжаление.Явно това са майките :)

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/3/12 11:17

    Браво Бельо! Не отстъпвайте!Само напред!

    ОтговорИзтриване
  16. инж Илиев18/3/12 22:15

    Само Стойчо девятката може да изведе завода от този батак
    А Пейзана като негов комшия да го направим зам кмет

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.