Няма да е преувеличено ако се каже, че обявилите се за десни български политици задават един модел на политическо поведение, който се оформя от изключително непродуктивен принцип: мислят едно, планират друго, говорят трето, правят четвърто, а се случва като резултат нещо съвсем друго- нека го наречем пето.
Приема се с охота и се практикува от почти всички. Примери - дал Господ, но недопустимите коалиции на българските „десни", дори само по време на последните избори, са стъписващи. „Община Кърджали е управлявана добре от кмета Хасан Азис. Хасан Азис е най-успешният кмет и Кърджали заслужава неговото управление да продължи".
Това не са думи на Ахмед Доган, това са думи на кандидата на Сините за президент Румен Христов, казани на 4 октомври 2011 г. при откриването на кампанията на ДПС-кандидата за трети мандат за кмет на града Азис. Най-подчертаваната зависимост на Румен Христов, откакто го реновираха в политиката е, че той е сред „ДПС квотата" вдясно. След този шлейф да се изтъпаниш и да заявиш подкрепа за знаков, чист ДПС кандидат е, меко казано, демонстрация на политическо късогледство. При това в компанията на местния лидер и водач на листата на СДС в Кърджали Дора Христова - една истинска Дита Фон Тийз на българското дясно.
Някой да има съмнение, че става дума за договорка между „мизионерите" вдясно и „либералния вектор"? Хасан Азис наистина спечели трети мандат, едва ли с гласовете на тези хора, но злото бе сътворено и пуснато на свобода - да трови и съсипва и малкото останали привърженици на Сините в региона. Както при всяка сделка и при тази си има цена.
Две седмици след изборите се разбра, че единственият истински печеливш от нея е въпросната Дора Христова - шефката на СДС в Кърджали, която стана управител на новия Областен информационен център. Процедурата за избор на персонал в Областните информационни центрове се прави от комисия, назначена от кмета на община Кърджали. Толкоз. Как го беше казал Бай Ганьо: "Па и за почитание, ако дойде думата, аз пак не се давам. Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?".
Същата Дора Христова беше съветник и през мандата 2007-2001 и редовно и безрезервно, но вероятно не безкористно, подкрепяше всеки бюджет на мнозинството от ДПС в тази община.
Предишният председател на СДС Пламен Юруков в навечерието на предишните местни избори 2007 г. също каза в прав текст „че допуска партията му да се яви заедно с ДПС на изборите в Кърджали. Той не смята, че има доказателства за обръчите от фирми на Доган и казва, че СДС ще бъде гаранцията срещу явлението"?!

 

Вестник „Република"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/12 08:50

    Доре,Доре има ли кой да ти вярва още.Келепира,келепира те е водил винаги,както и всички в политиката.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/12 09:58

    Така е досника с доносниците. Мястото на агент Дора е в ДПС.

    ОтговорИзтриване
  3. Сидеров15/3/12 10:22

    Това СДС на Агопа ли е или на инж Илиев ,нали и те станаха няколко като БЗНС

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/12 10:59

    Затвори трябват на тази държава.Затвора да е частен да видиш излизане ще омали тогава за тебе кмете и за обкръжението ти,мистър 15%.Защото толкова взимаш от всяка обществена поръчка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/12 12:45

    На всички избори до сега съм гласувал за СДС. На всички, но не и на последните. Причината за развода ми със СДС са действията на местната организация - извънредно необмислени и нелогични. А иначе определям себе си като тъмносин.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/3/12 13:51

    В Кърджали има сини и тъмносини,но не и СДС-ри.Сините сме хора с манталитет и морал,а не хамелиони,дупедавци и продажници.Чичолина има по висок морал от вас измислени "демократи" от СДС.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/3/12 14:08

    Istinskite sds risa okolo agop toes demokrati za silna bilgariya

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/3/12 15:49

    그것은 위의 코멘트를 인정하기 때문에

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/3/12 21:09

    какво беше това сдс има ли още нещастници като дора христова.пази боже.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.