Оборотите на кафенета, нощни клубове, пицарии и ресторанти за първите два месеца на 2012-та отстъпват чувствително на приходите, които са отбелязани за същия период на 2011-та година. Това споделиха за 24rodopi от Асоциацията на собствениците на заведения в Кърджали.

„В града кризата е осезателна във всички сфери, като един от най-пострадалите сектори е техният", посочил Николай Делчев, председател на местното сдружение, на национален форум на браншовата асоциация.

„Кризата се усеща много повече в по-малките градове и селата, където и преди това хората не са живели в охолство. Оборотите на заведенията определено спаднаха, някои обекти дори затвориха", твърди Делчев.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/12 08:49

    Да бе,спаднали им оборотите :) В което и заведение да влезеш е пълно с хора.Даже им се чудя и на хората...Уж нямали пари,а заведенията пълни.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/12 09:01

    То не може в града безработица, а кафетата и баровете пални.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/12 09:13

    За сметка на това пък обектите за хазартни игри,разположени на нтай - удобните,на-оживени и комуканитивни места не затварят.Да се чуди човек как основно бедни намират пари да консумират услугите им с часове...освен ако не харчат в тях социалните помощи,взети от парите на други бедни.Смешните закани на г- Дянков тези обекти да бъдат извадени от жилищните квартали с тези текстове от новия Закон за хазарта даже не подлежат на коментар.Това на което свикват децата от ранна възраст наблюдавайки игралните зали волю или не волю изобщо не ги стимулира да учат и работят.Крехката детска психика заживява с мисълта за лесна печалба и променя мисленето на подрастващите за поколения напред....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/3/12 10:05

    Да, заведенията са пълни, но какво от това. Какво консумират? Едно кафе за 2 часа. После една вода в друго заведение за още 2 часа.
    Младите хора нямат работа. И положениет остава още по-драматично.
    ГЕРБ съсипва държавата.
    Данъчни и разни там още инспектори от наказателни групи обикалят фирмите и заведенията и наказат с глоби за щяло и нещяло. Пълнят бюджета, защото правителството изпапка резерва. Катаджиите глобяват наред. Пак да има пари за правителството.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/3/12 17:03

    Когато си дойдем в отпуск от гурбет за всеки ден от седмицата си мисля че е неделя защото кафенетата са пълни с хора, но аз мисля че кафенетата са пълни само заради безработицата. Много му е през оная работа за безработицата, че напускали младите града на СВЕТУЛКАТА от сл. Мост, не само млади и хора по на 50г напуснали града и продължават да напускат, само СВЕТУЛКАТА не вижда не забелязва не иска да вижда и да забелязва как хората напуснали Кърджали и продължават да напускат, а той продължава да се прави на доброутро с попа и мюфтията, шегува се подиграва се с гражданите, дано фактурата на тези шеги не му бъде дебела и тежка.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/3/12 17:23

    Нощните заведения защо се оплакват, постоянно са пълни с непълнолетни,сервират им алкохол,продават алкохол менте и не отчитат никъде парите от вход,както и крият обороти.Персонала им е назначен на два часа,не се плащат осигуровки,клиентите им паркират пред заведенията и полицията се прави че не вижда.Защо се оплакват от тези клубове не мога да разбера.Единствените пострадали са персонала на който рядко плащат,хората които живеят в близост до дискотеките както множеството боклуци след запоите. Вкарайте не щата в ред и всичко ще си дойде на местата.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/3/12 17:24

    Кога данъчните ще засекат оборотите на нашите нощни заведения,както правят по морето.Тогава ще се разбере че тоя просто е алчен за още.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/3/12 22:51

    никой от тия мундари в парламента няма сметка нещата да се вкарат в ред.в мътни води риба се хваща лесно,затова докато простия народ "мълчи" всичко ще си върви по старо му.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/3/12 07:37

    до 09,13 що не казваш нищо за компанията ,,пайнер,, и тектове от рода на,,що не си свалиш фанелката юнашка аз ще ти покажа мойта синя прашка,те не рушат ли крехката детска психика,

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/3/12 13:44

    ...а, гроздова сервирате ли ...?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/3/12 22:00

    bravo na 17.03 prav si, kmeta si pravi souto s popa i myuftiyata ce cak ni vtrisnaha i hiiic ne mu dreme siroko mu e okolo vrata

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/3/12 22:01

    bravo na 17.03 prav si, kmeta si pravi souto s popa i myuftiyata ce cak ni vtrisnaha i hiiic ne mu dreme siroko mu e okolo vrata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.