Компанията EVN увеличи режима на тока в „Горубсо – Мадан", с което започна пълненето на мините с вода, съобщава „Делник БГ".

От минното дружество настояват да се възстанови електрозахранването в подземните рудници, за да не се допуска наводняването им. От състоянието на минното дружеството зависело и бъдещето на ОЦК.

EVN увеличи режима на захранването от три на четири часа, което е много сериозен проблем. В момента в „Горубсо" с намален състав се опитват да поддържат отводняване, защото ако рудниците се наводнят – това вече ще е губещо за всички – и за протестиращите, и потенциални бъдещи купувачи, и за държавата. Най-страшният сценарий за предприятието в момента е наводняване на водовливния комплекс, което ще доведе до наводняване на помпите, които изхвърлят вода. Ако това се случи, дори когато вече има електрозахранване, тези помпи няма да могат да работят", заяви изпълнителния директор на „Горубсо – Мадан" Съби Кичуков.

Водовливните комплекси в предприятието са строени преди десетки години и са проектирани така, че водосборниците да могат да събират вода за четири часа.   

 Миньорите не са се отказали от основното си искане за получаване на дължимото им, но в момента надделява искането за отнемането на концесията.

Вече била финализирана сделка с банка за отпускане на кредит до няколко дни миньори и металурзи щели да си получат заплатите, обеща Кичуков.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/3/12 09:47

    Защо господа не помислихте за последствията предварително, а сега отново искате милост от енергоснабдяващото дружество?????Значи искате без да заплащате доставената ви енергия да работите, аработниците да работят без пари!!!!Е това го няма никъде да не си плащаш, а да молиш за милост!Сега разбирате ли безисходицата на работниците притиснати до стената от вашето безхаберие.Молете Захариев, не ЗАДЪЛЖЕТЕ ГО ДА СИ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ ЗАЩОТО ТЕ СИГУРНО СА БЕЗБРОЙ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/12 10:23

    да се нареже оцк за скрап и да се платят работните заплати на всички. оцк е на захариев, а мините са на концесия....това е единственият изход от цялата тъпа ситуация...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/12 10:28

    Редакцията дайте инфо, кога и при какви условия Захариев получи концесия за мините за жълти стотинки...кажете по кое време пишман инвеститора се сдоби с поредния подарък. Кажете как е възможно един човек да разграбва цялата държава2 Няма ли съд в Хага да го осъдят? Няма ли един човек да се намери да милее за тази държава? Омръзна ни и от пишман политици /всички от тройната коалиция/ дето освен да дърпат държавата назад нищо друго не правят!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/12 11:08

    аз ти давам инфо: 80% от акциите са собственост на „Интертръст Холдинг” от късната пролет на 2006 година...ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ /ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГЪРМЕНИ/ СА ИМ ДАЛИ И ОЦК И МИНИТЕ! Умни сте, правете си изводите сами!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/12 14:31

    захариев с малко (з) ще прави в ОЦК - КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ..да му бачкат без заплати и да му мълчат .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.