Социалистите продадоха Кърджали на ДПС, твърди народният представител и областен лидер на ГЕРБ

 

Интервю на народния представител Цвета Караянчева, дадено за столичен всекидневник

 

- Г-жо Караянчева, вие сте първата жена депутат извън ДПС, който посети изселниците ни в Турция. Защо толкова се впечатлиха от визитата ви?

- Аз съм човек, който познава бита и душевността на хората от смесените региони, и исках да се срещна с нашите изселници в Турция. Информацията, която те получават, е от ДПС. И реших да им разкажа лично какво е отношението на управляващите към българските граждани извън България. Дадох едно интервю за турския вестник "Гюн юзю" и ме поканиха от област Люлебургаз. Кметицата на Каваклъ ме покани да отпразнуваме заедно 8 март. Получих покана и от собственичката на вестника Есра Конджа, срещнах се с председателката на женската организация в региона на партията на Ердоган - Зейнеб Гюнюз. Видях се и бизнеса от региона. Те имат интерес към земеделието и животновъдството, медицината, индустрията.

Бяхме на среща с представители на управляващата партия и помолих да отидем да се срещнем с изселници от България. Направо оттам ме заведоха в изселническия квартал. За нашенците там казват, че са много работливи. Всяка къща е с дворче, с цветя, почувствах се като в България. Хората излязоха, като разбраха, че съм от България, имаше от Добрич, от Кърджали, от Търговище. Не знаеха от коя партия съм и ми казваха:

"Махайте ги тези депутати от ДПС, не искаме да ги виждаме." Но като разбраха, че съм от друга партия, дойдоха да си говорим.

- Защо имат такова отношение към ДПС?

- Защото ги търсят само за избори, за да им дадат насоки за кого да гласуват.

Най-важното е да се казва истината в очите им. А ДПС ги лъже, че демокрацията в България е в опасност. Дори Ремзи Осман беше казал за една турска медия, че ако спечели Плевнелиев, българските мюсюлмани няма да могат да се припознават като такива. А тази информация се връща и у нас, тук гледат турски телевизии много. Затова реших, че трябва да се появя и аз и да им кажа истината. В ГЕРБ не делим хората на българи или турци - проблемите ни са едни и същи.

И сега, и преди изборите им казвах: "Гласувайте за когото искате, но не по принуда, а по съвест.22 години в Кърджалийско гласуват по принуда.

Преди 2 седмици ми се обадиха от едно село - искали да правят подписка срещу кмета от ДПС. Питам ги защо тогава си го избраха, като знаят, че два мандата нищо не е направил. Госпожо, накараха ни, беше отговорът.

Не може две трети от селата да нямат канализация, а да се правят проекти, които не носят възвръщаемост. Вижте Водното огледало - какви пари може да носи на Кърджали? Никакви. Ами пазарът на производителите? Сега банката предстои да си го вземе, защото няма приходи. С всички тези пари, които са минали през общините на ДПС, ако бяха направили малки, но качествени проекти, Кърджалийска област щеше да е сред проспериращите.

- А как обяснихте на изселниците, че не могат да гласуват заради Изборния кодекс, който вие приехте?

- Те ще имат право да гласуват и за народни представители, и за президент. Няма как да гласуваш за кмет на град, където не живееш. Преди нас са минали от ДПС и са обяснили, че са им отнели права. Но като им кажеш истината и ги погледнеш в очите - разбират. Затова в ГЕРБ - Кърджали, има много българо-мохамедани, български мюсюлмани и ние сме железен юмрук, няма кой да вкара клин между нас, защото си казваме истината. Тази структура е моята гордост, вярвам си на хората, знам какво могат и как да се мотивират.

- А защо според вас Доган обезглави своята структура в Кърджали?

- Това са техни вътрешно-политически интриги, не искам думите ми да се свързват като намеса в тяхната партия. Имат проблеми и в структурата си, но мисля, че раздорите са от икономически зависимости, които във времето са се оформили, всеки дърпа към себе си.

- Това ли бе причината в Кърджали дълго време да не можете да си изберете шеф на общинския съвет?

- Винаги съм казвала, че БСП е партията, която продаде Кърджали на ДПС. При гласуването за председател на общинския съвет част от ДПС излязоха и благодарение на гласовете на БСП се стигна до избор. В ДПС се карат по между си, но БСП като техен достоен партньор подкрепи Ниязи Шекир. Същото стана и при гласуването за четвърти зам.-кмет на Кърджали. Не може община, която има толкова много задължения, да гласува 1400 лв. заплата на четвърти зам.-кмет. Част от ДПС пак излязоха, ГЕРБ бяхме твърдо против. Но БСП и ДПС никога не са се пускали от прегръдката, само привидно се говори, че нямат нищо общо в Кърджали.

Това ми е голямата болка - хората искат да чуят нещо различно от това, че Бойко ще им развали джамиите и ще им смени имената. ДПС ги кара под строй да слушат това. А като отида аз по селата, хората идват при мен спонтанно. В едно изцяло турско село дойдоха 150 души с развети знамена на ГЕРБ - изцяло турско село! Два дни преди изборите дойде ДПС с машината си за избори и заплахи, смачкаха ги и от тези 150 човека имахме само 30 гласа. Значи има смисъл да се работи. Тези 30 гласа на следващите избори ще станат 60.

Имам запис от джамия, в която имамът казва, че ако не са единни и не се подкрепят, ще им свалят тонколоните. На друго място в джамията са проповядвали подкрепа за бюлетина номер 8 (на ДПС).

В Джебелско направихме ифтар за Курбан Байрама в 38 джамии и в село Плазище си говорих много с една жена, ядохме заедно. И като минаха изборите, отивам пак при нея и тя ми казва: "Ох, ма, къзъм, пак направихме глупост, гласувахме за ДПС".

Питам я защо. "Още много ни е страх", отговори ми жената и ме моли да не им се сърдя.

Много е лесно да говорят за етническо напрежение и модел. Дори в речта на кмета Хасан Азис за 3 март се споменаваше често. Това са мантри, това са глупости, думи от езика на ДПС и националистически партии. Няма такова нещо, ние седим на масата един до друг, ние сме комшии, тя ме кани на Байрама, аз - на Великден. За етническо напрежение се говори по време на изборите.

ДПС не е направило нищо за субсидиите на тютюна. А аз се боря за хората, говорила съм и с Борисов, и с Дянков, до 31 март хората ще си получат субсидията от държавата. Област Кърджали стана част от дневния ред на правителството.

- Значи сте пробили крепостта на Доган?

- Ето това най-много ме обижда - тези хора не са електорат на Доган, те не са стока, те не са крепостни, няма вече бастион на Доган. В 7-те общински съвета имаме съветници и вече се съобразяват с нас.

- Как управляват вашите съветници заедно с тези от ДПС, имате даже един кмет?

- Да, имаме кмет в село Велишане. Когато падна първият сняг, пратили му един багер, който се счупил. Кметът ми звъни, че е откъснат от света. Обадих се в пътна инфраструктура - Кърджали, и сега първо това село чистят. Кметът вече си взе поука и не си мълчи и не се свива.

А нашите общински съветници не влизат в договорки. Сега ми предстои питане към кмета на Джебел Бахри Юмер защо в село Църквица в неговата община след края на изборите са им спрели тока и взели лампите, защото гласували за ГЕРБ. Не може така да се управлява. Говорят, че ГЕРБ им отрязал парите, не е вярно - има проекти за 7 млн. лв. в Джебелско, за Перперикон - 3,5 млн. Досега бяха свикнали всичко да се решава под масата. Ние успяхме да вкараме нещата в цивилизовани рамки, вече няма поръчки за определени фирми, както беше преди. Колко хора идваха да ми се оплакват, че знаеха кой ще спечели поръчката.

- Предстои смесено заседание на правителството с турското. Вашата визита имаше ли връзка с това?

- Имаме доста общи проблеми за решаване. Но моята мисия беше чисто човешка - да разкажа за новото лице на България и за управляващата партия ГЕРБ, да покажа, че не само ДПС мисли за българските мюсюлмани. И ще продължа с обиколките си из Турция. Дори поканихме дамите от Люлебургаз на фестивала на баницата на 26 май в Кърджали и те приеха с удоволствие.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

34 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/3/12 08:39

    Българин влиза в турска дискотека с потник, на който пише “Турците имат 3 проблема”. Приближава се един турчин и го поразбутва: - Какви проблеми имаме бе? - Това е първият ви проблем – много сте раздразнителни. След малко много турци наобиколили българина. - Какви проблеми имаме бе? – пита отново същият. - Това ви е вторият проблем – когато не можете да разрешите сами проблемите си, винаги викате някой. След известно време българинът си тръгнал, а отвън го чакали същите турци и всичките с ножове. - Това ви е третият проблем – на престрелка винаги идвате само с ножове. Или носите със себе си и кофата с вазелин!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/12 08:42

    Толкова много неща казани, а не става ясно тази жена от ГЕРБ депутат ли е или е в някакъв контролен орган на ДПС и БСП. Така политика не се прави, Караянчева. Гледай си своя двор, а не чуждия. Бъркай в своята паница, а не гледай завистливо в чуждата.
    Аз смятам и имам доказателства, че ГЕРБ са продали Кърджали на ДПС и ДПС. Фактите: Пребройте колко от шефовете на държавни служби в Кърджали са активисти на БСП и ДПС????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/12 08:58

    20 години един дол дренки - бокбуци

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/12 09:00

    Дай фактите ..доказателствата..много ми е интересно да ги видя.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/12 09:28

    До 08.39: Ние турците досега не сме викали никой да ни решава проблемите! Не сме викали нито Русия, нито цяла Европа, нито Америка. Присъствали сме в повече от половината на Европа и сме приносители на хигиена и култура. А кофата с вазелин носим за да мажем такива като тебе - тезеклии, т.е нечистоплътни!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/3/12 09:46

    Като няма кой да каже две добри думи за депутатката се налага да се хвали сама.Нищо че използва клишета и се бута където не и е рабатата.
    Посланието е ясно-Аз съм структурата и тя не може без мен.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/3/12 10:51

    А ето какво казва депутатката пред в-к "Гюнюзю":
    Günüyzü Gazetesi-nin son derece kaliteli ve dolu bir gazete olduğunu dile getiren Milletvekili Karayençeva: "Gazetenizin Bulgaristan temsicisi Nahit Doğu ile bir röportaj yaptık.Gazete sahibinin bayan olduğunu öğrenince ilgimi çekti.Ziyaret fikri de öyle gelişti.Dünya kadınlar gününde bir bayan gazete sahibi ile tanışmak istedim.Programın geri kalan kısmında da yine bölgedeki hanımlarla ve Kavaklı-daki hanım belediye başkanı ile görüşmeyi arzu ettim"dedi.
    И кое е вярно,"уважаема" г-жо?В крайна сметка
    те ли Ви поканиха или Вие пожелахте от чисто любопитство?Нещо май си противоречите...хм???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/3/12 11:00

    "Аз смятам и имам доказателства, че ГЕРБ са продали Кърджали на ДПС"

    Какво по-голямо доказателство от това, че продължават към община Кърджали да се водят 42 села, които реално решават избора за кмет на града. Трета година нищо по този въпрос. Селата трябва да си се отделят в отделна община, а към града да останат 3-4 с потенциал за квартали на града и това е. Не може в града ДПС да имат 7 000 гласа, но с 11 000 от селата да взимат властта в града. ГЕРБ са едни лицемери.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/3/12 11:12

    Много рано сте започнали предизборната кампания в Кърджалийско.
    Ех, този КОКАЛ!!!А досега ги мразехме съседите.За КОКЪЪЪЛА май всичко си струва.Голяма работа като си противоречим.Ние сме най-постоянни в непостоянството си.Ха,успех!И да не стане като на местните избори,еееееей!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/3/12 11:43

    Депутатите от ДПС и депутатката от Герб в ИР К-ли са страни на една и съща монета.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/3/12 12:50

    Прочети закона за административно- териториалното устройство и ще разбереш какъв е проблема. Само не ми казвай да го променят, защото това не става еййй, така. За да се отделят тези населени места инициативата трябва да тръгне от тях.

    По твоята логика ГЕРБ с кой се коалира, че измениха и приеха изборният кодекс?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/3/12 13:34

    Отиде Цвета да се поразвее и цял свмят трябва да разбере. Това дето го казва в интервюто сме го слушали по всякакви други поводи. Едно знае баба, едно бае...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/3/12 13:44

    Тъпи комунисти. Млъкнете и се засрамете!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/3/12 14:01

    Към 16/3/12 13:34
    Завиждаш нали? ха..ха..ха

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/3/12 16:10

    DO 08:39 problema e v vashite bolni glavi i mrasni dushi4ki kompleksirani ste do mozıka na kostite....Nali ste ste velika i slavna darjava s 1300 i kusur istoria ot koito 700 pod 4ujdo vladi4estvo...TÜRKİYE makar mno po mlada darjava s 1000 god istoria nikoga ne bila pod 4ujdo vladi4estvo i nikoga ne iz4ezvala ot kartata na evropa ....SVİNY gyvurska....ALLAH türkü korusun ve yüceltsin..

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/3/12 16:25

    към 14:01-Ако глупостта имаше криле,тя щеше да литне.Затова ли да завиждат хората?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/3/12 16:27

    "Прочети закона за административно- териториалното устройство и ще разбереш какъв е проблема. "

    Аз закона го знам. Но въпросът е, справедливо ли е села, които са на по 10 км. и повече от града и жителите на които никога не са идвали в града, нямат нищо общо с него, но пък определят кмета? Няма такъв друг град, гаранция. И в Пловдив и в София околните села са отделени в отделни общини. Никъде другаде няма такова разминаване. Сделката ГЕРБ-ДПС е факт, а с привидни конфликти се мъчат да се разграничат един от друг.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/3/12 16:40

    „Политици, изселници и медии в Турция впечатлени от визитата на народния представител Цвета Караянчева.“ С това започва съобщение от пресслужбата на партия ГЕРБ, разпратено до медиите, за посещението на депутата от управляващата партия в съседна Турция.

    Уф,бе!Сега ще гледаме пък да гласуват ли?!
    Срам ме е от това,което прави тази жена.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен16/3/12 17:29

    Затова в ГЕРБ - Кърджали, има много българо-мохамедани, български мюсюлмани
    ______________________________________

    А Турци няма ли? е тва ви е проблема че вместо да го погледнете в очите си о изтривате с парче от вестник Р.Дело.

    В Джебелско направихме ифтар за Курбан Байрама в 38 джамии и в село Плазище си говорих много с една жена, ядохме заедно
    _______________________________________

    Мдаааа, ифтара за Курбана изглежда е бил със охлюви проготвени по френска рецепта.

    Тази мадама нещо го кара през просото, трябваше да я вземат за икономическия форум в Катар.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/3/12 17:33

    НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРИ ИЛИ ТУРЦИ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ГЕРБ В КЪРДЖАЛИ И КЪРДЖАЛИЙСКО ДАЖЕ НЕ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ ВСИЧКО НАЗНАЧЕНО И НА ДОБРИ СЛУЖБИ СА ПОМАЦИ ЗАТОВА ТОВА В КЪРДЖАЛИ Е ПОМАШКА ПАРТИЯ МАЙ А Г-ЖО

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен16/3/12 19:41

    ах Караянчева ах

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен16/3/12 20:22

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен16/3/12 20:31

    До 16.27 напълно си прав до кога селата ще избират кмета на Кърджали.Не е справедливо чак от с.Миладиново да ми избират кмета на града.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен16/3/12 20:45

    Админа, защо ми изтрихте коментара? С какво съм нарушил правилата? Искам да ми отговорите?! Или вие сте поредният платен кефален сайт,който угодничи на управляващите!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен16/3/12 22:09

    Към 16/3/12 16:27

    Предварително се извинявам за дългия ( бих казал огромен) пост.

    Прав си не е честно и на мен не ми е приятно ( меко казано). А закона за ДАТУ важи за всички градове...включително и градовете които си изброил...какво си чел не знам, но Пловдив, Варна, София са разделени на райони, защото просто казано са големи ...ето -

    Чл. 10. (1) В столицата и в градовете с население над 300 000 души се създават райони.

    (2) Райони могат да се създават и в градовете с население над 100 000 души по решение на общинския съвет.



    Чл. 11. (1) Територията на района е част от територията, включена в строителните и землищните граници на града.

    (2) Наименованието на района се определя с акта за създаването.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен16/3/12 22:10

    Продължавам..


    Чл. 12. Условията за създаване на райони в големите градове са:

    1. наличие на население над 25 000 души в съответния район;

    2. възможност за райониране на територията на съответните градове съобразно действащите им общи градоустройствени планове и в съответствие с трайни природо-географски или инфраструктурни делители;

    3. наличие на изградена инфраструктура с районно значение за задоволяване на административни, социални и санитарно-хигиенни потребности.



    Чл. 13. (1) Редът за създаване на район е:

    1. общинският съвет по предложение на кмета на общината обсъжда проект за деление на града на райони и приема решение;

    2. решението по т. 1 се изпраща за обнародване в "Държавен вестник" чрез областния управител, който се произнася по законосъобразността му в 14-дневен срок от датата на получаването му;

    3. решението по т. 1 влиза в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".

    (2) Териториалното деление на столичната община и на градовете с население над 300 000 души се извършва със закон.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен16/3/12 22:10

    и пак...


    Тук ти копвам да прочетеш вариянтите с които може да се определи дадено населено място като самостоятелна община -

    Чл. 8. (1) Условията за създаване на нова община са:

    1. (изм. - ДВ, бр. 154 от 1998 г.) наличие на население над 6000 души общо в населените места, които ще бъдат включени в общината;

    2. наличие на населено място - традиционен обединяващ център с изградена социална и техническа инфраструктура, осигуряваща обслужването на населението;

    3. включване на всички съседни населени места, за които не съществуват условия за създаване на отделна община или които не могат да се присъединят към друга съседна община;

    4. (изм. и доп. - ДВ, бр. 154 от 1998 г.) максимална пътно-транспортна отдалеченост на населените места от центъра на общината не повече от 40 км.

    5. (нова - ДВ, бр. 154 от 1998 г.) доказана възможност за финансиране на разходите на новосъздаващата се община със собствени приходи в размер не по-малко от половината от средния за общините, предвиден в утвърдения за съответната година републикански бюджет.

    (2) (Нова - ДВ, бр. 154 от 1998 г.) Условията на ал. 1 важат и за общината, от която се отделят населените места.

    (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 154 от 1998 г.) В случаите, когато географски, стопански, комуникационни, исторически и други причини правят невъзможно изпълнението на някои от условията по ал. 1, Министерският съвет може да вземе решение за създаване на нова община по реда на чл. 9.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен16/3/12 22:11

    И последно...


    Чл. 9. (1) Редът за създаване на община е:

    1. искане за създаване на община от едно или няколко населени места, изразено чрез подписка от най-малко 25 на сто от избирателите на тези населени места до съответния общински съвет. Искането се придружава със становища на кметовете на населените места за наличие на условията по чл. 8, ал. 1;

    2. (доп. - ДВ, бр. 27 от 1998 г.) общинският съвет в едномесечен срок установява наличието на условията по чл. 8 и се произнася с мотивирано решение, което изпраща на областния управител;

    3. (изм. - ДВ, бр. 27 от 1998 г.) областният управител в едномесечен срок проверява законосъобразността на искането и ако са спазени изискванията на закона, предлага на общинския съвет да вземе решение за провеждане на общ референдум в населените места, които следва да формират новата община, в съответствие с изискванията на чл. 7 и 8;

    4. референдумът се провежда при условия и по ред, определени със закон;

    5. при положителен вот на избирателите областният управител в двуседмичен срок внася писмен доклад в Министерския съвет;

    6. (изм. - ДВ, бр. 27 от 1998 г.) Министерският съвет приема решение след писмено становище на министъра на регионалното развитие и благоустройството;

    7. решението на Министерския съвет за създаване на нова община се изпраща на президента на Република България за утвърждаване.

    (2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 154 от 1998 г.) Инициатива за създаване на нова община имат съответният общински съвет при спазване на процедурата по ал. 1, т. 3, 4, 5, 6 и 7, областният управител или Министерският съвет при спазване на процедурата по ал. 1, т. 4, 5, 6 и 7.

    (3) (Нова - ДВ, бр. 27 от 1998 г.) В случаите, когато резултатите от референдума по ал. 1, т. 4 в едно или повече населени места правят невъзможно образуването на новата община, поради неспазване на изискването на чл. 7, ал. 1 или някои от условията на чл. 8, ал. 1, Министерският съвет може да вземе решение за нейното създаване, като включи и тези населени места в нейните граници при следните условия:

    1. за създаване на новата община са гласували положително повече от половината избиратели от всички населени места, в които референдумът е проведен;

    2. положително становище на областния управител в доклада по ал. 1, т. 5;

    3. положително становище на министъра на регионалното развитие и благоустройството по ал. 1, т. 6


    И все пак не ми обясни с кой се е коалирал ГЕРБ като промениха и приеха изборния кодекс ( който смятам е прекрасен за нашите условия) Щом смяташ, че са се коалирали с ДПС заради селата.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен17/3/12 01:26

    И кои са тези толкова много помаци дето са назначени от ГЕРБ?

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен17/3/12 09:30

    24Караянчева.com
    Eй голямо лизане пада. Да не ви излезат херпиди! :)))

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен17/3/12 09:36

    Мен пък ми се струва че вас ще махаме и то най- скоро!!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен17/3/12 10:06

    Да, заведенията са пълни, но какво от това. Какво консумират? Едно кафе за 2 часа. После една вода в друго заведение за още 2 часа.
    Младите хора нямат работа. И положениет остава още по-драматично.
    ГЕРБ съсипва държавата.
    Данъчни и разни там още инспектори от наказателни групи обикалят фирмите и заведенията и наказат с глоби за щяло и нещяло. Пълнят бюджета, защото правителството изпапка резерва. Катаджиите глобяват наред. Пак да има пари за правителството.
    Догодина - един голям шут и да дойдат поне по-умните да управляват.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен17/3/12 12:10

    Еми правете така да не ви глобяват..спазвайте правилата и няма да пълните бюджета, за да не изпапква правителството бюджета. Както казваш..

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен26/3/12 21:57

    де откъде мине само фалш, лъжи и мръсотия, а кога са в тандем с фалшивия ходжа мюмюн са способни и на турците майките им да разплачат както вече сториха със българските.... а, защо ли е тръгнала с вечния пласьот на йенска плат.. хайде наслука на корупцията...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.