Работниците от Oловно-цинковия комбинат излизат на митинг в центъра на Кърджали на 16 март. Металурзите напразно очакват заплатите си от есента на м. г. Синдикатите в завода внесоха в кметската канцелария искане за провеждане на протестен митинг. Той ще се състои в петък, пред сградата на Областна и Общинска администрации в Кърджали от 15.30 до 16.30 часа.
Единственото искане е незабавно изплащане на трудовите възнаграждения и спазване на споразумението с "Интертръст холдинг", което бе постигнато на инициираното от кмета Хасан Азис заседание на 9 март. Както вече 24rodopi писа, в късния следобед на 12 март 200 човека от спомагателните цехове получиха 60 процента от парите си за ноември и декември и 12 човека от цех "Пържилен" - 40 процента от парите за декември.
Според металурзите, твърде вероятно е Захариев да не плаща заплатите, защото е получил отказ за кредит от 4 милиона лева. От екипа на Захариев пък твърдят, че е въпрос на дни банка да отпусне кредита.



На снимката: И преди година металурзите протестираха под прозорците на Хасан Азис и Иванка Таушанова. Тогава те бранеха Валентин Захариев, който имаше проблеми заради обгазяванията 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/12 22:42

    До седмица всичко ще е ОК. Тази вечер Бойко Борисов уволни недоразумението Трайчо Трайков, защото е лобирал за КЦМ и една депесарска фирма, които искат да вземат Горубсо Мадан и ОЦК.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/12 23:05

    bravo, hora!!!!!!!
    dovedete saprugite i sapruzite si, detzata si!
    neka tzyalata Balgaria, tzelia svyat da vidi kakvi prestaplenia izvarshvat vashite shefove!kakvi prestaplenia stavat v BG!!!!
    podkrepyam vi !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/12 00:41

    до първия - и кво ще е О.К.???? ще върнат тъпите 300 говеда отново в завода за да тровят 30 000-дния град, ли, е?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/12 08:06

    Какво е това на 200 човека само да се изплатят процент от заплатата, а другите работници семейства нямат ли? Гладни ли да ходят? Егати и мениджмънта, егати и синдикатите...Ръководството и 1 цех със заплати, другите вълци ги яли...Нали знаете поговорката" Малкото камъче обръща колата"...да не си мислят някои, че са незаменими и без тях не може да работи завода...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/12 08:16

    Трайчо Трайков беше единствения грамотен човек в това правителство. Много подготвен професионалист. Какво е виновен, че някакви тъпи чиновници са организирали в 10 часа среща с бизнеса в арабска държава. Че един Вежди Рашидов все прави гафове и го държат само защото трябвало да има министър с турско име. Едно сложно изречение не може да напише или каже Вежди, а е министър.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/3/12 08:17

    До седмица всичко ще е ОК!!!Браво на колегата.Ти си много заблуден бе!!!Кредит не се избива със кредит а със производствмо.Не знаешли, че всички сметки са му запорирани и дължи пари на кой ли не.При превод по банков път веднага ще отидат за кредиторите.Защо не го попитате къде са вложени теглените кредити до момента??????ЧЕСТИТ НОВ КРЕДИТ!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/3/12 08:55

    Захариев и пич

    ОтговорИзтриване
  8. Идиота16/3/12 10:18

    Същите хора от снимката на 29 януари в 11 часа бяха пред същото сграда, за да ЗАЩИТАВАТ ЗАХАРИЕВ.Бяха извозени с автобуси на ОЦК.Същите хора от снимката обиждаха и хулеха майките които излязоха да поискат чист въздух за всички, включително и за децата на тези от снимката. Същите тези от снимката веднъж не протестираха за това Захариев да си построи заводите или да сложи филтри. Същите тези от снимката знаят, ЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН ФИЛТЪР, И ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ИЗВЕЖДА В КОМИНИТЕ. Е господа металурзи, какво очаквате от един фалирал мениджър? С тези си протести сте закъсняли поне с 6 години! Тройната коалиция какво направи за Вас? Освен да докара Захриев в Кърджали и да дойдат 1-2 техни представители на един от протестите?
    Кърджали няма нужда от металургично предприятие рухнало от годините и от морална и физическа амортизация!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/3/12 10:53

    А майките с колко години закъсняха? Кърджали има нужда от инвеститори и ако това не го е направил Захариев е редно някой друг да се заеме със задачат. Не може само да закриваме предприятия, а да искаме намаляване на безработицата в региона...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/3/12 10:56

    до 10:18 браво за точните приказки

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/3/12 11:16

    Да отговори държавата-как Захариев бе обявен преди време за данъкоплатец №1 при разсрочено плащане на задълженията си? Ако всеки гражданин така си плаща задълженията, как ще съществува тази държава ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ? Не излизайте със номера , че това било частно преднриятие.Не сме в робовладелския строй и хората не са роби!!Нацията и държавата вървят към още по тотална разруха с такива бездарни ЗАКОНОТВОРЦИ!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/3/12 11:29

    10:53 Ти ще купиш ли едно предприятие руйна и да започнеш по време на тотална криза да инвестираш? Хайде стига с глупостите! Всичко с ОЦК приключи! Късно се сетиха!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/3/12 12:47

    ДО 10:18
    Дали аз закъснях или времето бързаше...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/3/12 13:31

    Не говоря само за ОЦК, а по принцип...Доста от така наречените губещи предприятия днес, след като ги взеха други хора са проспериращи...Не се искат само пари, за успешен бизнес, а трябва и акъл...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/3/12 14:52

    Дали министъра на икономиката не изгоря заради този "крупен инвеститор"

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/3/12 15:09

    ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА ЗАВОДА В ЗАТВОРА.

    ОтговорИзтриване
  17. Майките може да са закъснели, а останалите къде бяхте?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/3/12 19:22

    захариев с малко (з) ще прави в ОЦК - КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ..да му бачкат без заплати и да му мълчат . AAAAA И БРАВО НА 10:18

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен16/3/12 21:28

    Хей, администраторите, помислете как можем да гласуваме с усмивка - Сърдечни поздрави до 12.47, който написа "ДО 10:18
    Дали аз закъснях или времето бързаше..."

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/3/12 22:50

    В Европа за такова престъпление освен отнемане на лиценза, следва и обявяване в несъстоятелност. Запорират се всички сметки и имоти на фирмата, а ако се установи нечестно поведение на собственника и (или) управителя, вкарват го ВЕДНАГА в затвора. ЗАТОВА ВСИЧКИ ФИРМИ ПЛАЩАТ НАВРЕМЕ!
    Освен запечатване на предприятието на бизнесмена, и блокиране на сметките му, в деня на обявяване в несъстоятелност, съдия изпълнителя с полицаи, ключар, товарачи и камион, звъни на вратата на бизнесмена. Ако не му отворят доброволно, отваря ключаря и товарачите изнасят вещите на бизнесмена и съдия изпълнителя закарва всичко, което може да се продаде в специален склад. Вещите без търговска стойност се изхвърлят и на бизнесмена се оставя легло, маса, столове за него и семейството му и хладилник.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.