Дистанционна връзка с НАП вече има касовият апарат на гадател от Кърджали, съобщиха от офиса на приходната администрация в областния град. Данните сочат, че общо за областта досега 2 263 обекта са изградили онлайн връзка с офиса на НАП. Най-изрядни към фиска са търговците на хранителни стоки–373 обекта от областта вече са се включили, 188 са питейните заведения и 153 обектите за търговия на дребно с промишлени стоки.
Данните за Кърджали показват още, че 125 обекта за предоставяне на медицински услуги и 49 за продажба на фармацевтични стоки също са се вързали дистанционно.
Връзка имат и 5 магазина за продажба на стоки втора употреба, един сватбен магазин и една погребална агенция.
НАП-Кърджали припомня, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на касови апарати трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газстанции у нас трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.
Всеки търговец може да провери в сайта на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.
Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.


От 2 април тръгват проверките

Инспекторите на НАП започват проверки на 2 април, като всеки, който отчита оборота си на устройство без дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лв., а обектът му ще бъде запечатан докато изпълни изискването, предупреждават от Националната агенция за приходите.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/12 13:38

    URAAAAA.Bravo na tazi darjava,dobre che doide GERB na vlast i pochnaha da stiagat zakona.Po vreme na DPS beshe palaspurska rabota.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/12 22:20

    kavo se radvas be ti vsaka godina davallisi tolkova pari za kasov aparat,kakvo obsto s dps i gerp,tesa dobre ti i az damu mislim.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/12 10:29

    Дори апаратът да подлежи на доработка, фирмите предлагат услугата на много по-висока цена отколкото нов апарат и така принуждават всички търговци да закупят нови касови апарати, което си е картелно споразумение! Благодарение на това сервизните фирми напвариха супер удар по време на криза, а сдруги ще се принудят да затворят! Вероятно ще ви принудят да бракувате срещу 70 лв. старите си апарати, но никъде в закона това не ви задължава!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/12 10:43

    problema e tvoi,ti misli.shtom spechelish tolkova mnogo pari shesi kupish.ot tuk natatak veche niama da skrivate danatci.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.