Държавата взема концесията на миньорското дружество „Горубсо-Мадан". Новината съобщи социалният министър Тотю Младенов след разговор с министъра на икономиката Трайчо Трайков. Решението е взето заради лошите условия в мините и системно бавещите се заплати.

Протестите за пари в Мадан и Кърджали продължават - засега без успех, въпреки намесата на държавата. Валентин Захариев и началниците му в ОЦК и „Горубсо" бяха обещали заплати за днес.

Според трудовите инспектори в мините в Мадан няма елементарни условия за гарантиране трудовата безопасност на работниците.

"Повече не можем да чакаме. Има груби нарушения на трудовото законодателство, които са периодични. Има грубо нарушение на закона за безопасност на труда", заяви Тотю Младенов.

В момента се мисли главно върху намирането на начин за изплащане на заработените от миньорите заплати, уточни социалният министър.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/3/12 17:09

    Сбогом, Горубсо! Сбогом, ОЦК! Гръм да те удари, Захариев!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/3/12 17:37

    uraaaaaaaaaaaa!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/3/12 17:57

    kraino vreme be6e durjavata da zapo4ne da deistva , smqtam daje 4e s vseki rabotodadel koito ne izpla6ta redovno zaplatite na rabotnicie si trqbva da se deistva taka

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/3/12 17:57

    щом държавата взема горубсо да вземе и оцк а захариев да го тикнат у затвора

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/3/12 18:01

    Това дали е истина? Бате Бойко е зад него ще му се размине.

    ОтговорИзтриване
  6. Като всичко в България, от 1989 се приватизира с цел разграбване и изнасяне на всичко което може.И днес когато няма какво повече да се цеди и от европата искат еко-подновяване и инвестиции се връща отново на Държавата. Схема по която разграбиха всичко в тази държавица - останаха само тухлите, но и тях в Мадан ги продадоха. По зле е от след война.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/3/12 18:56

    Защо го "удрят"? Да не би да е спрял да си плаща на когото трябва?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/3/12 19:15

    Удариха го защото не си изпълнява ангажиментите!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/3/12 19:29

    Така сега държавата да му отнеме всичко /защото той има мнооого за което не се знае/ и да се разплати на работниците вместо да взема от нашите пари /данъкоплатците/,а след това да му уреди едно топло и спокойно място в Софийския централлен !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/3/12 20:14

    Бат Сали нищо лошо няма да ти кажа,само това,да ти се случи това,което ти направи за нас.Мръсна гадино,миризлива.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/3/12 21:22

    Който се цепи от колектива, колектива му го нацепва колективно!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/3/12 21:45

    taka mu se pada neka da go tiknat u zatvora i tam da si ostane

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/3/12 06:22

    Е не с лошо де,а като взимахте 13 та заплата В. З.беше най-добрия.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/3/12 06:40

    Деня Х=ХХХL

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.