Осъдиха собственик на бензиностанция в Момчилград

 

Собственикът на бензиностанция в Момчилград е осъден да заплати 10 000 лева глоба заради продажба на некачествено гориво.

Санкцията е наложена от председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор-София след като била извършена проверка на обекта. Констатирано било, че бензиностанцията разпространява гориво за дизелови двигатели, което не съответства на изискванията за качество.

Собственикът обжалвал административното наказание пред съда в Момчилград и то паднало. За да постанови решението си, съдът е приел, че описаното в Наказателното постановление нарушение не е доказано по категоричен начин от страна на наказващия орган.

Последвало обжалване на държавната комисия пред Административния съд в Кърджали, който се произнесъл окончателно по спора.

Отменено е решението на съда в Момчилград. Дружеството, което стопанисва бензиностанцията, ще плати 10 000 лева глоба, както и 680 лева разходи за вземане и изпитване на пробата.

 

Отклонението от нормите е сериозно

 

С разпоредбата на чл. 8, ал. 2 от ЗЧАВ, е установена забрана за пускане на пазара, разпространяване, транспортиране и използване на течни горива, неотговарящи на изискванията за качество, определени в НИКТГУРНТК.

Пламната температура при горивата за дизелови двигатели следва да е над 55 С, според БДС EN ISO 2719, като отклонението от посоченото изискване, безспорно представлява нарушение на изискванията за качество на разпространяваното гориво - деяние, обявено за наказуемо.

Установено е, че разпространяваното в Момчилград гориво било едва 40 C, в отклонение от нормата с 15,0 С.



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/6/12 14:31

    benzinostantsiyata na palasa li etova

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/6/12 15:31

    na erdoan ludiq---''palas''sa li

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/6/12 15:39

    erdogan agata ima pari da plasta

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/6/12 16:20

    Значи ако беше откраднал един салам и две кисели млека щяхте да публикувате пълните имена и снимка на крадеца. Но щом ни продава менте-бензин - нито име, нито фирма нито нищо?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/6/12 22:32

    Това е приятеля на Т. Терзиев бившият шеф на Момчилград и на МВР Кърджали . Той го прикриваше години и си лапаше ....Там винаги се е продавало некачествено гориво

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/6/12 20:00

    Абе плешив нещастник ако те набарам ще ти спукам задника

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.