Бейджан Гьонлушен от ардинското село Млечино е само един от изселниците, които въртят успешно свой бизнес в Турция. В момента той е собственик на фабрика за кожени изделия „Бейджани" в изселническия квартал "Зейтинбурну" в Истанбул и на верига от търговски магазини „Виаваленте" в курорта Анталия. Във фирмите му работят над 300 души, повечето от които са изселници от Кърджалийския край.
В първите дни след пристигането си в Турция роденият в Млечино Бейджан Гьонлушен намира работа, с руски език, в кожен магазин в Лалели в Истанбул. Отначало само посредничи между турски производители на кожени изделия и руски търговци. След време решава да работи сам. Така се започва, докато се стигне до изграждането на фабрика за кожени изделия в Истанбул.
Завършил е техникума по строителство в Кърджали. По време на експулсирането на българските турци през лятото на 1990 г. заминава за Турция със семейството си. Бейджан подчертава, че зад всеки успял мъж, винаги стои една силна жена. А това е съпругата му Гюлюмсер от село Башево.
Гюнер ШЮКРИ


-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/6/12 10:12

    А бе Гюнер ти друга работа нямаш ли си освен да пишеш за Млечино писна ни от твоите глупости!На тебе общината, за това ли ти дава заплата?В тоя град нямали други новини или други села?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/6/12 10:46

    ЯВНО ГО СПОНСОРИРАТ ОТ СЕЛО МЛЕЧИНО :):)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/6/12 11:58

    Abe köylü, toy ima samo edna veriga koyato go slojila na kolata si bmw x5, a za rabotnitsite mu sigurno tolkova moje da broyi birka 30 s 300 :))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/6/12 14:30

    Бейджан да благодари най вече на учителите си по български език,защото се съмнявам руския да му е
    бил много добър,ама езиците са близки и тогава
    всеки си намери работа заради руския уж.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/12 14:50

    Гюнере, кога българските турци са били "експулсирани", че аз не знам?! Ти думичката "експулсиране", имаш ли представа какво означава?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/6/12 17:37

    Думата "експулсирам"е неправилно употребена.Значението на думата е -изгонвам чужденец от страната.Турците не са чужденци в България,а равностойни граждани

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/6/12 18:37

    Kakiv biznesmen tozi 4obanin 10 ovce nemoce da pase

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/6/12 21:12

    и Нурджан Юсеин е от село Млечино.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.