Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството не е спряло да търси инвеститор за ОЦК - Кърджали, съобщи БТА. Изказването на премиера беше по повод продължаващото напрежение сред работниците в комбината. Както вече 24rodopi писа, в четвъртък между 9 и 10 часа центърът на Кърджали ще бъде блокиран от металурзите.
Премиерът посочи, че вече са проведени няколко срещи с потенциални инвеститори, но не назова техните имена.Той подчерта, че проблемът е много сложен, защото ОЦК има над 300 милиона лева задължения. Кой ще дойде да даде 300 милиона и да започне да работи, попита Бойко Борисов и допълни: "Въпреки всичко съм оптимист, че ще намерим работещия модел и ще възстановим производството там".
Преди седмица работниците от ОЦК призоваха премиера до 20 юни да даде отговор за съдбата на металургичното предприятие. В противен случай те заплашиха да блокират основни пътни артерии в Кърджали. Оловно-цинковият комбинат не работи от края на миналата година, а собственикът му Валентин Захариев дължи заплати за четири месеца.



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/6/12 21:04

    абсолютен комунизъм.... да дойде и да намери 300 милиона и за моята фирма която плюс това не е замърсител.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/6/12 21:21

    !!! DA SE ZATVORİ TOZİ ZAVOD E BETER ATOMNA SENTRALA ZARADİ NYAKOLKO PİYANİTSİ TROVYAT YAZOVİR STUDEN KLADENETS POKRAY YAZOVİRA İMA ELENİ,ŞTIRKELİ,ORLİ İ DR.JİVOTNİ TAM MOJE DA SE NAPRAVİ TURİSTİÇESKİ SENTIR İ MOJE DA DOYDAT MNOGO HORA İ DA SE PEÇELYAT PARİ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/6/12 21:35

    Бойко е пич.Браво на него,че се ангажира с неща,които не са в неговия ресор.Посраните банки и В.З.са виновни за всичко.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/6/12 21:36

    аз ще купя завода, ще пратя борчовете на захариев и ще го гръмна тъпия завод!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/6/12 21:48

    Търсете, търсете то ВСЕ НЯКОЙ МАЛОУМНИК ЩЕ СЕ НАМЕРИ ДА "ПЛАТИ" НА ЗАХАРИЕВ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!!!! ЛУДА РАБОТА!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/6/12 21:58

    Дрън-дрън...Пак Бойко се изказа неподготвен! Инвеститори, а-у...Вкарайте го в затвора този Захариев!!! До кога такива като него ще си развяват коня??? Как пък един журналист не чух да зададе този въпрос- КОГА ЗАХАРИЕВ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН? ЗАЩО НЕ ОБЯВЯВА ФАЛИТ, след като от 2 години изпитвал затруднение? Поне 500 свидетели ще има по делото и още 700 от Кремиковци!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/6/12 22:07

    ЖАЛКО, ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО ЧЕРПЕХА НЯКАКВА НАДЕЖДА ДАВАНА ИМ ОТ ПРАВИТЕЛСТВО И Г-Н Б.Б., А СЕ ОКАЗА ТАКАВА ЛЪЖА И ПОДИГРАВКА С МЕТАЛУРЗИТЕ. ЯВНО ДАЛАВЕРАТА ИМ НЕ СЕ ВЪРЗВА НЕЩО. ТОВА ВИЖДА ЦЯЛ СВЯТ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ИСКАМЕ ТОЗИ НАРОД ДА ВЯРВА НА ПРАВИТЕЛСTВОТО. ЗА КАКВА ЕВРОПА СТЕ ТРЪГНАЛИ ГОСПОДА? ТА ВИЕ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА НЕ СТРУВАТЕ ПУКНАТА ПАРА!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/6/12 22:41

    ЗАТВОРНИЦИТЕ ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ ОТНОВО КАТО РОБИ В ЗАТВОРА.......... ОТ КАНЕСЕБЕТО ИГРАЯТ НАДЗИРАТЕЛИ..... ПАРАЗИТИ...... НАЙ ПРАВИ СА ОТ ПЪРВИТЕ ДВА КОМЕНТАРА !!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. ПЕЙЗАНА20/6/12 22:57

    Е той им го каза вече Бойко че ще пият студена вода ,ама им го каза по дипломатично ама те са толкова прости че пак няма да го разберат
    А най добре ще е работниците да съберат пари и да платят дълговете на Захариев и да заработят дружно пак

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/6/12 23:21

    B.B stiga si ligal!!!Ti si premier i si dlijen da zashtitavash normalniq rabotnik!Kakvo yadat i piyat tezi hora tolkova vreme?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/6/12 23:43

    Дора Христова да поеме завода!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/6/12 08:37

    Боже колко злоба има в тези коментари.То ние българите за това няма никога да се оправим.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/6/12 08:42

    Абе вие на каквъе език искате да ви го напишат, че ОЦК е само една нищожна част от замърсителите на въздуха! Ама така...слезнахте от селата и мноооого ги разбирате!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/6/12 08:47

    Не му прави чест на Б.Б. да си играе така с хората! Нека каже: Ние със Захариев сме си дружки.Той ни е спонсор и няма как да го вкарам в затвора. Няма фалит да обяви, защото банките трябва да му вземат нещо,а идват избори и ако завода се закрие ще игубим поне 2500 гласа в Кърджали, а това за региона са си доста гласове/ на постоянно пребиваващите граждани!!Ей така да го каже! За това е цялото това чудене, лъжене и показни операции на загрижен премиер! Ама и децата ви разбраха игричките...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен21/6/12 09:02

    вече бойко ще дойде и в крумовград да помогне на горките работници от пътно поддържане крумовград които стоят без заплати 8 месеца.кой го е грижа шефовете им са пенсионери с големи пенсии със служебни коли в ръцете.да му мисли обикновения работник-тъне от мизерия.докога-докато падне големия сняг

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен21/6/12 09:20

    инж.Илиев да купи завода

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен21/6/12 09:20

    прав си 09:02
    сем.костови за закуска,обяд ,вечеря-имат служебна кола до в къщи.работниците да се хранят с асфалтови изпарения.
    там е пенсионерски клуб.браво

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен21/6/12 10:14

    На всяка манджа-Бойко.Защо дава напразни надежди като проблема е извън неговите правомощия.Сега половин България се смее,а утре ще спре и да му вярва.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен21/6/12 11:17

    Малей, много сте зле! Какво искате от Б.Б. нали завода е на Захриев??? Много сте прости, много!
    http://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен21/6/12 14:48

    Как и защо се отпуснаха тези кредити,сега като не се обслужват какво се случва ,така ли е с всеки един който има кредит от банка? Къде е в момента данъкоплатец №1 сега? Докога няма да има наказание за тези,които не спазват законите ? Така ли е във всички останали държави и защо се позволи с лека ръка да се ликвидира завод с 50 год.традиция или това е угодно за някой? Жалко за прекрасната ни Родина................

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/6/12 16:34

    ДА ТА ТАКОВАМ РИТНИТОПКОВЕЦА! ХОРАТА ОТ МЕСЕЦИ ГЛАДУВАТ, А ТОЙ ЛЪЖЕ ДОКАТО ИГРАЕ ФУТДОЛ. ЗНАМ, ЧЕ ОЦК Е ЧАСТНО И ВЛАСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ БЪРКА. ПОНЕ КАЖИ,ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕШ НАПРАВИШ ПО ВЪПРОСА,ТЪЙ,ЧЕ НЕ БАЛАМОСВАЙ ХОРАТА. ТО И ФУТБОЛА ТОЛКОВА УМЕЕШ. БОЙКО-ЛУДОГОРЕЦ 6:6. ГОЛЯМ ЦИРК.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/6/12 00:41

    ТЪРСИ БОЙКО,ТЪРСИ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.