Според председателя на федерация „Металици" вероятно в договора с полската "Силезия" ще има клауза, позволяваща купуването на предприятието

 

Нормално е, ако ОЦК-Кърджали бъде дадено под наем на полската "Силезия", задълженията към банките да се приспадат от наема. Това твърди председателят на Синдикална федерация „Металици" към КНСБ Васил Яначков. По неговите думи при всички случаи собственика на предприятието и "Силезия" ще се консултират с банките кредитори как ще се извършват погашенията.

„Това, което трябва да се случи сега е заводът да се върне към нормалната работа, доколкото това е възможно, и оттам нататък може да се правят такива планове", коментира още Яначков. По неговите думи за да започне отново работният процес ще бъдат необходими месец и половина-два.

"Чувал съм, че се обсъжда да бъде включена клауза в договора със "Силезия" за закупуване на предприятието. Това може да стане и по време на самия договор", каза за LiveBiz Яначков.

Той уточни още, че доколкото му е известно полската компания ще започне да изплаща веднага заплатите на работниците, като ще бъдат платени всички стари задължения.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/6/12 11:23

    Яначков, Яначков с тези изрази от рода: "АКО" И "ЧУВАЛ СЪМ", ми прилича на ТОЯ КАЗАЛ, ОНЯ РЕКЪЛ. Да взема аз да ти кажа, че завода повече няма да работи заради пишман синдикати, които не защитаваха интересите на работниците, а интересите на захариев.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/6/12 11:33

    to4no taka,i ne gi e sram.....

    ОтговорИзтриване
  3. ЗАХАРИЕВ7/6/12 11:41

    Сикимде кой ще плаща, важното е че ние ядохме и пихме

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/6/12 11:50

    То не остана...20 наближава и тогава?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/6/12 12:22

    Всеки който говори или пише по темата, че завода ще проработи,е пълен малоумник.Още по големи са малоумниците които им вярват.Смешно и жалко е, че има още хора които ходят на работа в завода,и се надяват че някога ще си вземат парите.Там останаха най-големите некадърници които нямат куража да си търсят работа някъде другаде,поради това че самите те за нищо не стават,нито като специалисти нито като хора.Как може да се пишат такива глупости,че за месец-месец и половина щели да пуснат производсвото,при положение че и двете пещи в пържилен са за основен ремонт.Цялата електролиза е почти рухнала.Тия поляци явно са големи будали, щом ще плащат заплати на хора които никога не са работили в тяхна фирма,и ще инвестират милиони за производство, което не е обезпечено по никакъв начин.И ще чакат печалба от количества цинк,които и в най-добрия случай, при пускане на новата еллектролиза,никога няма да могат да постигнат."Блаженни са вярващите".

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/6/12 12:39

    Всичко е само прах в очите на работниците.Ще си мине и 20 и 30 и тн.Време е вече да се каже истината в очите на хората,че ОЦК няма повече да заработи.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/6/12 13:19

    То ако ставаше с ху...и да им го набиеш ,ами те още си вярват че ще проработи тази морга
    МАЛОУМНИЦИ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/6/12 13:26

    "Може,вероятно,евентоално,ако" тоя Яначков явно изобщо не е в час за състоянието на завода!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/6/12 13:42

    Яначков си чеше езика за сметка на чакащите хора от завода да започнат работа. Ако ставаше така с приказки до сега щяхме да изградим соц.комунизма.

    ОтговорИзтриване
  10. Яначков7/6/12 13:49

    Стига сте ме критикували бе, осъзнали сте се граждани, нали тези балами трябва да се заблуждават, аз за какво получавам заплата

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/6/12 16:44

    12:22 i 13:19
    horata tam sa po kurajlii ot vas vie ste maloumnici deiba i pederastite smotani v gaza 6te vi go nabiq samo da razbera koi ste mrasni pedal4eta

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/6/12 17:58

    Към Дребнопишковеца от 16:44.Много си ербап бе боклук.Ти си типичния маймуноподобен индивид,неграмотен миризлив и грозен.Типичен Захариев ибрик.Ще умреш от глад,неграмотна гнидо,колкото и да се перчиш.И в "чистотата" няма да те вземат,защото и там трябва поне малко мозък който ти нямаш.

    ОтговорИзтриване
  13. ЗАХАРИЕВ7/6/12 17:58

    В петък ще даваме заплати на администрацията

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/6/12 21:44

    17:58
    pi6kata mi e golqma pitai jena si pedal4e

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/6/12 21:47

    do 17:58
    ti nqma6 nito pi6ka nito mozak selqk smotan

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/6/12 01:36

    Поляците задължения към банките нямат, плащат наем на Захариев и той си прави каквото му душа сака.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/6/12 02:43

    А няма ли да се консултират с гражданите от региона? На тоя профсъюзен паразит ще бъде заведено дело за подстрекателство и геноцид! Да си взема завода в София - както вземат и печалбите и ги изнасят. Не им мина номера с Кремиковци - сега няма какво да дава мнение и акъл от 300 км! Като е такъв защитник на тия нещастници - къде беше досега? Всъщност тия работници ли са или затворници? Те пък за какво се натискат не ми е ясно...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.